Maantekens

Maantekens

Het zal misschien niet zomaar lukken om iemand te vinden die zijn sterrenbeeld (ook wel zonneteken) niet weet. Maar er is maar een klein percentage mensen dat zijn of haar maanteken weet - het teken waar de maan was op het moment van zijn of haar geboorte.

Zoals er geen dag is zonder nacht, is een astrologisch portret van een persoon incompleet wanneer alleen naar het zonneteken gekeken wordt. Met name bij vrouwen, omdat de maan in de astrologie de kwaliteiten van de persoonlijkheid vertegenwoordigt, die juist zo belangrijk zijn voor vrouwen.

Maar hoe komt het dat zo weinig mensen weten wat hun maanteken is? En dat zo veel mensen hun zonneteken weten? Het probleem zit hem in het feit dat je je maanteken niet kunt achterhalen met alleen je geboortedag, zoals bij het zonneteken. De beweging van de maan is complexer dan die van de zon, en daarom zijn speciale tabellen of programma's nodig om je maanteken uit te rekenen. Op Astropsychologie.nl kun je gratis je maanteken laten berekenen.

Door het achterhalen van je maanteken kun je een veel gedetailleerder portret maken van je horoscoop, dan bij alleen het lezen van de beschrijving die bij je zonneteken alleen hoort. Vergeet vooral ook niet te kijken naar de zonneteken-/ascendantcombinatie en de zonneteken-/maantekencombinaties.

Je maanteken beschrijft je instinctieve en emotionele opmaak. Het geeft je instinctieve reacties naar levensomstandigheden weer en staat ook voor je vroege thuis-/familieleven.

Je maanteken onthult de dingen die je instinctief doet en hoe je op emotioneel vlak reageert en wat je in bepaalde situaties voelt. Op veel manieren beschrijft je maanteken wat je van nature doet, en je sterrenbeeld geeft aan wat je ontwikkelt en wie je moet worden.

Het leren begrijpen van je sterrenbeeld, maanteken en ascendant zal je vertellen wat je wilt (sterrenbeeld), wat je nodig hebt (maanteken), en op welke manier je dat probeert te bereiken (ascendant).

Indien je niet weet wat je maanteken is, laat dan eerst je maanteken berekenen.

Geef je volledige geboortedatum, geboortetijd en geboorteplaats op
Je maanteken is

Meer astrologie: