Chinese horoscoop Os

Os

De persoonlijkheid van Os

Onder de sterfelijke dieren is de Os één van de meest bekende in de 12-jarige cyclus van de Chinese kalender. In de Vietnamese dierenriem neemt de waterbuffel de positie in van de Os.

Algemene persoonlijkheid van Os

Mensen geboren onder dit teken zijn harde werkers bij het behalen van hun doelen. Ze geven grote inspanning om hun financiële doelen te realiseren.
Over het algemeen is de Os een teken van vrede en welvaart met veel hard werk en volharding. Deze mensen zijn heel betrouwbaar, rustig en stil. Os is onvermoeibaar en hij kan uren achter elkaar doorploeteren zonder zijn geduld te verliezen. Os is in staat om alle obstakels die hij tegenkomt te doorstaan.

Mensen geboren onder dit teken hebben een vredige en rustige omgeving nodig om hun problemen te laten inzinken en op te lossen. Ze zijn het best in staat om hun ideeën en strategieën uit te denken wanneer ze kunnen werken in een kalme omgeving. Wanneer ze zich geven om iets te bereiken dan zijn ze volledig toegewijd. Een Os is een heel logisch-denkend persoon, en ze gaan heel precies te werk. Een individu geboren onder dit teken kan heel georganiseerd en systematisch zijn. Maar ze kunnen ook heel eigenwijs en koppig zijn. Ze spreken weinig, maar werken als bezetenen. En wanneer je ze aanspreekt dan zijn ze erg bekwaam in het uiten van hun verwoordingen en expressies.

Deze mensen zijn eerlijk en oprecht. Maar ze kunnen wel heel geheimzinnig zijn over wat ze doen totdat ze een bepaald niveau van succes bereikt hebben. Ze zijn erg welkom bij veel mensen, omdat ze juist zo eerlijk en oprecht zijn. Ze hebben veel bewonderaars, mensen die Os zien als betrouwbaar en iemand waarop je kunt vertrouwen. Onder zijn meest vertrouwde vrienden is hij sociaal, spraakzaam en ontspannen. Ze raken enorm opgewonden en aangemoedigd van evenementen die een uitdaging voor ze vormen.

Os in de liefde en romantiek

Hoewel de Os erg praktisch en calculerend is, kunnen ze erg naïef zijn naar alles met betrekking tot liefde en relaties. Maar wanneer ze zich geven, dan gaan ze er helemaal voor. Een Os kan echt tonen hoe oprecht en toegewijd ze zijn naar hun geliefden. De Os zal voorzien in veiligheid en beveiliging binnen de relatie. Wanneer ze eenmaal het vertrouwen hebben gewekt bij anderen, dan kan het er ontzettend romantisch aan toegaan.

De ideale partner voor een Os is iemand die slim en sluw is, omdat ze weten hoe ze Os kunnen vleien en uitlokken voor een productieve relatie. Maar een Os kan heel gevoelig en zwak zijn wanneer meningen van geliefden bij hem/haar in het verkeerde keelgat schieten. Het resultaat kan verwoestend zijn. Wees dus voorzichtig in hoe je een Os aanspreekt of plaagt. Maar uiteindelijk kan een Os een heel lang en gekoesterde relatie hebben als alles volgens plan loopt.

Os carrière en geld

Een typische Os is een carrière-persoon die uitstend uit de voeten kan in een verschillend aantal beroepen. Voornamelijk de beroepen waarbij observatie, geheugen, toewijding en uithoudingsvermogen een grote rol spelen. Een Os heeft een uitstekend geheugen en een talent voor perfectie en uithoudingsvermogen. Vanwege hun uitzonderlijke geheugen kunnen ze beroepen aan waarbij intelligentie vereist zijn. Een Os persoon neemt zijn/haar werk enorm serieus en ze plannen hun werk in een mate van enorme precisie. Ze zullen het uitstekend doen in beroepen als leraar, denkberoepen, doktorsberoepen, het leger en de politie. Ze houden van beroepen die hen genoeg uitdagingen te bieden hebben.

De Os is enorm gestructureerd wat betreft geld sparen voor zijn oude dag. Ze zijn een kampioen in sparen. Geld verdienen is als een tweede natuur voor ze, hoewel ze enorm goede investeerders kunnen zijn in aandelen. Wat er ook gebeurt, je kunt er zeker van zijn dat Os zelfs uit de meest ondenkbare doemscenario's nog als winnaar boven komt.

Os in gezondheid

Os kan wel eens last hebben van stress, en dat plaagt zijn lichaam en geest. Met name de spijsvertering en het zenuwstelsel moeten ze dan in de gaten houden. Maar over het algemeen is hun gezondheid goed zonder al te veel grote problemen.

Os relatiematches

Gaat goed samen met:

De Os past het best bij de Haan en de Slang, doelgerichte denkers die zich niet snel uit het veld laten slaan. Het zijn de plannenmakers, die uitgaan van feiten en de realiteit. Harde werkers die dat van elkaar ook respecteren en daardoor zowel in zaken als privé het goed met elkaar kunnen vinden en elkaar stimuleren. De Os zal voor de uiterst slimme en ambitiuze Slang een trouwe bondgenoot zijn en met de Haan deelt de Os zijn liefde voor orde en overzicht. Ze houden niet van vluchtige relaties en hebben behoefte aan zekerheid.

Gaat minder goed samen met:

Met de Geit kan de relatie moeizaam zijn. Ze zijn elkaars tegenpolen en hebben een heel andere manier van denken en handelen. Terwijl de Os alles goed overdenkt en calculeert, maakt de Geit er een potje van en is meer creatief en emotioneel. De nuchtere en stipte Os ergert zich enorm aan het ietwat chaotische Geit, dat zich niet in een keurslijf laat persen.

Positieve eigenschappen:

Enorm geduldig, attent, krachtig, denkend, technisch, kundig, behendig, perfect, conservatief, welbespraakt, uiterst zelfverzekerd, gezaghebbend, veeleisend, leergierig en positief.

Negatieve eigenschappen:

Zeer vooroordelend, chauvinistisch, overmoedig, enorm trots, tiranniek, planmatig, pietluttig, kritisch, cynisch, excentriek, eigenzinnig, chagrijnig, boos en gewelddadig.