Ascendant Schorpioen

Ascendant Schorpioen

U straalt een sterk emotioneel en seksueel krachtveld uit dat uw omgeving, op persoonlijk of zelfs wereldvlak, kan transformeren in iets veel beters of veel slechters. U baseert uw identiteit op macht en invloed, waardoor u met de schaduwkant van het leven en van uzelf geconfronteerd wordt. Als dat niet gebeurt, ontstaat een onaangename atmosfeer.

Deze schaduwzijde of het beest, moet uitgebannen worden en geuit worden, in een kunstwerk, in de vorm van psychotherapie, of seksueel. U hebt behoefte aan een stabiele en vastberaden partner als tegengewicht voor die intensiteit. Dit wordt aangeduid door het tegenoverliggende teken descendant Stier, want de stier staat bekend om zijn stabiliteit. Maar u moet proberen om uw eigen stabiele kwaliteiten te ontwikkelen. Teken en Huis van VENUS zullen meer onthullen over de aard en de kwaliteit van uw relaties en partner(s), en over hoe u positiever en opener met mensen kunt omgaan. Gewoonlijk hebt u een doordringende blik, alsof u het leven met röntgenogen bekijkt. Die sluit aan bij uw sterke seksuele vibratie en gevoel. U bent ook in staat om niet opgemerkt te worden en toch die intense atmosfeer uit te stralen. Sommigen gewagen dan van het kwade oog.

U houdt van geheimhouding en wat daarmee te maken heeft. Daardoor bent u een uitstekende vertrouwenspersoon, want u geniet er meer van om een geheim te bezitten dan om roddel te verspreiden. Hier schuilt echter het gevaar dat u zich laat vangen in een roes van macht, waarbij u het gevoel hebt te behoren tot de 'enkele uitverkorenen'.

Uw gevoel voor geheimhouding kan zich ook manifesteren doordat u uw diepste twijfels en gevoelens voor uzelf houdt. Het gevolg daarvan is dat niemand echt toenadering tot u vindt, en dat is precies wat u heel diep vanbinnen verlangt. Maak dus spaarzaam gebruik van deze natuurlijke vermomming, en draag ze niet als standaarduitrusting. Anders blijft ze aan u plakken. Het teken Schorpioen is immers een intiem teken, dat op een waarachtige manier dicht bij het leven en anderen kan staan. Daarom hebt u zo'n sterke intuïtie, waarmee u een gezonde intimiteit kunt verkennen, in plaats van ze te vermijden door die intuïtie.

Het is nodig om op een constructieve manier kracht te putten uit uw partner en de mechanismen van de maatschappij. Negatieve of onbewuste uitingen daarvan zijn megalomanie of vampirisme. Als u niet in staat bent om die kracht te herkennen of te gebruiken, kunt u zich eenzaam voelen en niet aangestoken worden door de inherente energie van het leven. Anderzijds kunt u iemand zo erg leegzuigen dat ze een dood gewicht worden, u gewoon verlaten of ontrouw worden.

Teken en Huis van de heer, PLUTO, zullen u meer onthullen over uw zelfexpressie, de aard van de transformaties in uw leven en intieme verbondenheid, alsook over de zaken waarmee u zich het meest intens identificeert.

Meer astrologie over Schorpioen