Chinese horoscoop Haan

Haan

De persoonlijkheid van Haan

De Haan is één van de meest zachtmoedige en koppige dieren in de 12-jarige cyclus van de Chinese dierenriem.

Algemene persoonlijkheid van Haan

Mensen die geboren zijn onder het teken van de Haan zijn in staat om de dingen nauwlettend te observeren. Het bijzondere aan deze mensen is dat ze altijd gelijk hebben wanneer ze hun observaties uitdrukken via hun meningen. Ze staan altijd graag in de schijnwerpers en houden ervan om te entertainen en om nieuwe mensen te ontmoeten om zo nieuwe vriendschappen vast te leggen. Haan is altijd netjes gekleed, en je zult ze niet snel onvoorbereid op feestjes tegenkomen. Een typische Haan is in feite altijd het best gekleed, om welke gelegenheid het dan ook gaat.

Veel Hanen geven de voorkeur aan speciaal ontworpen kleding, veel kleuren en vaak kleding die in de mode is. Ze zijn erg kritisch over hoe anderen zich kleden en gedragen in het openbaar. Hanen houden ervan wanneer anderen hen complimenteren of vleien. Maar een typisch Haan-persoon is vaak ook erg conservatief diep van binnen. Ze zijn erg sociaal en goedgemanierd. Ze zijn mededogend, wijs en dapper. Echt kenmerken van geweldige mensen!

Vanwege hun sterke, onafhankelijk karakter is het lastig voor ze om andermans adviezen te accepteren. Ze zijn ontzettend zelfverzekerd over hun eigen krachten en geloven erin dat ze zelf de juiste beslissingen en beoordelingen kunnen geven. Één van de negatieve kanten van Haan is wellicht dat ze moeite hebben om buiten de kaders te denken, wat uiteindelijk hun relaties met anderen kan schaden. Ze doen het fantastisch wanneer ze hun uitgesprokenheid onder controle kunnen houden zodat ze relaties met anderen niet naar de knoppen laten lopen.

Maar Haan is ook een echte dromer! Hoewel ze heel scherp, praktisch en kennisrijk zijn, ze houden er altijd van om zich van tijd tot tijd terug te trekken in hun schulp. Ze zijn erg oprecht als het komt tot hun diepste gevoelens, en ze hebben geen enkele moeite om ze over te brengen naar hun geliefden en mensen die dichtbij hem staan. Haan's vrienden waarderen zijn moed en zelfvertrouwen, en ze geven er een hoop respect voor terug.

Haan in de liefde en romantiek

Voor de meeste Hanen geldt dat liefde een grote verantwoordelijkheid is, en een nogal angstige plicht. Het is tevens nog eens een hele uitdaging! De meeste Hanen tonen fatsoen en goed gedrag bij het verleiden van hun partner. In familierelaties zijn ze oprecht en echt. Hun passie voor liefde is enorm intens. Ze zijn altijd in staat om een hele romantische sfeer om zich heen te creeëren. Ze hebben een indrukwekkende ziel en een geweldig voorkomen, echt kenmerken van een Haan.

In hun drang naar het tonen van goedheid kunnen ze ten prooi vallen aan zelfbedrog. Soms zijn ze gewoon niet in staat om andermans gedachte te lezen. In hun liefdesleven zijn ze vaak simpelweg liever ruw en rechtdoorzee. Hanen zijn betrouwbare levenspartners en vrienden.

Haan carrière en geld

Hanen zijn succesvolle show-mensen, ze zijn het centrale punt van iedere werkplaats. Ze zullen het goed doen in beroepen waar slimheid en behendigheid aan te pas komt. Ze zullen het goed doen in een beroep als verkoper, mode-ontwerper, schrijver, journalist en restauranteigenaar. Ze zijn doorgewinterde onderhandelaars vanwege hun charismatische karakter. Hanen houden altijd van uitdagingen en risico's, en ze doen het ook goed in zulke situaties. Loonsverhogingen volgen elkaar altijd snel op vanwege hun constante prestaties. Op financieel gebied zul je zien dat hun portemonnee altijd gevuld is, en ze houden ervan om dit te tonen door dure spullen te kopen. Ze hebben geen tolerantie voor mensen die hun meningen en gedachten tegenspreken simpelweg om ergens tegenin te gaan.

Haan in gezondheid

Over het algemeen is Haan altijd wel gezond en in balans, zowel wat betreft hun ziel als hun lichaam. Hanen houden ervan om hun lichaam fit en afgetraind te hebben. Dit kenmerk zorgt ervoor dat ze regelmatig in de sportschool te vinden zijn voor een pittige training. Je kunt ze makkelijk herkennen door de aanwezigheid van een professionele sportinstructeur, voor de nodige tips en adviezen.

Haan relatiematches

Gaat goed samen met:

Met de Os en de Slang; alle drie zijn het zeer eigengereide types, voorzichtig, gesloten en doelgerichte denkers. Ze houden ook allemaal van geld verdienen, ze zijn ambitieus en laten zich niet snel uit het veld slaan. De Haan waardeert de Os om zijn trouw en harde werken en omgekeerd is de Os blij met de efficiënte en precieze Haan. Ze zitten op dezelfde golflengte. De slimme Slang waardeert de talenten van de Haan en laat zich niet door zijn ijdelheid of overtuigingsdrift in de war brengen, terwijl de Haan de kalme vriendelijke waardering van de Slang enorm op prijs stelt. Ze kunnen elkaar goed aanvullen; de Haan ziet vooral de details en de Slang de grote lijn.

Gaat minder goed samen met:

De Haan en het Konijn zijn elkaars tegenpolen. Het Konijn vindt de Haan maar een strenge en autoritaire persoon die nooit lol maakt en alles onder controle wil houden, terwijl de Haan zich suf ergert aan het spilzuchtige en op pleziertjes ingestelde Konijn. Ze hebben totaal andere ideeën en spreken een andere taal:de Haan is recht voor zijn raap, iets wat het fijnbesnaarde Konijn een gruwel vindt.

Positieve eigenschappen:

Positieve eigenschappen van haan zijn openhartigheid, moedigheid, enthousiasme, loyaliteit, hardwerkendheid, doorzettingsvermogen, weerbaarheid, avonturisme, zorgvuldigheid, snelheid, slimheid, bekwaamheid, gevoeligheid, charme en geestigheid.

Negatieve eigenschappen:

Maar Hanen kunnen ook chagrijnig, pietluttig, wispelturig, leeg, ijdel, egoïstisch, jaloers, materialistisch, haastig, cynisch, egocentrisch en erg wereldvreemd zijn.