Sterrenbeeld - Ascendant combinaties

Element aarde
Stier
Maagd
Steenbok
Element lucht
Tweelingen
Weegschaal
Waterman
Element vuur
Ram
Leeuw
Boogschutter
Element water
Kreeft
Schorpioen
Vissen

De focus op de verschillende elementen (aarde, lucht, vuur en water) in de horoscoop zijn essentieel om vast te stellen hoe mensen reageren en hoe ze zichzelf uitdrukken. De dominantie van één of twee elementen zet vaak de toon van je persoonlijkheid. Omdat onze ascendant en ons zonneteken twee sterke krachten zijn in hoe we onszelf uiten naar anderen, geeft de combinatie van de ascendant en het zonneteken een enorm goed beeld van onze persoonlijkheid en ons publieke zelfbeeld. Hieronder de combinaties van de ascendant (het rijzende teken) en het zonneteken (sterrenbeeld).

Element vuur met element vuur

Vuur/vuur combinatie

Zowel ascendant als sterrenbeeld in vuur

Dit is de meest pure combinatie. Een vuur/vuur persoon wilt niets tussen hem en de wereld hebben staan. In iedere situatie reageren ze vanuit hun idealisme met geloof en overtuiging dat niemand hun intenties verkeerd zal opvatten. Ze lijken nogal makkelijk beet genomen te worden en verwachten dan ook van iedereen dat ze eerlijk behandeld worden. Want als zij zo eerlijk en open zijn, waarom zouden anderen dat niet naar hen zijn? Ze willen altijd nog meer of gaan altijd nog iets verder door dan verwacht, en mensen beschouwen ze dan soms ook wel eens opdringerig. Vuur/vuur mensen vinden het moeilijk om hun mogelijkheden en hun verlangens te controleren omdat zij deze als universele wet zien. Er zijn weinig mensen met hun capaciteit voor betrokkenheid en passie, en niets zal hen stoppen. Behalve wellicht een te kleurloze realiteit, omdat dit hun kracht afneemt. Toch kunnen ze niet zonder dat stukje cynisme.

Element vuur met element aarde

Vuur/aarde combinatie

Sterrenbeeld in vuur + ascendant in aarde, of sterrenbeeld in aarde + ascendant in vuur

Deze mix van elementen geeft aan dat men praktisch en gevoelig moet zijn om iemands persoonlijkheid of iemands dromen te bereiken. In veel opzichten gaat het uiteindelijk om de prestatie. Deze mensen zijn vaak gedreven om hun stempel achter te laten in deze wereld. Ze kunnen warm en enthausiast zijn, maar vinden ook dat ze geen tijd hebben voor opwellende vage ideeën. Ze missen de verbeelding voor zelfanalyse, en zijn vaak niet ontvankelijk voor hun omgeving en andermans gevoelens. Een “leef hier en nu” combinatie.

Element vuur met element lucht

Vuur/lucht combinatie

Sterrenbeeld in vuur + ascendant in lucht, of sterrenbeeld in lucht + ascendant in vuur

Deze mensen zijn erg extrovert en sociaal gericht. Ze zijn geïnteresseerd in abstracte ideeën en progressief in gedachte. Omdat ze altijd snel kunnen reageren op impulsen van hun omgeving hebben ze de neiging om te spreken en handelen zonder er eerst goed over nagedacht te hebben. Af en toe wat meer geduld en aanschouwend zijn zou hen goed doen. Dit is niet de meeste stabiele combinatie. Vuur-lucht mensen zijn dynamischer en gretiger dan de meeste mensen, maar ze missen een stabiele identiteit waardoor ze vaak de kans lopen te veel hooi op hun vork te nemen. Ze geven voorkeur aan algemeenheid boven details, en vinden persoonlijke zaken en intimiteit vaak moeilijk. De beste kwaliteit van deze combinatie is passie en enthausiasme gecombineerd met rationeel denken.

Element vuur met element water

Vuur/water combinatie

Sterrenbeeld in vuur + ascendant in water, of sterrenbeeld in water + ascendant in vuur

Bij mensen met deze combinatie zijn emoties vaak intens en onvoorspelbaar. Hun onvoorspelbare emoties zorgen dan ook vaak voor aarzelende stemmingen met aan de ene kant optimisme en zekerheid, en de andere kant teruggetrokkenheid en onvatbaarheid. Ze geven waarschijnlijk wel toe dat ze best onberedeneerbaar zijn. Deze combinatie zorgt voor intuïtive creativiteit en medeleven benadrukt met initiatief en vastberadenheid. Als ze hun explosive kant kunnen balanceren met de koele, reflecterende beïnvloeding van het water element, dan zullen deze mensen gewaardeerd worden voor hun eerlijke en kleurrijke persoonlijkheid. Ze hebben grenzen en beperkingen meer dan wat dan ook nodig, en soms ook een beetje logisch nadenken.

