Maanteken Schorpioen

Maanteken Schorpioen

U vindt veiligheid in sterke, diepgaande gevoelens, waarbij onvermijdelijk de erkenning van uw even sterke behoefte aan een innige, door merg en been gaande relatie aan bod komt. Dit komt omdat men zegt dat de Maan een kwijnende invloed heeft in het teken Schorpioen. Dat betekent dat u eerst een soort emotionele dood moet meemaken voor u zich in staat kunt voelen om de intieme band, die zo belangrijk is voor u, aan te gaan. Luchthartige affaires zijn daarom gedoemd om te mislukken omdat ze u niet louteren. Paradoxaal genoeg kan de mislukking om gelouterd te worden een loutering zijn!

Omdat uw emotionele ervaringen u met grote intensiteit recht in hart en ziel treffen, is het begrijpelijk dat u grote inspanningen levert om uw emotionele omgeving te controleren. Die controle is mogelijk door een intuïtie die zo onpeilbaar is als uw gevoelens. Het nadeel is dat u door deze behoefte aan controle soms naar achterbakse middelen grijpt, zoals iemand raken waar dat het meest pijn doet, voor hij of zij u kan raken. Het feit dat men u helemaal niet wil raken is het overwegen waard.

Daar schuilen ervaringen uit de kindertijd achter, waarbij u zich overgeleverd voelde aan tradities en reacties die geen rekening hielden met uw emotionele gevoeligheid en de aard van uw verlangens. Bijgevolg voelde u zich verraden en in de steek gelaten, en bent u mogelijk nog steeds op uw hoede voor dergelijke bedreigingen. Het is noodzakelijk dat u gaat inzien dat u met uw emotionele intensiteit en uw emotioneel inzicht mensen kunt krijgen waar u ze hebben wilt. Laat de angst voor verraad los, want eraan vasthouden zal het verraad alleen maar aantrekken - uw kracht is zo sterk. Schuif uw angsten aan de kant, of u zult erdoor aan de kant geschoven worden. U beschouwt zichzelf als een overlever. U beschikt over een groot emotioneel uithoudingsvermogen, maar moet erover waken dat het niet enkel dient om intieme betrokkenheid te weerstaan. Uw trots op uw ondoorgrondelijkheid kan van u een slechte Houdini maken: u laat het publiek niet binnenkijken, maar zelf kunt u niet naar buiten.

Het is geen verrassing dat u de emotionele toestand van anderen onfeilbaar kunt aanvoelen, zelfs wanneer hij goed verborgen wordt. Hoewel dit talent soms misbruikt kan worden om anderen in dezelfde positie mee te sleuren als die waarin u zit, kunt u in het beste geval duidelijk inzien wat er gedaan moet worden om een bepaalde situatie recht te zetten of te bespoedigen - zelfs als dit tot verlies leidt. Voor u zo'n niveau van emotionele wakkerheid en expressiviteit bereikt, bestaat het gevaar dat u zich laat drijven door een zelfvernietigende druk waarbij u zich indekt of uw sterke emoties sublimeert door overwerk, alcohol, drugs of gewoon onophoudelijk te praten. Meer dan elk ander teken hebt u de gave om verder te kijken dan het triviale, het goedkope en het onmiddellijk bereikbare. 'Wat ik nu doe is stukken beter dan wat ik ooit gedaan heb.'

Voorliefde voor:

Intimiteit - Zielsverwanten - Ontroerende gebeurtenissen - Sterke gevoelens - Een gevoel van finaliteit

Afkeer tegen:

Oppervlakkigheid - Betekenisloze bindingen - Gecontroleerd worden - Smakeloosheid - Dingen onnodig uitspinnen

Meer astrologie over Schorpioen