Ascendant Leeuw

Ascendant Leeuw

Deze ascendant geeft u een innemend, zelfverzekerd en zonnig uiterlijk. Maar in welke mate uw innerlijk beantwoordt aan deze uiterlijke show kan een compleet ander verhaal zijn. Het is alsof u een succesvol imago projecteert waaraan de rest van uw persoonlijkheid op een bepaalde manier moet voldoen. Dit kan een erg effici├źnte manier blijken om uzelf te ontwikkelen, zolang u niet verzwakt. Daarom is trots op uw uiterlijk van belang.

De indruk van een leider die anderen krijgen mag niet onderschat of over het hoofd gezien worden, omdat die ofwel overtuigend en effectief ofwel hooghartig en geaffecteerd is. En aan respons van anderen, die uw eigen daden en overtuigingen rechtvaardigen, wordt gemakkelijk geloof gehecht. Wees dus op uw hoede voor vleiers en hielenlikkers, want ze kunnen u een vals zelfbeeld geven.

Maar uw behoefte om bewonderd te worden, kan ook leiden 'tot faalangst, die er dan voor zorgt dat u een pose aanneemt, alsof u zelfs niet probeert om het beeld van uw imago en aparte verschijning waar te maken. Daardoor kunt u gegrepen worden door een totaal niet karakteristieke wrok op een wereld die uw aparte manier van zijn niet erkent. Het is dus essentieel om feedback te krijgen, zodat uw gevoel van eigenwaarde en macht een realiteit zouden worden in plaats van een fantasie te blijven. Het is eveneens belangrijk om niet te vergeten dat het verlangen van ascendant Leeuw om te leiden, heersen en indruk te maken geworteld is in onzekerheid. Op de juiste manier uitgedrukt, zou ascendant Leeuw ook het opbiechten van uw twijfels en angsten moeten behelzen.

Ascendant Leeuw gaat om het bereiken van persoonlijke zelfexpressie. Er zijn heel wat kansen

om dit te bewijzen, aan te passen en ervoor op te komen. Een van de redenen daarvoor is dat een dergelijk openlijk egoïsme anderen zal aantrekken die het ofwel bewonderen of aanvallen, of beide. Succes en bewondering worden met de grootste waarschijnlijkheid gevonden in de uitingen en ervaringswereld aangeduid door de plaatsing van het teken en Huis van de heer, de ZON. En zoals de Zon die heerst in het teken Leeuw, wordt uw persoonlijkheid het best voorgesteld als iets dat constant licht en warmte uitstraalt. U zou zich trots en nobel moeten gedragen, en elke vorm van individualiteit aanmoedigen, niet enkel de uwe.

Met ascendant Leeuw is het tegenoverliggende teken descendant Waterman. Dit betekent dat u ongewone en instabiele relaties en mensen zult aantrekken, die een zekere afstandelijkheid en vrijheid vragen. Dit helpt om het egocentrisme van de Leeuw, dat u blijkt te hebben, in evenwicht te brengen. Teken en Huis van URANUS zullen meer onthullen over de aard en de kwaliteit van uw relaties en partner(s), alsook hoe u die afstandelijke manier van sociaal contact kunt ontwikkelen.

Meer astrologie over Leeuw