Jaarhoroscoop Kreeft 2019

Kreeft

Het lijkt er misschien niet op, maar 2019 zou het jaar van je bevrijding kunnen zijn. Je ervaart heel veel stress en die druk houdt vrijwel het hele jaar aan, MAAR: alleen in het donker kun je de sterren zien. Deuren die altijd voor je openstonden, en waarvan je aannam dat ze dat altijd zouden blijven, je herkende ze niet eens als deuren, beginnen dicht te vallen. Je wordt gedwongen om stil te staan bij wat je aan het doen bent. Volg je nog wel het rechte pad van je ambities? Of ben je er op een of andere manier van afgedreven? Wil je nog wat je dacht dat je wilde, en zo ja, is het nog haalbaar? Allemaal moeilijke vragen. En toch, terwijl alles je lijkt tegen te werken en elke weg die je wilt inslaan geblokkeerd wordt, opent er een klein deurtje, naar een heel andere weg. En dat is het enige wat je nodig hebt. Het biedt een uitweg, een manier om alles achter je te laten en vrij te zijn. Om opnieuw te beginnen, zo je wilt.

Liefde en relaties

De meeste zon- en maaneclipsen vinden dit jaar in jouw eigen teken plaats dan wel in het tegenovergestelde teken, Steenbok, die samen de spil van jouw relaties vormen. Hier bevindt zich het strijdtoneel, maar het is tevens de plek waar de productiefste veranderingen kunnen plaatsvinden en waar de meeste vooruitgang kan worden geboekt. Eclipsen zijn lastig op het moment zelf, maar leveren op de lange termijn veel voordeel op. Oppervlakkige veranderingen en beloftes voor verbetering zijn niet voldoende; je zult diep moeten graven om erachter te komen waaraan een relatie voor jou moet voldoen, en wat je wilt ontvangen in ruil voor jouw liefde en loyaliteit. De regels die je de afgelopen tien jaar, of twintig zelfs, hebt gevolgd, zijn wellicht niet meer van toepassing. Je moet ze herschrijven, en dat is niet makkelijk. Halverwege het jaar, rond je verjaardag, krijg je een uitzonderlijk helder inzicht waarin je een heel andere versie van jezelf ziet, een versie die waarschijnlijk wezenlijker is dan je ooit hebt willen toegeven. Blijf bij deze versie en zie wat ze je brengt.

Aan het eind van het jaar gaat het er gemoedelijker aan toe. De laatste eclips maakt een nieuwe start mogelijk, misschien zelfs een nieuwe relatie, en Jupiter mengt zich in het spel om een beter toekomstperspectief te bieden. De storm is gaan liggen.

Carrière

Je carrière lijkt eindelijk stabiel te zijn, na jaren van onduidelijkheid, en je bent vastberaden om de verloren tijd in te halen. In februari is er een beslissend moment waarop je besluit om iets te laten gaan in plaats van ervoor te vechten. Het is geen nederlaag, gewoon een beslissing. En je voelt je direct opgelucht.

Financiën

Financiën staan onder druk aan het begin van 2019, maar het gaat beter naarmate de maanden verstrijken - en je je ontdoet van dingen die je niet nodig hebt.

Meer horoscopen van Kreeft