Chinese horoscoop Paard

Paard

De persoonlijkheid van het Paard

Het paard is het zevende teken in de Chinese dierenriem. Het jaar van het paard wordt geassocieerd met actie en werk.

Algemene persoonlijkheid van Paard

Ze zijn enorm onafhankelijk en heel zeker van hun aangeboren vaardigheden. Mensen geboren onder dit teken geven anderen van tijd tot tijd een helpende hand. Zij zijn als een galloperend paard, sneldenkend met een snelle denkreactie. Het Chinese sterrenbeeld Paard heeft een uistekende intuïtie. Het zijn echte werkpaarden. In combinatie met hun snelle denkvermogen helpt dat ze om hun werk razendsnel af te handelen. Hoogbegaafd tot de kern, een Paard kan erg samenzwerend zijn op een heel intelligente wijze. Ze houden van aandacht en ze doen er alles aan om dat ook van het grote publiek te krijgen. Doordat ze snel gevleid zijn laat het Paard zijn moed graag zien door middel van hard werken. Mensen geboren onder het sterrenbeeld Paard zijn erg eerlijk in hun doen en laten, en dat helpt ze bij het verkrijgen van vrienden op en buiten het werk. Anderen houden van het Paard omdat ze actief interesse tonen in wat ze te zeggen hebben. Ze delen heel makkelijk andermans gemoedstoestand, hun geluk of verdriet zoals een goede vriend dat doet. Één van de meest negatieve eigenschappen van Paard is echter dat je je geheimen niet kunt toevertrouwen aan ze! Vertrouw er dan ook nooit op dat ze een geheim kunnen stilhouden. Ze zijn zo haastig en open dat het ze wat zwak maakt als het komt tot het houden van intieme geheimen.
Je kunt mensen geboren in het jaar van het Paard makkelijk inspireren met ideeën en het is heel gemakkelijk om ze te laten werken met deze nieuwe ideeën. Een Paard kan heel impulsief zijn wat ze nogal vatbaar maakt voor nieuwe situaties. Als ze niet het gewenste resultaat krijgen van hun werkschema, dan verlaten ze een project en beginnen ze aan minder belangrijke projecten.

Paard in de liefde en romantiek

Mensen geboren in het jaar van Paard zijn echte emotionele avonturiers. Veel van hun tijd zijn ze verliefd. Maar hun verliefdheid is vaak maar van korte duur. Deze charmeur is nooit in gebrek aan mensen die bezwijken aan hun fysieke aantrekkelijkheden. Maar omdat ze houden van makkelijke overwinningen, verliezen ze hun interesse snel als deze interesse niet gelijk wordt beantwoord. In China is dit zo'n bekende eigenschap van dit Chinese sterrenbeeld dat ze geloven dat vrouwen geboren in het jaar van het Paard geen goede vrouw in het huwelijk kunnen zijn.
Als je partner geboren is in het jaar van het Paard, dan zal je relatie niet saai zijn. Ja, er zullen onstuimige momenten zijn, maar er zullen ook opwindende en intieme momenten zijn. Soms is het ontzettend lastig voor een Paard om rustig aan te doen en zich eens te focussen op één partner. Maar zo lang ze dit gedrag de baas kunnen zijn dan is het goed mogelijk voor ze om een serieuze relatie aan te gaan. Het is niet lastig om mensen geboren in het jaar van het Paard te charmeren. Het vraagt enkel wat tederheid en genegenheid.

Het Paard-persoon moet leren om wat voorzichtiger aan te doen in de liefde. Wanneer ze volwassener zijn en meer ervaring hebben opgedaan zullen ze veel succesvoller zijn in relaties. Veel hangt ook af van Paard's partner. Ze mogen niet te veel bezwaren uiten wanneer ze bezig zijn met het opmaken en verzorgen van zichzelf. Maar in het huishouden zijn ze dan juist weer heel ongeordend. Maar dit is zo erg nog niet, want ze zijn zo levendig en geliefd.

Paard carrière en geld

Mensen geboren onder het teken Paard zijn ongewone en erg actieve bedrijfspartners. Hebben ze eenmaal een doel voor ogen, dan stoppen ze al hun energie daarin om het te bereiken. Maar ze moeten niet vergeten dat niet iedereen hun methoden accepteert. Het is heel gewoon voor een Paard dat wanneer ze nieuwe vaardigheden moeten leren dat ze blijven doorleren totdat ze deze vaardigheid geperfectioneerd hebben. Een paard-persoon probeert vaak alle problemen op te lossen, in plaats van ze te ontwijken.
Paarden hebben geen vrees bj het nemen van ingecalculeerde risico's. Maar ze maken beloften vaak op een roekeloze manier. Een goede partner moet ze de voordelen van terughoudendheid leren door eerst de details in kaart te brengen en de contracten en de bedrijfsovereenkomsten te bestuderen. Veel mensen geboren in het jaar van Paard zijn erg fit en gezond om fysiek zwaar werk aan te kunnen. Ze hebben het overigens ook in zich om een uistekende leider te zijn, maar moeten leren om nee te durven zeggen wanneer situaties oncontroleerbaar zijn. Een haastige beslissing kan ze namelijk diep in de problemen brengen.

Paard in gezondheid

Mensen geboren in het jaar van het Paard zijn beweeglijk en gezond gedurende hun hele leven. Maar gedurende het tweede deel van hun leven moeten ze oppassen voor hun bloedsomloop en het hart.

Paard relatiematches

Gaat goed samen met:

De Tijger en de Hond horen samen met het Paard tot de beschermers. Zij die opkomen voor de kwetsbaren en met veel energie en actie door het leven gaan. Onzelfzuchtig, extravert, zonder streken en valsheden. Wel met veel ongeduld, maar ook zeer communicatief. De Tijger en het Paard zijn even bruisend en onafhankelijk, ze herkennen elkaars eerlijkheid en gaan makkelijk met elkaar om. De meer emotionele Tijger heeft wel wat steun aan het Paard, dat iets nuchterder is. De Hond en het Paard zijn aan elkaar gewaagd en overheersen elkaar niet, hun privacy is hen veel waard. De Hond is voorzichtiger, maar ze zijn beiden eerlijk en loyaal.

Gaat minder goed samen met:

De Rat is de tegenpool van het Paard. Hij wordt nerveus van de overmoed van het Paard, die op zijn beurt niet tegen het gemanipuleer van de Rat kan. Ze komen al snel in een machtsstrijd, omdat ze zich allebei niet laten overheersen.

Positieve eigenschappen:

Mensen geboren onder dit teken zijn productief, hard werkend, toegewijd in hun denken, enthousiast, bemoedigend, geestig, spraakzaam, amusant, hartelijke, aanhankelijk, lief, geschoold, getalenteerd, leergierig, vrijgevig, onafhankelijk, sterkewillig, nieuwsgierig, overtuigend, dwangmatig en logisch.

Negatieve eigenschappen:

Ze kunnen ook zeer afkerend, pietje voor de regels, gezaghebbend, heethoofdig, veeleisend, samenzwerend, neerbuigend, angstig, humeurig, pragmatisch, opportunistisch, bedriegenlijk en zeer opdringerig zijn.