Sterrenbeeld Stier

Sterrenbeeld Stier

(20 april - 20 mei)

Als we een mensenleven vergelijken met de dierenriem, zien we een ontwikkeling die begint met de geboorte (Ram) en eindigt met de dood in het teken Vissen. De geest van het kind in de Ram ontwikkelt zich in de Stier tot een wezen dat stevig op beide benen gaat staan en groeit. Als we bij het teken Tweelingen zijn aangekomen zien we dat dit wezen de behoefte ontwikkelt om te communiceren met anderen. Stier en Tweelingen zijn allebei echte voorjaarstekens.

Het stabiele aardteken Stier heeft het Ramuitgangspunt van 'ik ben' veranderd in 'ik heb'. Het intuïtieve heeft hier plaatsgemaakt voor het tastbare. De Stier heeft een aangeboren gevoel voor de materiële kant van het leven. Dat gaat niet alleen over dingen die met geld te maken hebben, maar betekent ook dat de Stier een goed oog heeft voor zaken van artistieke waarde. De Stier houdt van schoonheid en harmonie en past er goed voor op, dat de chaotische aspecten van het leven niet de overhand krijgen. De meest negatieve kant van de Stier is wel zijn koppigheid, vooral bij de mannelijke Stieren. De vrouwelijke Stier straalt een fris soort schoonheid uit en omringt zich graag met mooie dingen.

De Stier is een meester in het maken van 'de juiste' keuze. Hij/zij gaat daarin doelbewust te werk. Een Stier kan men beter niet tegen zich in het harnas jagen. Stieren zijn koppiger in het verzet dan wie dan ook en hun wraak is langzaam en meedogenloos. Aan de andere kant zijn ze trouw als geen ander, uiterst beminnelijk en charmant en hebben ze een uitstekend gevoel voor humor. Als de Stier al iets mankeert zit het meestal in de afdeling neus, keel en oren of mond en kaken. Als ze niets mankeren, wat doorgaans het geval is want ze zijn sterk, zijn het goede zangers, sprekers en vertellers. Daar tegenover kunnen ze ook heel stil zijn, observeren, wachten en luisteren. Op het creatieve vlak zijn het goede schrijvers, musici (vooral uitvoerend kunstenaars) en schilders. Stieren nemen voor alles wat ze doen de tijd, Dit leidt tot solide resultaten die de jaren trotseren.

Ze kunnen goed overweg met: Tweelingen, Weegschaal, Schorpioen en Steenbok.

Individuele sleutelwoorden:

Stabiliseren - Produceren - Bezitten - Onderhouden - Houden - Insisteren - Volharden - Genieten - Hebben

Meer astrologie over het sterrenbeeld Stier