Sterrenbeeld Ram

Sterrenbeeld Ram

(21 maart - 19 april)

Het kardinale of hoofdteken Ram is een vuurteken dat geregeerd wordt door de planeet Mars. Kenmerken van de Ram zijn avontuur, dynamisch leiderschap en onafhankelijkheid in denken en handelen. Deze 'directheid' gaat soms gepaard met een weinig filosofische levenshouding, zoals we die bijvoorbeeld wel aantreffen bij de Boogschutter. Ook in zijn fysieke energie vertoont de Ram dynamiek.

De karakteristieken van de Ram treffen we zowel aan in de specifieke Ramweken van dit teken als in de cusp. De Ram is kinderlijk van geest, snel en wil graag in alles de eerste zijn. In positieve zin kan hij/zij een echte pionier zijn en in negatieve zin kan dit vertaald worden in een steeds op nieuwtjes uit zijnde, wat egoïstische persoonlijkheid. Het zo karakteristieke zelfbewustzijn van de Ram kan zowel een leider voortbrengen als iemand die vol zelfmedelijden is. Het arrogante, agressieve en militaire aspect van Mars kan worden gekanaliseerd in productieve energie en het voorkomen van conflicten.

Ram kan goed overweg met: Stier, Tweelingen, Weegschaal en Schorpioen.

Individuele sleutelwoorden:

Doen - Onafhankelijkheid - Opkomen voor - Pionier - Winnen - Verkopen - (Opnieuw) beginnen - Overhaasten - Handelen - Leiden - Zijn - Verschijnen

Meer astrologie over het sterrenbeeld Ram