Maanteken Waterman

Maanteken Waterman

Veiligheid wordt bereikt door bevrijding. Uw ideaal is uw aspiratie om bevrijd te zijn van negatieve emoties zoals hebzucht, angst, woede, jaloezie, enz. U moet echter opletten dat u zich niet gewoon zo voordoet, want daardoor kunnen anderen gaan verwachten dat u onvoorstelbaar verdraagzaam bent wat hun negatieve emoties betreft. Het teken Waterman is het teken van de menselijkheid. Als de Maan in dit teken staat, mag u niet vergeten om gewoon menselijk te zijn, en niets dan menselijk. Als u zich niet bewust bent van uw gevoelens en natuurlijke instincten kan het best dat u daardoor vrij drastische omwentelingen en confrontaties aantrekt, omdat uw onderbewuste u in aanraking wil brengen met wie u werkelijk bent, en niet met de persoon waarvan u graag denkt dat u die bent.

Emotionele ervaringen die uw moeder en uw kindertijd betreffen zijn vaak ontwrichtend, vervreemdend of buitengewoon geweest. Hoewel ze u ook hielpen om in contact te komen met uw individuele gevoelens, hebben ze u waarschijnlijk verwijderd van zogenaamd normale sociale interactie. Daardoor begon u een observator van het leven te worden in plaats van een deelnemer, wat u bewust maakte van de menselijke natuur. Nu bent u, de natuurlijke psycholoog of raadgever, op professioneel of privé-vlak begeerd om uw geschikt en onpartijdig advies.

Een ander soort emotionele reactie eigen aan de Maan in het teken Waterman ervaart u gewoonlijk tijdens uw adolescentie, maar ze laat jaren later nog sporen na. Het gaat om de neiging te denken dat u emotioneler bent dan u eigenlijk bent, met het resultaat dat u zich romantisch aangetrokken voelt tot anderen die op een bepaalde manier onverschillig of niet beschikbaar zijn. Dit patroon zet zich door tot u inziet dat u te hard uw best doet, en dat het uw eigen aura van niet beschikbaarheid is dat zo aantrekkelijk is. Dit kan echter tot het uiterste gedreven worden waardoor u emotioneel onbereikbaar wordt, en daardoor aangetrokken blijft tot het onbereikbare en ver verwijderde.

Een van uw belangrijke behoeftes is de behoefte aan een minnaar/minnares of een vriend. Het is van vitaal belang dat u in staat bent om meningen en gevoelens te delen en erover te discussiëren op een intellectueel niveau. Voordat u een dergelijke relatie opgebouwd hebt, voelt u zich beter in een groepssituatie dan in een intieme relatie. Op die manier kunt u uw emotionele angsten vergeten of verbergen en kunt u de zaken licht en luchtig houden. Daarom is een groepssituatie ideaal om u in contact te brengen met uw gevoelens. Nadat u uw emotionaliteit opnieuw aanvaard hebt, kunt u terug naar een één-op-één situatie.

Uw behoefte aan vrije meningsuiting is een constante en zal anderen en uzelf steeds wakker schudden uit elke zelfgenoegzaamheid die ontstond door wat slechts de illusie van vrijheid bleek. Dit kan veel wisselende stemmingen en onvoorspelbaarheid veroorzaken, maar bij de Maan in Waterman weet u dat u aangepord moet worden, of zelfs door elkaar geschud, voor u zich op het pad naar de bevrijding begeeft.

Voorliefde voor:

Uniek zijn - Openheid - Het ongewone - Heldere geesten - Het hoofd koel houden

Afkeer tegen:

Gewoon zijn - Emotionele beperkingen - Aartsconservatieven - Overemotionaliteit - Opscheppers

Meer astrologie over Waterman