Jaarhoroscoop Boogschutter 2023

Boogschutter

Gezondheid

Saturnus zal je onderbewustzijn prikkelen, waarbij je in het reine probeert te komen met zaken die in het verleden gespeeld hebben. Het kan gebeuren dat je last van bepaalde trauma’s hebt, die je bewust of onbewust de afgelopen periode parten hebben gespeeld. Misschien ervaar je dit verleden als negatief, maar bedenk dat je er van kunt leren. Met name teveel sporten, je lichaam overbelasten en onvoldoende eten van groente en fruit kunnen uiteindelijk fysieke problemen geven. Tracht dit anders te doen en zorg ervoor dat je je laat adviseren hoe je het best een trainingsprogramma kunt samenstellen dat goed voor je is. Daarnaast kun je je voedingspatroon aanpassen, zodat je ook op dat vlak gezonder kunt leven. Mercurius kan ervoor zorgen dat je rusteloos bent. Je twijfelt aan jezelf en hebt moeite je gevoelens te uiten. Hierdoor kun je emotioneel in de problemen komen, tenzij je leert gevoelens er krachtiger, maar positiever uit te gooien. In de zomermaanden kun je van Venus energie krijgen om terug naar school te gaan, waarbij je in augustus en september daadwerkelijk die stappen kunt nemen. Dit zal je emotioneel versterken, vooral omdat Mars en Jupiter deze periode hun krachtige energie op je los zullen laten. Deze energie zal je ziel versterken, waardoor je een plezierig gevoel krijgt. Je moet aan het begin van het jaar goed op gezondheid letten. Er zijn aanwijzingen dat je bevattelijk zou kunnen zijn voor kwaaltjes. Zorg ervoor dat je daarom voldoende rust en oplet met wat je eet. Omdat je een actief persoon bent, verbrand je veel en je hebt nog wel eens de neiging om te weinig te eten. Tracht deze neiging te voorkomen en tank steeds goed bij. Wanneer je dit jaar merkt dat je wat moe of ziekjes bent, doe je er goed aan stevige kost te eten. Soms kan het geen kwaad een flink stuk vlees, eieren en zuivel te gebruiken om je lichaam voldoende energie te geven. Natuurlijk zijn vitamines en mineralen belangrijk. Naast rust en gezonde voeding is het belangrijk dat je mentaal ontspant door te bewegen Dat zal je het hele jaar nodig hebben en je zult merken dat je het jaar op goede wijze doorkomt. Het belooft dus een goede maand te worden.

Carrière

Er wordt voor dit jaar aangegeven dat er veel carrièremogelijkheden zijn. Mensen die geen werk hebben, kunnen dat vinden op basis van talenten en vaardigheden die ze hebben. Dit vergroot zelfvertrouwen en inspireert om harder te werken. De aanwezigheid van Jupiter zal vanaf eind april prima doorwerken en voor grote kansen zorgen. De eerste paar maanden kan je beter nog even wachten. De energie is dan niet gunstig voor ontwikkeling of opzetten van je bedrijf, promotie of ontplooiing van je identiteit. Daarom is het raadzaam tijdens deze periode weloverwogen beslissingen te nemen en minimale risico's met betrekking tot een bedrijf te nemen. Venus, Mercurius en Jupiter geven echter wel gelijk op financieel gebied sterkere kansen. Neem nu al beslissingen en maak plannen, omdat deze je gaandeweg het jaar veel op kunnen leveren. Het begin van het jaar is ook goed voor het oplossen van eventuele problemen, die je al op financieel gebied had. Krijg je nog geld van iemand dan zijn hier goede mogelijkheden voor om dit nu terug te krijgen. Ook andere zaken uit het verleden kunnen opgelost worden. Let op dat heel grote zaken niet zomaar op te lossen zijn. Het is daarom belangrijk te weten dat er vanaf april kansen en mogelijkheden komen, die wijzen op financiële voordelen, ontwikkelen van vaardigheden en dus het verkrijgen van promotie. Let wel op dat deze planeten ervoor kunnen zorgen dat mensen nog wel eens tegenover je komen te staan. Op zich is concurrentie natuurlijk niet erg slecht en kan je er scherp door blijven en door ontwikkelen. Dit is echter minder goed als de concurrentie negatief en aanvallend is. Let dus op dat je hier niet in verzeild raakt. Voor jonge mensen is er t/m maart meer kans op het vinden van een nieuwe baan. Er is een aanwijzing dat dit zelfs iets is, wat op het lijf geschreven is. Voor de meeste Steenbokken is overigens april een zeer goede maand om van baan te wisselen. Het jaar 2023 staat voor de Boogschutter te boek als het jaar waarin alles op zijn plek zal komen.

