Chakra-energie

Iedere dag stimuleren we onze chakra's op verschillende manieren, of we daar nou bewust mee bezig zijn of niet. Bijvoorbeeld door de verschillende gedachten die we gedurende de dag hebben, of fysiek door onze zintuigen. Hierdoor worden onze chakra's dagelijks opgeladen met energie.

Onderstaand een lijst met bekende en minder bekende manieren om onze chakra's van energie te voorzien.

Gedachten

Gedachten zijn een sterke energiebron. De wetenschap heeft bewezen dat positieve energie ervoor zorgt dat onze energie vrij en onbeperkt kan stromen. Negatieve gedachten verlagen juist het energiepeil in ons lichaam.

Iedere gedachte is mentaal of emotioneel verbonden met een chakra. Zo is bijvoorbeeld een gepassioneerde gedachte een rode energiestimulans, maar een gedachte van woede zorgt juist voor een verlaging van deze rode energieflow. Dit betekent dat continue gedachten van woede of boosheid de energieflow van het wortelchakra zal verminderen.

De zon

De zon is onze meest belangrijke energiebron. Door licht stromen alle zeven kleurenergieën van de zon naar de aarde. Mensen, dieren, planten, mineralen, water en onze chakra's ontvangen hun energie van de zon. Als je jezelf niet toestaat om dagelijks een paar uur te genieten van de zon, hang dan een kwaliteit full spectrum daglichtlamp in je werkplaats.

Voeding

Wanneer de zon de planten voorziet van licht, dan geeft ze dat energie. Wanneer de plant zijn energie eenmaal geabsorbeerd heeft dan is de kleurenergie die overblijft de kleur van het fruit, de groente of de bloem. Zonder deze kleurenergie kan ons lichaam geen voedingsstoffen halen uit het voedsel. Balanceer je chakra's dagelijks door voeding te eten in alle zeven kleuren van de chakra's. Dit is dan ook de reden dat de dokter altijd zegt dat je verschillende soorten gekleurde voeding moet eten.

Visualisatie

Meditatie en Yoga. Omdat gedachten een vorm van energie is kun je de verschillende energiecentra door middel van meditatie, visualisatie en yoga voorzien van energie.

Edelstenen/Mineralen

Edelstenen en mineralen zijn eveneens een vorm van energie. Kristallen bijvoorbeeld beschikken deels over eenzelfde structuur als het menselijk lichaam. Kristallen versterken energie. Het dragen van edelstenen (in kettinkjes of armbandjes), of het plaatsen van edelstenen in het huis is een simpele manier om straling van elektrische apparaten te laten absorberen of om zelf energie uit te onttrekken.

Kleurbaden

Water is een geleider van energie, en kleur is een energie. Wanneer je in het kleurwater ligt dan absorbeert je lichaam de trillingsfrequentie van de kleur. Neem de tijd om jezelf weer op te laden. Balanceer je chakra's tijdens het badderen en bedenk wat je wilt ontvangen van deze specifieke energie. Voeg eventueel zelfs wat badolie toe. Maak echter geen gebruik van chemische kleurstoffen om het water aan te kleuren.

Aromatherapie

Etherische oliën zijn pure oliën van de plant of bloem. Iedere bloem heeft een trillingsfrequentie die correspondeert met een kleur. Oliën bevatten helende eigenschappen van planten, bloemen of kruiden. Gebruik alleen etherische oliën (goedkope oliën kunnen giftige stoffen bevatten). Laat oliën ook nooit direct in contact komen met je huid, maar verdun het bijvoorbeeld met badwater.

Muziek en dans

Muziek kan ons positief of negatief beïnvloeden. Iedere muzieknoot correspondeert met een kleur en een chakra. Bepaalde geluiden stimuleren een emotionele reactie, anderen weer fysieke, mentale of spirituele reacties. Het luisteren naar of dansen op stammuziek, zoals het gonzen van drums, geeft energie aan het fysieke lichaam en stimuleert het wortelchakra.

Geluiden en tonen

We kunnen vocaal geluiden maken om op dezelfde trillingsfrequentie te komen als de diverse organen in ons lichaam. Regelmatig vocale geluiden maken helpt onze organen goed te laten functioneren. Geluidsoverlast kan erg storend zijn voor onze omgeving, omring jezelf daardoor met geluiden die je blij en productief maken.

Kleuraanbrenging

Door licht door bepaalde kleurfilters direct op het lichaam te laten schijnen worden de trillingsfrequenties van het licht door het lichaam geabsorbeerd. Dit heeft een positief effect op die betreffende plek.

Gesolariseerd therapeutisch water

Laad water op door een gekleurd glas te vullen met water, of houd een kleurfilter voor het glas en laat de zonnestralen het water opladen. Zorg ervoor dat het glas niet loodhoudend is en dat het glas een duidelijke kleur heeft.

Aankleding

Maak gebruik van kleuren in je huis of je werkomgeving om je te laten voorzien van positieve en productieve energie. Beschilder een kamer of maak gebruik van verschillende kleuren bankkussens, schilderijen en tapijt.

Kleding

Wat we dragen beïnvloed onze stemming, onze gedachten en ons energieniveau. Licht penetreert door onze kleding en versterkt daardoor de kleurenergie die we dragen. Hoe levendiger de kleding die je draagt, hoe beter de energie-overdraging is.

Meer over chakra's