Chakra's - Introductie

Ieder persoon absorbeert energie uit zijn omgeving. Deze energieën worden door verschillende delen van ons lichaam opgenomen. Ons lichaam bestaat uit verschillende energiecentra, welke verbonden zijn tot onze hoofdorganen en hoofdklieren. Ons lichaam beschikt over meer dan 100 van deze energiecentra, maar we kunnen zeven hoofdenergiecentra onderscheiden. Energiecentra worden ook wel aangeduid als chakra's - Sanskriet voor wiel. Een chakra is een draaiend 'wiel' dat alle energie op zijn trillingsfrequentie absorbeert.

De chakra's absorberen gecodeerde informatie op uit hun omgeving. Deze gecodeerde informatie kan vanalles zijn; kleuren, ultraviolette straling, radiogolven, magnetronstraling of aura's van andere personen of objecten. We kunnen dus eigenlijk zeggen dat onze chakra's de gezondheid van onze omgeving in zich opnemen, inclusief de mensen die zich daar in bevinden. Dat is ook de reden dat stemmingen van mensen in onze directe omgeving ons als individu beïnvloeden. Ook onze chakra's stralen energiegolven uit. Deze energiegolven noemen we aura's.

Ieder van onze zeven hoofdchakra's is verbonden met ons welzijn op verschillende niveau's: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Op fysiek niveau is ieder hoofdchakra verbonden met een hoofdorgaan of hoofdklier, welke weer verbonden zijn met andere lichaamsdelen van dezelfde trillingsfrequentie.

Ieder orgaan en iedere klier is verbonden met een chakra, en iedere chakra is weer verbonden met een kleur op zijn eigen kleurfrequentie. Zo is bijvoorbeeld het hartchakra verbonden met de thymusklier en heeft het ook de controle over het functioneren van het hart, de longen, de bronchién, de lympheklieren, de bloedsomloop en het immuunsysteem. Het hartchakra reageert op de kleur groen.

De zeven hoofdchakra's lopen langs de ruggengraat. Als er op één niveau storing is, dan uit zich dat in de vitaliteit van de chakra. Het 'wiel' of de chakra gaat minder snel draaien. Ieder hoofdchakra is niet alleen verbonden op fysiek niveau, maar heeft ook invloed op aspecten op emotioneel en mentaal niveau.

Om een chakra weer in balans te krijgen moeten we op de frequentie van het betreffende chakra inspelen.

De energieën die ieder chakra vrijlaat in de vorm van een aura corresponderen met de kleuren van de chakra. Het is daarom belangrijk om te snappen waar de kleuren voor staan en wat ze precies uitdrukken.

Chakra's

De namen van de zeven hoofdchakra's en het
hoofdorgaan waarmee ieder hoofdchakra verbonden is.

Wanneer een chakra uit balans is dan is het mogelijk dat dit nabijliggende chakra's beinvloedt. Balansstoornis of blokkades van een chakra uiten zich in een minder actief of overactief chakra. Dit heeft voor ieder chakra specifieke gevolgen. Een stukje verder zal per chakra symptonen van overactiviteit en een te traag werkend chakra gegeven worden. Om een chakra weer op de juiste frequentie te laten werken zodat deze weer in balans kan komen, kan Reiki therapie geraadpleegd worden. Reiki is een prachtige manier om de chakras weer te balanseren en om een hoger niveau van bewustzijn te bereiken.

Een andere methode is het dragen van edelstenen, in de vorm van hals- of polskettinkjes. Edelsteentjes kunnen zowel een stimulerende als temperende werking uitoefenen voor bepaalde chakra's. Andere meer gemeenschappelijke methoden zijn diverse vormen van ontspanning; muziek, film, massage, yoga, kleurrijke voeding eten, baden, zonnen, boswandelingen, etc.

Meer over chakra's