Maanteken Weegschaal

Maanteken Weegschaal

U zoekt veiligheid door u sociaal betrokken te voelen - een partner te hebben, een bepaalde sociale positie te hebben. Uw verfijnde instincten zijn goed in staat om dit te bereiken, maar u loopt het risico om voor alle mensen allerlei dingen te proberen te zijn. U moet lichtvoetig omspringen met uw onmiskenbare sociale gaven, opdat de instelling om te behagen niet onaangenaam beperkend voor u wordt. Een dergelijke behoefte om te behagen - die heel aangenaam kan zijn voor anderen - kan gewoon teruggaan op het gevoel dat u uw moeder, vader, of de persoon die u opvoedde moest behagen. Toch moet dat wat u behaagt vroeg of laat naar boven komen drijven - en het is mogelijk dat dit anderen helemaal niet behaagt!

Tot op dat punt maakt dit alles het erg moeilijk om u niet te mogen, wat tegelijkertijd uw zegen en uw vloek is. Want hoewel populariteit duidelijke voordelen heeft, kunnen mensen het moeilijk vinden om u te confronteren met hetgeen waar ze bij u niet van houden. U voelt zich dan sociaal uitgesloten of emotioneel afgewezen. De Maan in Weegschaal trekt het soort mensen en sociale situaties aan, dat u dwingt om u bewust te worden van uw persoonlijke principes. Als u dit inziet, zal uw instinctieve zin voor schoonheid en harmonie een creatieve en dynamische expressie van uzelf worden, in plaats van een passieve en onzekere reflectie van anderen, die het u moeilijk maakt om de gevolgen van uw daden te aanvaarden.

De behoefte aan evenwicht en harmonie is essentieel voor uw maanpositie. Deze behoefte kan zich op een negatieve manier manifesteren, in de vorm van afgebroken relaties en wispelturigheid - bij uzelf of bij uw partner. Die zijn het resultaat van uw pogingen om de dingen 'netjes' te houden in plaats van ter zake te komen. Deze terughoudendheid om uw donkere en krachtige driften en gevoelens onder ogen te zien en uit te drukken heeft waarschijnlijk weer haar oorsprong in het gevoel dat uw moeder of vader dit niet zouden goedgekeurd hebben; of misschien is er een incident uit uw jeugd waarbij u overvallen werd door deze donkere kant van uw karakter, in de vorm van een traumatische ervaring bijvoorbeeld. Het simpelste, duidelijkste en meest productieve wat u kunt doen, en wat u het meest zal opluchten, is zowel uw goede als uw slechte gevoelens met uw partner te delen. Als dit onmogelijk is, zoek dan hulp of ga in therapie zodat u de angst om gewoon uzelf te zijn zoals u bent - en niet zoals anderen verwachten dat u bent - kunt verdrijven. Het aanvaarden van uw aangeboren talent om dingen aantrekkelijk te maken is van cruciaal belang. Dit kan de vorm aannemen van een flair voor koken, decoratie, mode, amusement of een gave om anderen te laten voelen dat ze deel uitmaken van iets. Paradoxaal genoeg kunt u eerder asociaal worden als u deze sociale gevoeligheid niet vertrouwt. Uw kalmerende aanwezigheid, die zelfs vergezeld kan gaan van de gepaste stem of het gepaste muzikale talent, zou erkend moeten worden als een krachtig middel waarmee u het sociale en emotionele klimaat om u heen kunt beïnvloeden.

Voorliefde voor:

Fijne mensen en fijne dingen - Delen - Sociale vaardigheid hebben - Levenslust - Aangenaam zijn

Afkeer tegen:

Grofheid en vulgariteit - Emotionele krenterigheid - Zich uitgesloten voelen - Ongastvrijheid - Verkeerd beoordeeld worden

Meer astrologie over Weegschaal