Sterrenbeeld Boogschutter

Sterrenbeeld Boogschutter

(22 november - 21 december)

Het teken Boogschutter wordt geregeerd door de planeet Jupiter, terwijl het daarop volgende teken, Steenbok, op zijn beurt geregeerd wordt door Saturnus. Tussen deze twee tekens zien we dat er in de menselijke persoonlijkheid, evenals dat tussen Kreeft (Maan) en Leeuw (Zon) het geval is, een zekere dualiteit zit. Het conflict ligt hier echter in de expansieve en optimistische kwaliteiten van Jupiter aan de ene kant en de beperkende en verantwoordelijke kwaliteiten van Saturnus aan de andere kant. De Boogschutter verenigt in zich alle optimisme van de student en de op carrière gerichte jonge professional tussen de 25 en 35 jaar. De wereld is van hem. In de Steenbok zien we meer de oudere die, oud en wijs als hij is, waarschuwend de vinger opsteekt tegen de optimistische Boogschutter, hem adviseert niet te hard van stapel te lopen en verantwoordelijk te zijn voor wat hij onderneemt. Terwijl de Boogschutter goed is in ideeën en het plannen van projecten, is de Steenbok beter in het uitvoeren en het in stand houden daarvan. Hij bijt zich vast, terwijl Boogschutter alweer op weg is naar een volgend project.

Omdat het veranderlijke vuurteken Boogschutter wordt geregeerd door de planeet Jupiter, houdt dit ook in, dat de Boogschutter denkt in brede termen. Zijn/haar ideeën zijn van expansieve aard. Mensen geboren onder dit teken hebben een hang naar vrijheid van opvatting en beweging. Ze zijn onafhankelijk, eigenzinnig en kunnen vaak beter met dieren dan met mensen overweg. De Boogschutter kan soms wat terughoudend en zelfs verlegen overkomen. Oprechtheid en trouw staan hoog in zijn/haar vaandel geschreven. Het is wat je noemt een 'recht door zee' type.

Boogschutters houden van reizen en lichaamsbeweging. Dit in combinatie met hun liefde voor dieren, kan bijvoorbeeld goede ruiters voortbrengen. Goede intenties en een houding van leven en laten leven zijn belangrijk voor de Boogschutter. Boogschutters zijn open, eerlijk en komen vrij voor hun mening uit. Het zijn ook idealisten, die oog hebben voor het grote geheel, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tweelingen, die meer bezig zijn met het detail. Boogschutter heeft het echter af en toe moeilijk omdat hij door de bomen het bos niet meer ziet. Hij/zij is dol op kamperen en het frisse, ruige buitenleven. De Boogschutter beschikt over een enorme energie, waaraan in elke week van dit teken op een eigen wijze vorm wordt gegeven.

Boogschutters kunnen goed overweg met Stieren, Maagden, Tweelingen en Rammen.

Individuele sleutelwoorden:

Zoeken - Exploreren - Reizen - Begrijpen - Beloven - Geloven - Preken - Aanstekelijk - Adverteren - Uitgeven

Meer astrologie over het sterrenbeeld Boogschutter