Chinese horoscoop Geit

Geit

De persoonlijkhied van Geit

De Geit, Ram of ook wel Schaap, is het achtste teken in de 12-jarige cyclus van de Chinese dierenriem. Het jaar van de Geit staat in de Chinese traditie voor stijl en creativiteit. Maar dit hoeft zeker niet voor alle Geiten te gelden.

Algemene persoonlijkheid van Geit

Geit heeft het meest vrouwelijke karakter van de sterrenbeelden in de Chinese dierenriem. De meeste Geit-personen zijn erg creatief. Sommige Geiten zijn artistiek genoeg om prachtige materiële ontwerpen te maken. Mode-ontwerp of schilderen om maar wat te noemen. Het maken en ontwerpen van mooie dingen is voor deze mensen als het ware een hobby. Een typisch Geit-persoon is medelevend en aardig voor anderen en zullen anderen nooit opzettelijk pijn doen. Als er een ongewenste situatie is, dan is Geit er om de situatie weer onder controle te krijgen. Met hun stoïcijnse karakter kunnen ze iedere beproeving in het leven aan met een groot gevoel van verantwoordelijkheid.

Het is tevens heel belangrijk voor Geit om respect en sympathie te ontvangen van de mensen waar hij zelf respect voor heeft. Maar ze kunnen soms wel eens te veeleisend zijn dat ze te veel aandacht van mensen vragen. Dit is wellicht één van de meeste negatieve aspecten van Geit. Te veel gevoeligheid is een ander negatieve eigenschap van dit sterrenbeeld. Dit kan ze wel eens erg onzeker maken in het leven. Daarom hebben ze veel veiligheid en bescherming nodig van hun familie. In alles dat ze doen vermijden ze het liefst de risico's. Tijdens conflicten gaan ze het liefst confrontaties met anderen uit de weg.

Geit is een typische zwerver van nature, dit vanwege zijn wispelturige gedachten. Ze zijn uitstekende reizigers die alle afgelegen plekken op waarde willen bezichtigen. De simpele dingen des levens geeft hen een ontzettend bevredigend gevoel. Ze zouden het liefst achterover leunen en genieten wanneer alles voor ze op dat moment juist is. Personen geboren in het jaar van de Geit luisteren naar hun innerlijke stem en hun geweten. Ze vinden het erg lastig om de juiste kansen te grijpen wanneer ze op hun pad komen.

Geit in de liefde en romantiek

Een Geit kan erg lief en genegen zijn in relaties. Maar bij pure liefde kunnen ze wel eens bazig en lui zijn naar hun partner. Een Geit kan erg zwak zijn op het gebied van de liefde en romantiek en kunnen soms zo emotioneel worden dat ze huilen wanneer de emoties te hoog oplopen. Ze hebben ook moeite met het uiten van hun ware gevoelens en meningen, wat ze vaak goede kansen doet voorbij gaan op het vlak van de liefde. Ze hebben daarom behoefte aan bescherming van hun partner.

Geit carrière en geld

De meeste Geiten zijn erg goed in kunst, schrijven en creativiteit. Dit helpt ze echt in beroepen als schilder, schrijver, uitgever en mode-ontwerper. Ze kunnen zelfs hele goede astrologen worden, of waarzeggers! Ze werken hun weg langzaam omhoog door hard te werken. Maar hele strenge schema's is niets voor ze. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat ze afhaken. Wanneer je ze voorziet van een vredige en rustige omgeving, dan zijn ze echt op hun best! Geld verdienen komt voor ze als een tweede natuur. Maar ze mogen wel eens wat zuiniger omgaan met hun geld om zo ook nog wat over te hebben voor momenten dat het tegen zit. Een echte Geit is in staat om zich aan te passen aan elke carrièresituatie waar precies en georganiseerd werk bij komt kijken; schilder of kunstenaar zijn echt de beroepen waar Geit op zijn best is.

Geit in gezondheid

Een Ram is altijd in rust en vrede. Ze zijn altijd relaxed. Gezondheidsproblemen ontstaan meestal bij ze in perioden van stress. Ernstige gezondheidsproblemen gerelateerd aan de spijsvertering en de bloedomloop kunnen op oudere leeftijd parte spelen.

Geit relatiematches

Gaat goed samen met:

Samen met de Geit horen het Konijn en het Varken tot de groep van mensen die goed zijn in bemiddelen, in de vrede en harmonie handhaven. Ze zijn behulpzaam en kunnen goed luisteren. Het slimme Konijn weet de Geit zo te stimuleren zodat zijn creatieve kanten het meeste naar boven komen en het Konijn doorziet de slachtofferrol die de Geit soms aanneemt. Ze houden beiden niet van ruzie en zijn vriendelijk naar elkaar. De Geit vindt in het Varken ook een medestander die praktischer is maar wel net zo onzelfzuchtig en royaal en van evenveel schoonheid en plezier houdt. Ze moeten wel een dikke portemonnee hebben samen!

Gaat minder goed samen met:

De Os en de Geit zijn elkaars tegenpolen. De strenge en gedisciplineerde Os wordt kribbig van de royale uitgaven van de Geit en zijn grillige natuur. De zachtmoedige Geit kan slecht tegen de dominante en autoritaire Os en maakt liever dat hij wegkomt.

Positieve eigenschappen:

De ram kan zeer aantrekkelijk, vleiend, behulpzaam, bijstaand, altruïstisch, creatief, empathisch, artistiek, fantasierijk, intuïtief, denkend, grootmoedig, gul, zacht, makkelijk in de omgang, romantisch, gevoelig, kwetsbaar, open, eerlijk en bescheiden zijn.

Negatieve eigenschappen:

Een persoon die is geboren onder dit teken zou last kunnen hebben van minderwaardigheid, negativiteit, pessimisme, voortvluchtigheid, wraakzuchtigheid, bedrieglijkheid, luiheid, besluiteloosheid, aarzelingen, wispelturigheid, boosheid, gewelddadigheid, onverantwoordelijkheid, onzorgvuldigheid en haast.