Jaarhoroscoop Leeuw 2023

Leeuw

Gezondheid

Mars en Uranus kunnen jouw intellectuele en fysieke weerstand t/m maart versterken. Hierdoor heb je veel behoefte jezelf te ontwikkelen en kun je geïrriteerd raken als iets niet gaat zoals je wilt. Daardoor kun je emotioneel minder lekker in je vel zitten, omdat je niet altijd adequaat bent in het ontwikkelen van je eigen vaardigheden. Dit gaat in maart veranderen als de Zon een krachtige invloed op jou uit zal oefenen. Deze zal een positieve energie bieden, waardoor je zowel mentaal als fysiek veel kracht ervaart. Deze wordt nog meer versterkt als er in april een krachtige Nieuwe en Volle Maan te voelen zijn. Je kunt emoties en gedachten dan beter verwoorden. Waar je de eerste maanden weinig weerstand hebt, zal je in maart en april meer kracht ervaren, waardoor je lekker in je vel komt te zitten en wilt genieten van sociale contacten, carrière en hobby’s. Deze periode is een uitstekende tijd om een leuke reis te boeken. Omdat je fysiek sterk bent, is vooral een avontuurlijke reis aan te raden. De energie zal tot aan augustus goed blijven. Vanaf september zal Mercurius je zwakker kunnen maken, waarbij concentratie en geduld danig op de proef gesteld worden. Ook in oktober kun je je moeilijk focussen en zelfs moeite hebben om je eigen geestelijke vermogen te controleren. Het eind van het jaar zal Mars je meer passie bieden om mentale problemen beter aan te kunnen. Gemiddeld genomen zal je veel energie krijgen, die ervoor zorgt dat je ambities waar kunt maken. Het is belangrijk dat je niet overdrijft. De energie is niet onuitputtelijk en als je jezelf niet oplaadt, zijn er aanwijzingen dat je gaandeweg het jaar meer kans hebt op stress en lichamelijke klachten. Je zult veel lichamelijk activiteiten plannen, waardoor het een prima jaar wordt om jezelf op sportief gebied goed in te spannen. Je zult hierdoor zowel lichamelijk als mentaal veel energie krijgen. Zorg er wel voor dat je zeker 2 keer per week matig sport en tussendoor voldoende beweegt. Zowel op sportgebied als bij de voeding wordt er meer dan ooit van je gevraagd naar je intuïtie te luisteren. Hierdoor weet je wanneer je te ver gaat. Zorg er voor dat je voldoende voedingsstoffen tot je neemt. Het is verstandig om voldoende eiwitten te gebruiken en veel groene groente te eten.

Carrière

Financieel komen er goede energieën voor een vruchtbaar jaar. Let op dat Saturnus aan het begin van het jaar negativiteit brengt. De eerste drie maanden hoef je nog niet echt grote financiële veranderingen te verwachten. Mars en Saturnus sturen vertragende energie en daardoor kan je soms wat frustratie en zelfs agressie ervaren. Tracht deze zo mogelijk de kop in te drukken, dan zal je in staat zijn alsnog succes te behalen. Blijf doen wat je goed vindt, zonder teveel verwachtingen. Pluto staat in je sector van werk, waardoor je energie van de andere planeten onder controle houdt. Je hebt veel ambitie en tracht geregeld nieuwe dingen te doen om jezelf te verrijken. Er is zelfs mogelijkheid dat je carrière een positieve stimulans krijgt. Hierbij kun je je transformeren van iemand die leiding krijgt in iemand die leiding geeft. Mensen, die al leiding geven, krijgen veel energie voor een eigen bedrijf. Heb je dit al, dan zijn er mogelijkheden om jezelf nog meer te ontplooien. Jupiter staat klaar om te ondersteunen bij dingen die je op professioneel gebied doet. Leeuwen die studeren zullen het wat moeilijker hebben om keuzes te maken wat betreft de weg die zij volgen. De Schaduwplaneet Rahu en Saturnus kunnen de eerste maanden vertragingen brengen, die wat frustraties met zich meebrengen. Er wordt aangeraden op te passen dat je niet met mensen omgaat, die een slechte invloed hebben. Let deze periode op dat je gezondheid soms wat minder goed is. Tracht hier alert op te zijn door voldoende rust te nemen. Je hoeft niet altijd even actief te zijn en mag soms best werk uit handen geven of bepaalde dingen op een later moment doen. Mars zal in april en mei zorgen dat je meer ideeën krijgt, plannen kunt maken en doelen kunt stellen. De kans, dat deze tot succes leiden, is mede door Pluto en Mars groot. Er is zelfs een sterke energie die wijst op een link met het buitenland. Je durft meer risico te nemen en wilt er voor gaan. Je moet in de gaten houden dat deze planeten voor passie en strijd kunnen zorgen. Over het algemeen weet je controle en geduld te behouden, waardoor je daadkrachtig op kunt treden. Er zal t/m met mei niet veel veranderen voor degenen die een zakelijke baan hebben, maar de werkdruk zal afnemen. Je kunt van april t/m juni geïnspireerd raken door invloed van Saturnus, waardoor je meer kansen krijgt op financieel gebied. Je bent wel voorzichtig, waardoor je niet altijd dat bereikt wat je echt zou willen.

