Ascendant Kreeft

Ascendant Kreeft

U vindt uw identiteit door te beantwoorden aan de behoeften van uzelf en anderen. Daarom bent u beschermend en in staat om die behoeften bij anderen aan te voelen. Opdat u echter niet te veel op uw schouders zou laden is het aan te raden dat u limieten stelt aan uw respons op de vraag van anderen.

U hebt een zorgzaam en receptief aura, en zoekt naar, of handelt op een natuurlijke manier, als een moederfiguur, om het even of u man of vrouw bent. In feite komen moedercomplexen vaak voor bij deze ascendant. Daarom is het belangrijk om uit te zoeken of zo'n sterke band met haar en met uw familie in het algemeen, wel gezond is.

U hebt een erg persoonlijke en zachte aanpak. Waardoor het gemakkelijk lijkt om u te benaderen. Dit kan echter misleidend zijn, omdat er een schild is dat de bron van uw kwetsbare zachtheid beschermt. Met ascendant Kreeft houdt u ervan om intiem te zijn, maar niet te intiem. Deze ascendant werd ooit omschreven als de 'emotionele prullenmand', want men kan van alles over u uitstorten omdat u emotioneel te beschikbaar lijkt. Dit kan lijken op een gevoel van veiligheid doordat u nodig bent, maar enig onderscheidingsvermogen en gevoel van eigenwaarde zijn hier aan de orde.

Het teken en Huis van de heer, de MAAN, zullen u meer gedetailleerd tonen hoe u uw erg noodzakelijke veiligheid kunt vinden en hoe uw verzorgingsinstinct nuttig gebruikt kan worden.

In werkelijkheid voelt u zelf het best, en drukt u uzelf het best uit, door de behoefte aan familie in iedereen te realiseren, eraan te voldoen en te promoten. Als men rekening houdt met het feit dat deze ascendant zo'n zachtaardige familiariteit uitstraalt, kan dat niet zo moeilijk zijn, tenzij uw schild in de weg komt te zitten!
U staat ook dicht bij de natuur, wat zich uit als de gave om af te stemmen op de natuurlijke ritmes, methodes en bronnen, die op hun beurt gebruikt kunnen worden om die noodzakelijke veiligheid te verwerven in de vorm van een aangeboren vertrouwen in alle levensprocessen.

Als een krab benadert u mensen en dingen zijdelings en indirect. Dit kan veel troost brengen voor iemand die behoefte heeft om omzichtig behandeld te worden. Maar als er een emotioneel penibel onderwerp aangepakt moet worden, kan die benadering anderen tot wanhoop drijven.

Het tegenoverliggende teken descendant Steenbok impliceert dat u over het algemeen houdt van een partner, of hem/haar aantrekt, als hij bepaalde limieten stelt en een structuur biedt waar u zich aan kunt houden. Het teken en Huis van SATURNUS zullen meer onthullen wat de aard en kwaliteit van uw relaties en partner(s) betreft, en hoe u kunt leren om objectiever en realistischer met mensen om te gaan. Dit is belangrijk omdat uw emotionele receptiviteit, die uw belangrijkste gave is, er de oorzaak van kan zijn dat u de dingen te persoonlijk opneemt.

Meer astrologie over Kreeft