Je kunt plannen uitvoeren en zal naarmate het jaar vordert nieuwe plannen maken om te experimenteren en succes te behalen. Dit kan ook twijfels met zich meebrengen over de mogelijkheden die je krijgt en datgene wat je wilt. Toch zullen de meeste Boogschutters in staat zijn datgene wat ze echt willen ook te bereiken of in ieder geval de eerste stappen ertoe te zetten. Let op dat de Boogschutter van nature iemand is, die niet snel tevreden is. Je kunt mensen dan wel eens teleurstellen als ze denken dat je hun hulp niet waardeert. Tracht duidelijk te maken dat je iemand bent, die ambities heeft en altijd meer wil, maar zeker dankbaar is. Dat zal mensen gunstige kunnen stemmen. De 2de helft van het jaar is zeer gunstig aangezien Mercurius en Jupiter hier een sterke energie in loslaten. Mensen die zaken doen of mensen met een eigen bedrijf kunnen hun positie op de markt versterken. Mensen die voor een baas werken, kunnen dit deel van het jaar veel vordering maken als het gaat om het zich ontplooien. Je kunt nu meer kans hebben om een promotie of een geheel nieuwe carrière. Je hebt meer dan ooit door hoeveel mensen voor jou overhebben. Als je ooit het gevoel had dat inspanningen en het maken van veel uren niet loont, dan zal dit gevoel in dit deel van het jaar veranderen. Vanaf oktober kunnen er sterke energieën zijn, die een sterke neiging geven om je heen te kijken. Je kunt nu alles wat je wilt vorm geven. Wil je studeren, een nieuwe baan, een eigen bedrijf opzetten of iets anders wat je met je hart wilt kiezen, dan is het er nu de tijd voor. De aanwezigheid van Venus stimuleert hierbij de carrièregroei flink. Er wordt wel aangeraden niet te overhaasten en vooral geen impulsieve beslissingen te nemen. In dat geval kan je nog wel eens ongeluk op je afroepen en zijn ongelukjes en fouten mogelijk. Wees voorzichtig en overdenk wat je wilt en hoe je dit het beste vorm kunt geven. Er zijn in oktober conflictueuze energieën, die ervoor zorgen dat je nog wel eens wat conflicten of andere problemen met collega’s, leidinggevenden of zelfs met autoriteiten kunt krijgen. Ga je hier doordacht en empathisch mee om, dan zal je er waarschijnlijk wel in slagen om gemotiveerd blijven om het jaar prima door te komen en succes te behalen.

