Chinese horoscoop Draak

Draak

De persoonlijkheid van de Draak

De Draak is het enige welbekende mythische wezen in de Chinese dierenriem. In China staan draken voor ongekende kracht, dapperheid, gezondheid, harmonie, vrede en geluk. Draken op daken van gebouwen verjagen demonen en kwaadaardige geesten.

Algemene persoonlijkheid van Draak

De Chinese draak is een geweldig en indrukwekkend wezen. Het is prachtig en belangstellend, maar ook angstaanjagend, ontzagwekkend en vol levenskracht. De Draak is het symbool van de keizer en zijn rijk. Het staat tevens voor het mannelijke element Yang. De Draak is het teken van ongekende kracht en rijkdom.

Mensen geboren onder dit teken zijn aantrekkelijk, stralen kracht uit, zijn charismatisch en hoogbegaafd. Ze stralen pure kracht uit, en geluk! Ze zijn makkelijk te herkennen van een afstand. De Draak is erg actief en wendbaar en je merkt hem of haar op aan de doelbewuste werkhouding. Ze kunnen een vorm van interesse uiten naar alles dat er om hen heen gebeurt. Een draak is extreem zelfverzekerd en ze weten precies hoe ze iemand kunnen versteld kunnen laten staan. Ze zijn tevens extreem buitensporig, en willen alles op een grootste manier doen, in stijl! Ambitieus en zeer egoïstisch, ze zullen niet rusten todat ze hun werk afgerond hebben.

Mensen geboren in het jaar van de Draak hebben het geluk met zich mee. Ze kunnen veel dingen bereuken zolang de doelstellingen maar duidelijk zijn. Draak beschikt over een enorme hoeveelheid energie, intelligentie en talent. Ze tonen ook hun grootmoedige kant door anderen genadig te helpen. Draak is altijd daar om zijn vrienden te helpen. Altijd in staat om zijn hand in het vuur te steken voor een ander om zijn/haar problemen op te lossen. In tijden van crisis kunnen ze wel eens te ontspannen overkomen.

Met het geluk aan hun zijde is een Draak ook nog eens een hele goede organisator bij evenementen. Ze kunnen dan wel eens ongeduldig zijn, of een humeur hebben, wanneer de dingen niet gaan zoals zij dat willen. Ze zijn recht door zee en dat kan de gevoelens van anderen wel eens kwetsen. De meningen van anderen hebben ook weinig invloed op ze, want ze kunnen ontzettend egoïstisch zijn op sommige momenten. En dan doen ze de dingen op de manier als zij dat willen.

Draak in de liefde en romantiek

Mensen geboren onder het teken Draak zijn erg gepassioneerd in hun persoonlijke leven. Wanneer ze verliefd zijn geldt het spreekwoord 'liefde maakt blind' voor ze. Ze beschermen hun sekspartner wanneer ze in de problemen zitten. Ze houden er absoluut niet van als hun liefdesleven op het spel staat door onvoorziene omstandigheden. In de liefde tonen ze ontzettend veel kracht en vastberadenheid. Ze zijn heel vleiend en imposant. Met hun charisma kunnen ze anderen heel makkelijk tot zich winnen. Aan de negatieve kant, ze zijn overontwikkeld op het vlak van egoïsme wanneer niets gaat zoals ze willen. Ze hebben constante aandacht en verzorging nodig van hun partners of geliefden, of anders raken ze hun geduld kwijt en raken ze gefrustreerd. Als Draak een succesvol liefdesleven wilt, dan zullen ze rekening moeten houden met andermans gevoelens en meningen.

Draak carrière en geld

Mensen geboren in het jaar van de Draak zijn erg vindingrijk, want ze krijgen het voor elkaar om genoeg geld te sparen om welk project dan ook op te starten. Door zijn hoogstaande intelligentie en slimheid zijn ze in staat om afspraken rond te krijgen met wie dan ook. Kort nadat de afspraak gemaakt is zullen ze zonder te stoppen aan de opdracht werken om het prkhect een succes te maken. Op het werk krijgen ze dan ook veel respect en ontzag met hun charme en werkinstelling. Veel mensen die onder een Draak werken op de werkvloer accepteren de autoriteit van Draak. De Draak is een sluw wezen en kan succes halen in welk beroep dan ook door simpelweg zijn verstand en wijsheid te gebruiken.

Draak in gezondheid

Ondanks zijn drukke geest en zijn fysieke lichaam is de Draak de meest waarschijnlijke kandidaat voor een aantal ziekten en symptomen. Hun enthausiasme maakt ze echter weer levendig en energiek, zelfs wanneer ze tegen een ziekte aanlopen. De Draak-persoon moet echter dagelijkse aandacht blijven schenken aan zijn gezondheid.

Draak relatiematches

Gaat goed samen met:

De Draak hoort samen met de Rat en de Aap tot de doeners. Positief, praktisch gericht en mensen die pit hebben. Ze zijn eerzuchtig en van zichzelf overtuigd en zullen niet lang zitten wachten vooraleer ze tot actie overgaan. Ze weten elkaar dus wel te vinden ! Met de Rat vormt de Draak een prachtig paar. Ze zijn beiden plichtsgetrouw en zullen het vuur bij elkaar nog meer opstoken. De Draak mag op de voorgrond, de Rat regelt het liever op de achtergrond. De Draak heeft de kracht en de Aap weet er vaak een slimme draai aan te geven. Hij weet de Draak ook zo te manipuleren dat beiden er voordeel van hebben. Toch waarderen ze elkaars energie en inzet ook enorm.

Gaat minder goed samen met:

Met de trouwe dienstbare Hond; Draak en Hond zijn elkaars tegenpolen. De Hond is te realistisch en wordt doodmoe van de opgetogen plannen van de Draak die niet luisteren wil. De Draak vindt de terechtwijzigingen niet bepaald leuk en beschouwt die al snel als gezichtsverlies.

Positieve eigenschappen:

Draak is energiek, enthausiast, moedig, kleurrijk, levendig, gastvrij, grootmoedig, goeddunkend, vriendelijk, hartelijk, charismatisch, principieel, vindingrijk, meeslepend, sentimenteel, emotioneel, getalenteerd, volbracht en verbazend slim.

Negatieve eigenschappen:

Een Draak-persoon kan ook egocentrisch, ontevreden, meedogenloos, sluw, krachtig, veeleisend, defensief, macht-gek en eigenzinnig zijn.