Element aarde met element aarde

Aarde/aarde combinatie

Zowel ascendant als sterrenbeeld in aarde

Je zal geen hardere werker vinden of een meer solide persoon dan het aarde/aarde individu. Dingen betekenen weinig voor hen tenzij ze gerelateerd zijn aan het lichamelijke of praktische. Desalniettemin, ze kunnen wat perspectief en openheid gebruiken voor ontastbare en abstracte fenomenen. Ondanks hun extreme loyaliteit en hun serieusheid over hun gevoelens en geliefden, vinden ze het soms lastig of beschamend om hun emoties uit te drukken. Altijd druk bezig zijn met gevoeligheid en rationaliteit, te veel drama en overdrevenheid is iets dat ze enorm irriteert. Aarde/aarde mensen willen iets opbouwen dat lang mee gaat, maar kunnen te verwikkeld raken in detail. Hun natuurlijke koppigheid maakt hervorming lastig. Vaak zijn het sensuele personen en geliefden van de natuur.

Element aarde met element lucht

Aarde/lucht combinatie

Sterrenbeeld in aarde + ascendant in lucht, of sterrenbeeld in lucht + ascendant in aarde

Deze mensen geven zelden genade aan hun gevoelens omdat ze constant onpersoonlijke en realistisch situaties opzoeken. Op iedere interessegebied zijn ze geordende en systematische denkers, maar toch in staat om vage ideeën te materialiseren. Voor aarde/lucht mensen is het verstandig om meer spontaan en emotioneel ontvankelijk te zijn, om zo meer authentieke ervaringen te ervaren. Ze zouden niet alles voorafgaand moeten willen weten, maar daarentegen juist de voordelen ervaren van het meegaan met de stroming. Leren meer intiem en persoonlijk te zijn en meer vertrouwen te hebben in hun intuïtie zal voor hen wonderen doen.

Element aarde met element water

Aarde/water combinatie

Sterrenbeeld in aarde + ascendant in water, of sterrenbeeld in water + ascendant in aarde

Aarde/water individuen zijn gevoelig en ontvankelijk voor andere mensen, en vaak creatief op een relaxe, maar productie manier. Voor ongemotiveerdheid en het gebrek aan enthausiasme moeten ze erg oppassen. Soms hebben deze mensen het erg moeilijk om henzelf op weg te krijgen. Ze zijn erg zelfbeschouwend en hebben vaak de potentie tot grote zelfkennis, maar het is lastig om hun gevoelens en wensen door te communiceren naar anderen. Pessimisme kan een probleem zijn, omdat hierdoor problemen gezien kunnen worden wanneer er geen aanwezig zijn. Eigenlijk doen ze dit puur voor zelfbescherming en voorbereiding op wat tot hen kan komen. In hun beste staat kunnen ze dromen en visies realiteit laten worden op een concrete manier. Hun geduld en inzicht kan overweg met de lastigste problemen.

Element lucht met element lucht

Lucht/lucht combinatie

Zowel ascendant als sterrenbeeld in lucht

Deze individuen zijn de wervelwinden onder de mensen. Ze zijn enorm nieuwsgierig en veranderen constant van gedachten en karakter. Hoewel ze enorm intellectueel zijn en logisch handelen in het aanpakken van zaken, zijn ze ontzettend onpersoonlijk en los dat ze moeite hebben om diepe emotionele toestanden in te gaan. Hierdoor lijken ze koud en oppervlakkig, enigszins gebrekkig in gevoelens. Maar omdat lucht/lucht mensen houden van andere mensen en sociale bezigheden zal dit ampers een probleem zijn. Behalve wellicht in intieme relaties. Deze mensen zijn ware communicatoren en verbinders. Ze zijn uitend en verbaal, maar hebben meer geduld en diepgaande reflectie nodig om hun plaats in de wereld volledig te realiseren.

Element lucht met element water

Lucht/water combinatie

Sterrenbeeld in lucht + ascendant in water, of sterrenbeeld in water + ascendant in lucht

Een erg verbeeldende en sympathieke combinatie. Deze individuen zijn erg goed in het omgaan met mensen en worden vaak als aantrekkelijk aanschouwd. Ze houden van communiceren en zijn vaakal goede luisteraars. Maar soms kunnen ze te snel eensstemmen om lastige confrontanties uit de weg te gaan. Ze zullen mensen dan vertellen wat ze willen horen in plaats te vertellen wat ze echt voelen. Lucht/water mensen moeten leren om voet bij stuk te houden en minder twijfelachtig te zijn. Het is aannemelijk dat ze een creatief beroep aangaan. Iedere artistiek of intellectueel beroep is een potentiële goudmijn voor hun innerlijke groei. Het is dan wel niet de meest eerlijke en vertrouwende elementencombinatie; deze mensen zien 'waarheid' als een relatief begrip, en zijn geneigd om fantasie te gebruiken bij het creëren van hun eigen kijk op de wereld.

Element water met element water

Water/water combinatie

Zowel ascendant als sterrenbeeld in water

Hier hebben we een maalstroom van onstuimige emotie, die alle grenzen overschrijdt. Een water/water persoon ervaart elke emotie enorm intiem en als enorme significantie. Deze gevoeligheid is zichtbaar naar de wereld, maar sommige water/water mensen proberen dit te verbergen, en beperken zich daardoor uiteindelijk tot een verlegen en raadselachtig. Het stopt niet bij henzelf. Ze ervaren eveneens de gevoelens van anderen met grote betrokkenheid. Ze hebben mysterieuze en onverklaarbare verlangens en voelen zich verbonden tot een dimensie van vreemde samenhang, onmogelijk om in woorden te verklaren. Subjectiviteit en onredelijkheid is hun achilleshiel; al deze compassie en verbeelding in hen zal hen geen goed doen totdat ze leren de wereld te betreden met een heldere geest.