Liefde en relaties

Saturnus zal eigenlijk het hele jaar in een krachtige positie, waardoor je momenten dat je minder lekker in je vel zit nog wel eens negatieve energie om je heen hebt. Wanneer mensen vijandig gaan reageren, kan jij hier op ingaan en zal je in staat zijn de aanval te zoeken. Let op dat je niets zegt of doet, dat blijvende schade oplevert. Je kunt daar dan echt grote problemen door krijgen en dat zou zonde zijn van een eventuele kostbare relatie met een partner of met iemand die je eigenlijk heel aardig vindt. Het kan een bijzonder jaar worden, omdat er energieën die flink wat opwinding in jouw leven brengen. Je bent avontuurlijk en zoekt nieuwe ervaringen in je leven. Jij kunt nooit genoeg liefde krijgen, je wilt altijd meer. Dat betekent niet dat een relatie niet goed kan gaan, omdat je toch wel iemand bent die voldoende aandacht van je partner krijgt. Ook singles kunnen dit jaar veel liefde in hun leven krijgen en zullen ook niet ongerust hoeven te zijn over de erotiek die er in hun leven komt. Het begin van het jaar is minder goed voor het aangaan van een nieuwe relatie. Gebonden mensen zijn dan wat afstandelijker. Dit lijkt vooral te komen door de retrograde Mars. Venus kan tot eind februari emoties flink prikkelen en zeker niet altijd positief. Je zult actief moeten zijn als er dingen gebeuren, die niet fijn zijn, zowel van jouw kant als die van een ander. Gebonden mensen zullen hier tegenover elkaar altijd wel toe in staat. Singles moeten opletten dat ze onevenwichtig overkomen. Krachtige energie zal er begin maart vanuit Jupiter komen, die de energie van Venus versterkt. Daardoor is de periode van eind februari tot eind april best lastig, omdat emoties de overhand hebben. Pas deze periode op wat je emoties je aangeven en doe vooral geen dingen die een belangrijk contact onder druk kunnen zetten. Jupiter zal eind april gunstiger voor de Boogschutter werken. Je kunt je emoties nu makkelijker de vrije loop laten en dit zorgt ervoor dat jij deze er makkelijker uit kunt gooien. Het is absoluut een prima tijd om een avontuurlijke reis te plannen. Rahu zal eind april tot eind oktober bij Jupiter staan en dit kan deze planeet soms uit evenwicht brengen. Onzekerheid, wantrouwen en boosheid kunnen een storende factor zijn en vooral in de romantiek voor problemen zorgen. Merk je dit aan jezelf, praat er dan zo mogelijk over. De maanden mei en juni zijn minder gunstig. Je kunt dan frustraties ervaren, waardoor je niet altijd zin in seks hebt. Bijzonder is dat jouw bezitterige en avontuurlijke houding juist zorgt dat je partner erg opgewonden van jou kan raken.

Jupiter kan jou tot eind april prikkelen, waardoor emoties soms flink aan het werk zijn en het dan maar beter is als je vertrouwde mensen om je heen hebt. Heb je bepaalde gevoelens, dan wordt aangeraden te blijven praten over emoties. Met name Rahu kan storen bij liefdevolle contacten die je hebt. Je kunt je afvragen, waarom mensen met je omgaan en dat kan je zelfvertrouwen een knauw geven. Boogschutters, die negatieve ervaringen uit het verleden meedragen en niet verwerkt hebben, kunnen veel problemen op dit gebied ervaren. Een andere sterke energie komt van de andere schaduwplaneet, die mensen er toe kan aanzetten iets te doen, dat je in een relatie beter niet kan doen. Met name als je niet met je emoties overweg kunt, kan je er problemen bij ondervinden. Ook singles kunnen door deze energie over grenzen gaan. Begin juli kunnen Jupiter en de Zon voor stabiliteit zorgen. Dit geeft veel warmte, waardoor er zowel voor gebonden mensen als singles fijne en warme energie zal zijn. Gebonden mensen versterken hun relatie, terwijl singles meer kans maken op een nieuwe relatie, die waarschijnlijk op seks gericht zal zijn. Een negatieve energie kan er komen als Venus eind juli tot september retrograde gaat bewegen. Deze periode is voor de romantiek minder sterk, waardoor je maar beter op liefdesgebied geen al te grote plannen maakt. Begin september zal Venus een gunstige beweging maken en dit zal de positiviteit terugbrengen. Het is een prima periode voor grote beslissingen en veranderingen in je liefdesleven. Vanaf oktober zal Venus positief worden voor een relatie, maar ook voor een single om nieuwe mensen aan te trekken. Erotiek is erg belangrijk voor je, maar pas op dat je dit niet gaat overdrijven, omdat je anders met frustraties te maken krijgt. Deze kunnen ervoor zorgen dat je dingen doet, die je beter niet kunt doen. Dit zal in november veranderen, omdat je dan meer mogelijkheden krijgt om op creatieve wijze met je emoties om te gaan en eventuele problemen aan te pakken. Let wel op dat Mercurius deze periode nog wel eens negatieve emoties uit het verleden in je op laat komen. Je kunt dan denken dat je het allemaal fout hebt gedaan. Emotioneel kan je dan verzwakken en er dan fysiek last van krijgen. Positief aan deze energie is wel dat je nieuwe mogelijkheden krijgt om in de liefde uit te breiden. Het laatste deel van de maand zal je prima in je vel zitten en kan je ook zeker het jaar goed beëindigen.

Meer horoscopen van Boogschutter