Sterrenbeeld Maagd

Sterrenbeeld Maagd

(23 augustus - 22 september)

In de tekens Kreeft en Leeuw zagen we de mens als een meer op zichzelf gericht wezen. Nu de dagen korter worden, komen we op onze reis door de Zodiac aan bij het teken Maagd en bereiden we ons voor op de ontmoeting met het meer sociaal gerichte sterrenbeeld Weegschaal. Het sterrenbeeld Maagd staat in het teken van 'dienstbaarheid', die voortkomt uit een analytische geest in combinatie met een zekere afstandelijkheid en werkijver. Opvallend is het te ontdekken hoe de afnemende krachten van de Leeuw in de Cusp van het Verborgene ondergaan, om in het teken Maagd te worden getransformeerd tot een vorm van bruikbaarheid en pragmatische doelgerichtheid. Deze eigenschappen komen ten volle aan het licht in de Cusp van de Schoonheid, voor we te maken krijgen met het meest sociale van alle sterrenbeelden, de Weegschaal.

Mannen geboren onder dit Veranderlijke' aardeteken Maagd zijn van het sterke, stille type terwijl de vrouwelijke Maagd ordelijk is en kieskeurig. In positieve zin kan de Maagd blijk geven van oprechtheid en medeleven en bijzonder geestig uit de hoek komen. Even zo makkelijk echter zijn ze pietluttig, koel en maken ze zich druk over de meest onbenullige details. In de liefde en in de relatie tot hun naasten kunnen ze trouw en liefdevol zijn, maar ook preuts en onbenaderbaar.

Over het algemeen zijn het toegewijde ouders en partners. Werk speelt een belangrijke rol in het leven van de Maagd. Maagden hebben de zaken graag goed voor elkaar, zijn ijverig en organiseren de boel tot in de puntjes of het nu gaat om de huishouding, hun werk, hun hobby of hun kinderen, hun huiswerk, ze pakken het op een bijna fanatieke manier aan. Ze werken hard, maar maken toch geen harde indruk. Ze belonen zichzelf vaak stilletjes, op een manier die niemand doorheeft. Hoewel de Schorpioen de naam heeft het meest gesloten sterrenteken te zijn, krijgt men vaak de indruk dat de Maagd hem in dit opzicht ver achter zich laat, als het gaat om het verbergen van zijn/haar ware gevoelens, zijn/haar centjes en het duidelijk maken wat de drijfveer achter zijn/haar dadendrang is. Op een planmatige manier kunnen Maagden goed omgaan met geld en vlooien ze alles tot op de laatste cent uit, hoewel ze soms ook heel krenterig kunnen zijn. De Maagd wordt geregeerd door de planeet Mercurius en is daarom dol op puzzels en spelletjes.

Hoewel de Maagd vaak bijzonder slim is, doet hij/zij het lichamelijk liever kalm aan. Hij/zij raakt snel vermoeid en mist de explosieve energie van bijvoorbeeld Ram, Leeuw of Tweelingen. Deze trage doorzetters zijn in psychisch opzicht snel van de kaart en tobben nogal eens met maagklachten. Hoe in de war ze ook lijken te zijn in hun jeugd, op latere leeftijd krijgen ze meer greep op hun leven. De meeste voldoening vinden ze in beroepen waarin ze hun dienstbaarheid kunnen bewijzen.

Ze kunnen goed overweg met: Vissen, Tweelingen en Boogschutters.

Individuele sleutelwoorden:

Analyseren - Verbeteren - Dienen - Werken - Bekritiseren - Louteren - Voorbereiden - Reinigen - Studeren - Corrigeren

Meer astrologie over het sterrenbeeld Maagd