Sterrenbeeld Kreeft

Sterrenbeeld Kreeft

(21 juni - 22 juli)

Op onze speurtocht door de Zodiac hebben we inmiddels het 'ik ben' van de Ram achter ons gelaten. We hebben het 'ik heb' van de Stier bekeken en het 'ik denk' van de Tweelingen onderzocht. Deze drie symboliseren achtereenvolgens: het ontstaan, het bezit en de communicatie.

Bij de Kreeft staat het 'ik voel' centraal, terwijl het daarop volgende teken Leeuw zich weer meer naar buiten toekeert en het 'ik creëer' bij hem het hoofdthema vormt. Er zijn astrologen die geloven, dat Kreeft en Leeuw de eerste twee sterrenteken zijn. Deze worden gesymboliseerd door de Maan en de Zon. Zeker is dat deze twee tekens meer van elkaar verschillen dan welke twee andere astrologische tekens ook. De Kreeft staat in het teken van de Maan en is bij uitstek een yinteken(vrouwelijke energie). Kenmerken daarvoor zijn een zekere dosis negativiteit, een naar binnen gekeerd zijn en een gevoelige, beschouwelijke aard. De Leeuw daarentegen wordt geregeerd door de Zon, die het yangelement (mannelijke energie) vertegenwoordigt. Dat wil zeggen dat mensen geboren onder dit teken positief en naar buiten gericht, intens en agressief van aard zijn.

De Kreeft heeft de neiging paradoxaal te zijn. Van dit kardinale waterteken, met al zijn dromerigheid, dat geregeerd wordt door de maan, zou men denken dat het volledig buiten realiteit staat. Dit is echter lang niet altijd het geval. De Kreeft kan juist heel praktisch en zakelijk zijn. De Kreeft is defensief en op zelfbescherming ingesteld en beschermt zijn/haar eigen veiligheid. Sommige Kreeften zijn graag thuis terwijl andere juist aan het hoofd staan van grote bedrijven of organisaties. In alle gevallen zal echter de veiligheid van henzelf, hun gezin of hun zaak op de eerste plaats komen. Hun bezitterigheid komt soms over als 'claimend', Men kan vaak moeilijk om hen heen. Ook hun hang naar macht en het willen uitoefenen van controle, lijkt in tegenspraak met hun gevoelige en waterige aspecten. Hun macht en controle oefenen ze echter op een rustigere manier uit dan de Ram en de Leeuw en vaak ook effectiever. Ze kunnen overgevoelig zijn, mopperig en snel geïrriteerd, maar als ze in harmonie verkeren met hun omgeving, stralen ze evenveel schoonheid uit als de Maan zelf. Hun gevoelens zijn hun sterkste en zwakste kant. Hoewel ze dit aspect van zichzelf intuïtief aanvoelen, zijn ze toch vaak lichtgeraakt en hebben moeite objectief te blijven en hun gevoelens en die van anderen uit elkaar te houden.

Kreeft kan het goed vinden met: Waterman, Vissen, Tweelingen en Schorpioen.

Individuele sleutelwoorden:

Opvoeden - Beschermen - Verzekeren - Hechten - Reflecteren - Voelen - Reageren - Dromen - Sympathiseren

Meer astrologie over het sterrenbeeld Kreeft