Ascendant Maagd

Ascendant Maagd

U vindt uw identiteit door een continu proces van zelfontwikkeling en inzicht. Het helpt u ook als u een welomschreven bekwaamheid of een techniek beheerst, en als u op een bepaalde manier nuttig bent voor anderen. Nuttig werk hebben is essentieel voor uw zelfbeeld. Het teken en Huis van de heer MERCURIUS zal meer onthullen over de aard en de moeilijkheden van uw werk.

U kunt het bewustzijn van een slaaf hebben waardoor u voor vanzelfsprekend genomen wordt en/of wrokkig bent omdat u zich zo'n dienstbode voelt. In het eerste geval kan het noodzakelijk blijken om in staking te gaan, in het tweede geval moet u inzicht krijgen over hoe anderen ten dienste te zijn. Er hangt een subtiel aura van bescheidenheid en verlegenheid rond uw persoon dat erg charmant is. Hoed u echter voor valse bescheidenheid.

Uw verschijning is meestal netjes, of op een bestudeerde manier slordig. U lijkt jonger dan u bent, of uw ogen zijn tenminste opvallend helder, alsof het leven er geen vat op heeft. Dat kan zijn omdat u aandacht schenkt aan uw gezondheid, om niet te zeggen dat u geobsedeerd bent door uw gezondheid! Wat er ook van zij, dit mag op geen enkele manier genegeerd worden, want met ascendant Maagd hebt u een scherpe visie van wat een gezond leven uitmaakt. Extremer uitgedrukt kan zo'n gezondheidsbewustzijn u isoleren, wat u ook helpt om uzelf emotioneel te beschermen. U gaat zich dan sterk bezighouden met het feit dat de dingen 'gewoon zo zijn', wat zich uit in een niet aflatende kritiek op mensen en gebeurtenissen om u heen. Daardoor kunt u op een rigide manier eenzelvig zijn en een rechtvaardiging hebben waarom u niet betrokken raakt bij het leven, hoewel u de tegengestelde indruk kunt geven.
Op een andere manier bekeken moet er tenminste een gebied van uw leven onbevlekt blijven door alles wat ongezond en niet helemaal naar uw keuze is. Dit 'eiland van puurheid' is erg belangrijk want het schept een gevoel dat u zo een vitaal deel van uzelf intact houdt.

Er gaat een zekere klinische afstandelijkheid uit van de manier waarop u dingen benadert. Op professioneel vlak creƫert dat een erg efficiƫnte indruk. Op een intiemer niveau kan zo'n 'laboratoriumhouding' ontnuchterend of zelfs griezelig lijken. Anderen kunnen dit geruststellend of irriterend vinden, afhankelijk van het gevoel achter zo'n allesziende blik. Kritisch of betrokken?

Het tegenoverliggende teken is descendant Vissen. In positieve zin betekent dit dat u gevoelige of artistieke mensen aantrekt. In negatieve zin zult u het doelwit worden voor lammelingen of chaotische mensen. Maar eigenlijk vormt dit een tegengewicht of een uitdaging voor de hierboven beschreven behoefte om te helpen waar nodig. Het teken en Huis van NEPTUNUS zullen meer onthullen over de subtiliteiten en moeilijkheden van uw relaties, partner(s) en manier van sociale omgang.

Meer astrologie over Maagd