Ascendant Waterman

Ascendant Waterman

U maakt een objectieve indruk en hebt iets ongewoons over u. Oorspronkelijk ziet u het leven als een proces dat koel en objectief geobserveerd moet worden. Dit kan tot een sterk bewustzijn leiden van hoe de maatschappij en het leven als geheel functioneren. Maar ook de onmogelijkheid om u op persoonlijk vlak te engageren kan daarvan het gevolg zijn. Daarbij gaat u soms niet verder dan de anderen een beschaafd idee voor te schotelen van wat u denkt te moeten zijn, en dit kan zelfs een politiek correcte ongetemdheid omvatten.

Het tegenoverliggende teken is descendant Leeuw. Dit betekent dat u als compensatie voor uw koele uiterlijk passionele of zelfs explosieve relaties of situaties aantrekt, die u helpen om door te stoten naar de kern van de zaak, die verborgen ligt achter die idealistische fagade. Uw gave om te bekoelen en de knop om te draaien als het emotioneel lastig wordt, is opmerkelijk. Maar maak er voorzichtig gebruik van, want op een dag kunt u tot het besluit komen dat het zowel moeilijk als aan te raden is om de knop weer aan te zetten. Teken en Huis van de ZON zullen meer onthullen over de aard en kwaliteit van uw relaties en partner(s), en de aangewezen manier van sociale interactie.

U zoekt uw identiteit in groepen en vriendschappen, en als u een vriendschap verspeelt kan dit leiden tot een verlies van uw identiteit. Uiteindelijk wilt u uzelf zien binnen de context van iets dat sociaal aanvaarde normen overstijgt. Daardoor stemt u zich af op bewegingen en stijlen die de voorhoede van de revolutie vormen, hetzij computers, de ruimte, excentrieke modeverschijnselen, de avant-garde, New Age-ideeën, enz. U houdt er ook van om een apart individueel voorkomen te cultiveren, wat men vaak bestempelt als 'er ongewoon uitzien'. Dit belichaamt de paradox om even individualistisch te zijn als alle anderen! U kunt echter ook op een natuurlijke manier fysiek ongewoon lijken, en tegelijkertijd maar al te menselijk zijn.

U bent inventief en houdt ervan om trends te creëren bij uw leeftijdgenoten. U richt zich op de toekomst en daarom hebt u behoefte aan een doel en een visie om naartoe te werken. U identificeert zich met vrijheid en gelijkheid. Vroeg of laat draagt u deze kwaliteiten op de een of andere manier uit en bevordert u ze. Tegelijkertijd kan dit u een beetje blind maken voor het feit dat het koesteren van bewuste ideeën niet zoveel voorkomt in de maatschappij als u zich inbeeldt. De utopische visie van ascendant Waterman overleeft vaak de massa niet, of wordt niet begrepen (de visie van Karl Marx of Abraham Lincoln bijvoorbeeld). U koestert echter eeuwige hoop en u bent in staat om de vorm en het patroon van dingen in de toekomst te zien.

Teken en Huis van de heer, URANUS, zullen u tonen op welke manier, en hoe moeizaam of gemakkelijk, u tot uw individuele identiteit en begrip van vrijheid en toekomstvisie kunt komen en hoe u die kunt smeden.

Meer astrologie over Waterman