Chinese horoscoop Tijger

Tijger

De persoonlijkheid van Tijger

De Tijger wordt gekenmerkt door goed geluk, extreme kracht en koninklijkheid. Ze worden zowel gevreesd als gerespecteerd. Iedereen haast zich om zijn of haar bescherming en wijsheid te vinden. Over het algemeen zien de Chinezen het symbool van de Tijger als de koning van de jungle.

Algemene persoonlijkheid van Tijger

Deze mensen zijn ontzettend taai en zijn erg lastig te weerstaan. Ze zijn vleiend, magnetisch en aantrekkelijk door hun charmante uiterlijk en persoonlijkheid. Ze stralen natuurlijke zekerheid en moed uit zoals niemand anders dat kan. Ze zijn rustig, zelfverzekerd en ook nog eens warmhartig! Ze zijn mysterieus op hun eigen manier. Ze zijn bereid om van het risicovolle en gevaarlijke leven te genieten. Ze houden van onverwachte gebeurtenissen die een eventueel gevaar kunnen zijn. Veel mensen zouden Tijger maar al te graag willen begrijpen, want hun leven zit vol magie en sensatie!

Een typische Tijger is ontzettend trots in het leiden van een avontuurlijk leven. Ze zijn vaak open en eerlijk, maar kunnen zich ineens terugtrekken wanneer ze merken dat er iets mis is. Ze kunnen tevens ontzettend agressief worden in momenten van angst. Wanneer ze eenmaal weer het gevoel hebben teruggewonnen dat ze de zaak onder controle hebben, dan keert de magie terug waar iedereen weer versteld van staat. Een Tijger vertrouwt altijd op zijn/haar instinct. Ze zijn echter ook in staat om een voorzichtige en goed voorbedachte aanpak te hanteren.

Hun vastberadenheid en passie kan ervoor zorgen dat deze mensen heel wat kunnen bereiken. Tijger's enthausiasme voor het aangaan van uitdagingen en gevaren kunnen soms tegen hen keren wanneer mensen hun acties niet goedkeuren. Wanneer een Tijger faalt in het bereiken van doelstellingen, dan worden ze inflexibel en egocentrisch. Een typische Tijger zal in zijn leven hoogte- /en dieptepunten tegemoetkomen in zijn leven, vermengd met goed en kwaad.

Tijger in de liefde en romantiek

De meeste Tijgers zijn gevoelig en emotioneel tijdens hun relaties. Velen zijn in staat om echte liefde en genegenheid te tonen, zowel naar vrienden als hun partner. In het liefdesleven kunnen ze bezitterig en jaloers zijn, maar ook territoriaal. Tijgers kunnen eigenzinnig zijn op het gebied van passie, wanneer ze loslaten aan bescheidenheid.

Ze houden van mensen die onafhankelijk zijn, zowel in persoonlijkheid als karakter. Aan de andere kant, mensen die Tijger willen liefhebben moeten zich kunnen meten aan Tijger's intensiteit en passie. Tijger kan zijn gedachte alleen uitspreken wanneer zijn partner hem ook de kans geeft. Een typische Tijger heeft een partner nodig die een vaste en betrouwbare metgezel is voor de rest van zijn leven.

Tijger carrière en geld

Tijgers hebben altijd haast en zouden hun doelen het liefst gisteren bereikt hebben. Ze zijn erg gretig in het bereiken van hun doelen. Het liefst zo snel mogelijk! Tijgers zijn afgezonderde dieren, en ze werken alleen. Ze werken hard en zijn toegewijd. Ze zijn snel en dynamisch. Als je Tijger een klus laat aannemen, wees dan maar gerust! Ze voeren hem razend snel uit. Ze voeren hun taken uit met een gevoel van gemak en zekerheid. De beste eigenschappen van een Tijger zijn hun optimisme, hun volharding, toewijding, aandacht, motivatie en focus. Maar een Tijger kan ook snel gefrustreerd raken wanneer ze belanden in een situatie die kan leiden tot een mislukking.
Tijgers zijn in staat om veel geld op te sparen, in welk beroep dan ook. Ze kunnen ieder beroep aan waarbij vastberadenheid en volharding vereist zijn.

Tijger in gezondheid

Tijgers kunnen gezondheidsproblemen aantreffen in het zenuwstelsel en de luchtwegen. Maar desondanks zijn ze fit en robuust voor hun hele leven. Gezondheidstegenslagen kunnen hun carrière soms wat tegenwerken, maar over het algemeen is de Tijger onzettend stug. Hun instelling zorgt ervoor dat ze iedere situatie meester zijn.

Tijger relatiematches

Gaat goed samen met:

Met de Hond zit de Tijger op dezelfde golflengte, ze horen samen met het Paard tot de groep van de beschermers die strijden voor kansen voor iedereen. De Hond is wel praktischer en kan de Tijger behoeden voor al te veel impulsiviteit en meer matiging leren. Terwijl het Paard dezelfde energie en behoefte aan actie heeft als de Tijger en ze daardoor met veel vaart van alles aanpakken. Omdat ze alledrie zeer strijdlustig zijn, er geen dubbele agenda op nahouden en wars zijn van jaloezie of berekening, vormen ze een prima team.

Gaat minder goed samen met:

De Aap is de tegenpool van de Tijger - ze zijn totaal verschillend. Ze hebben weliswaar beiden een groot gevoel voor theater, maar de bijna naiëve Tijger snapt weinig van de trucs en grollen van de Aap. Ze kunnen in een soort machtsstrijd terechtkomen die de oprechte Tijger niet wint en zijn slechtste kanten als achterdocht en drift naar boven brengt.

Positieve eigenschappen:

Hij of zij kan heel lief zijn. Ze zijn aanhankelijk, vriendelijk, boeiend, magnetische, verleidelijke, hartelijk, vriendelijk, helpend, ondersteunend, onbaatzuchtig, fatsoenlijk, eerzaam, vastberaden, aangenaam, aardig, onafhankelijk, boeiend, conservatief en uiterst dynamische en idealistisch.

Negatieve eigenschappen:

Extreem ruw, haastig, overheersend, obsessief, roekeloos, dwaas, twistziek, hard, humeurig, melancholisch, opgejaagd, rebels en oneerbiedig.