Chinese horoscoop Rat

Rat

De persoonlijkheid van Rat

De Rat is een beschermer en een symbool voor materiële welvaart. Het is een dier dat staat voor rijkdom, charisma, discipline, maar ook agressie, moed, verwoesting, oorlog, geweld, mysterie en donkerte. In veel religies is het jaar van de Rat bekend als het jaar van de Muis.

Algemene persoonlijkheid van Rat

Een typisch Rat-type is erg sociaal en extravert. Een persoon geboren in het jaar van de Rat is charmant, levendig en energiek. Hij of zij houdt er van om onder de mensen te zijn. Een typische rat is heel planmatig en intelligent zodat de eerste de beste kans direct gegrepen kan worden. Ze kunnen de meest onmogelijke doelen bereiken door het aannemen van unieke kansen. Deze mensen hebben een sterke wil, zijn ambitieus en erg toegewijd. Maar één negatieve eigenschap is dat ze hun ideeën altijd opdringen bij andere mensen. Met hun humor kunnen ze echter elke situatie aan.

Het zijn enorm harde werkers en ze zijn enorm volhardend. Met deze kwaliteiten kunnen ze de meest onwaarschijnlijke doelstellingen bereiken. Maar ze kunnen echter ook overkomen als egoïstisch met hun arrogantie. Anderen geloven in Rat's aangeboren vermogens en krachten wat de Rat erg betrouwbaar maakt. Maar ze zijn ook enorm hartelijk in hun benadering, en dat verwachten ze ook van anderen. Naarmate ze volwassener worden, worden ze ook wijzer en toleranter.

Hun sociale kwaliteiten maakt ze erg interessante en vleiende gesprekpartners voor anderen. Ze zijn gezellig en beschikken ook nog eens over een goed gevoel voor humor! Maar ze kunnen er geheimzinnig zijn, en houden hun geheimen het liefst tot zichzelf. Ook houden ze er absoluut niet van als anderen hun geheimen onthullen.

Rat in de liefde en romantiek

Wat betreft de liefde zijn ze erg gepassioneerd en geliefd. En ze zijn ook nog eens aandachtig! Ze zijn niet bang om hun genegenheid te tonen aan hun geliefden. Ze zijn vol van emoties en zijn erg trouw in hun relaties met anderen. Maar ze verwachten ook dezelfde mate van oprechtheid van anderen naar hen. Wanneer dit niet het geval is, dan zullen ze koud en onpersoonlijk overkomen. Het tegengestelde geslacht zal hun best moeten doen om een relatie met Rat te laten werken.
Mensen geboren in het jaar van de Rat hebben altijd een behoefte aan veiligheid in hun relatie. Wanneer ze een bepaalde mate van zekerheid krijgen van hun partner, dan kunnen ze erg aandachtig en liefdevol zijn. Ze houden er ook van om te genieten van het goede des levens, en ze zullen er ook voor zorgen dat hun partner hetzelfde behandeld wordt! Als men Rat tegemoet komt, dan kan Rat de beste partner zijn die je je kunt wensen!

Rat carrière en geld

Mensen geboren in het jaar van de Rat zijn buitengewoon getalenteerd en intelligent in hun werk. Ze zijn georganiseerd en getalenteerd in hetgeen dat ze doen. Ze kunnen een erg succesvol directeur of politicus zijn. Ze kunnen hun weg vinden in vrijwel alle carrièreomstandigheden, en kunnen zich aanpassen aan de meest moeilijke werkomstandigheden. Ze krijgen het zelfs nog voor elkaar om meerdere carrières tegelijkertijd uit te oefenen, naast hun hoofdcarrière.
Ze zijn tevens een expert in het bedenken van strategieën en tactieken. Ze dwingen respect van hun colleagues af. Maar met geld kunnen ze wel eens minder geluk hebben, want ze geven het maar al te graag uit.

Rat in gezondheid

Mensen geboren in het jaar van de Rat hebben over het algemeen een goede gezondheid. Ze blijven gezond tot op late leeftijd, maar ze moeten aandacht blijven besteden aan hun spijsvertering en immuunsysteem.

Rat relatiematches

Gaat goed samen met:

Een Rat kan uitstekend overweg met de Draak en de Aap. Zij worden alle drie tot de groep van de doeners gerekend. Het zijn doorzetters, harde werkers, die iets willen bereiken. Ze nemen zelf graag het initiatïef, zijn leiders, eigenwijs en positief in hun denken.
Omdat ze deze eigenschappen in de anderen ook waarderen, zullen ze elkaar stimuleren en met hun praktische geest en ondernemingslust weten ze ook in roerige tijden te overleven. De Rat wordt aangetrokken door de vitaliteit en kracht van de Draak. De Aap maakt indruk met zijn vindingrijkheid op de Rat die weer bewondering oogst van de Aap voor zijn intelligentie. Ze hebben bovendien allebei gevoel voor humor.


Gaat minder goed samen met:

Met het onafhankelijke karakter van het Paard kan de Rat botsen. Ze komen al snel in een machtsconflict. De Rat wordt nerveus van het zorgeloze Paard dat snel zijn belangstelling voor iets kwijtraakt, terwijl de Rat juist niet kan loslaten.
De Rat wordt kriegel van iemand die zo veranderlijk is en hem het gevoel geeft in de steek te worden gelaten. Op zijn beurt krijgt het vrije Paard het al snel benauwd van de bezitterige Rat.

Positieve eigenschappen:

Ratten kunnen extreem charmant, intelligent, beschermend, levendig, aanhankelijk, lief, conservatief, meelevend, communicatief, dynamisch, recht-door-zee, aantrekkelijk, welvarend, kalm, sensueel, lief, zorgzaam, getalenteerd, bekwaam, flexibel, open-minded en briljant zijn. Daarnaast zijn het vaak doordachte ondernemers.

Negatieve eigenschappen:

Ze kunnen heel bezitterig, nauwgezet, berekenend, defensief, overdreven, verslavend, gierig, angstig, arrogant en zelf-geobsedeerd zijn.