Er wordt aangeraden geen risico te nemen en te wachten tot de energie beter is om te profiteren van kansen die je krijgt. Om zoveel mogelijk te bereiken, wordt aangeraden geen beloftes te doen, die je niet waar kunt maken. Je kunt er meer goodwill mee kweken. Mars zal de positieve energie versterken en vanzelf meer kansen geven. Tracht geld op te sparen en let op uitgaven. Als je zoekt naar verandering van baan zijn juni en juli de maanden waarin je misschien geluk hebt. Heb je een eigen bedrijf, dan geven deze maanden een omzetstijging. Ook kan er positieve energie zijn als je bedrijfsuitbreiding voor ogen hebt. Jupiter is deze periode actief en kan innovatieve ideeën bij je op laten komen. Ook in augustus en september zal Jupiter financieel veel energie geven. De planeet bevindt zich in je sector van financiën, waardoor er mogelijkheden zijn om je op dit gebied te verrijken. Je kunt deze periode gerust wat meer risico nemen en een kansje wagen met aandelen of andere winstgevende zaken. Er kunnen nu ook lucratieve aanbiedingen zijn, die profijt opleveren. In de periode van juli t/m september is er ook een energie om te ontwikkelen door het opnemen van kennis of starten van een opleiding. Prima periode voor studenten of mensen die op een andere wijze nieuwe informatie kunnen verkrijgen. De Leeuw heeft in ieder geval veel ambitie om meer uit het leven te halen. Mensen die voor een baas werken, kunnen soms wel eens minder motivatie hebben om te werken, omdat ze het gevoel hebben dat ze niet die waardering krijgen, die ze nodig hebben. Tracht deze gedachte af te wenden, maar kijk wat je kunt bereiken om in de toekomst meer mogelijkheden te krijgen. De laatste maanden zijn geschikt om die successen te behalen die je al een tijd wilt. Ook nu komen er kansen om te ontplooien en meer geld te verdienen. Je kunt vanaf oktober meer uitgaven hebben, die over het algemeen ook zeker wel nodig zijn. Er kan zelfs een sterke winstmarge inzitten, waardoor je nu best wat meer risico mag nemen. Houd jezelf niet tegen, maar laat geld rollen, zolang jij dit kunt veroorloven. Heb je niet die mogelijkheid, dan is het belangrijk naar extra inkomsten op zoek te gaan. Deze periode zal Venus positieve energie brengen en zit je op romantisch gebied lekker in je vel, wat zich positief omzet naar je financiële en zakelijke leven.

Liefde en relaties

Het jaar 2023 brengt liefde en uitdagingen, maar ook afstandelijkheid en serieuze handelingen. Of je gebonden bent of single het gaat er om dat je in staat bent op stabiele wijze met iemand om te gaan. Hoe volwassener jij bent hoe beter de liefde is. Het is belangrijk om je eigen ego geregeld te overstijgen en te zorgen dat je niet alleen maar naar eigen gevoelens kijkt. Het is belangrijk te kijken naar wat de ander wil en wat je kunt doen om die gelukkig te maken. Kijk naar jezelf en analyseer door tekortkomingen onder ogen te zien. De eerste maanden daagt Jupiter de Leeuw uit om de romantiek en het avontuur alle aandacht te geven. Deze periode is voor de liefde gunstig en biedt mogelijkheden om de Leeuw geregeld verliefd en liefdevol te maken. Ongetwijfeld zijn liefde en relaties dan ook zeer warm om het licht in je hart te laten schijnen. Venus heeft dit jaar een zeer sterke invloed. Er zijn dan ook vele veranderingen mogelijk, waardoor je op romantisch gebied verwend kunt worden en je hierdoor op persoonlijk gebied kunt ontplooien. Het jaar is vooral goed voor Leeuwen die vooruit willen in de liefde en een huidige relatie serieus nemen of als single serieus op zoek zijn naar nieuwe liefde. Wees wel voorzichtig met de energie van Mercurius, die kan zorgen dat er onnodige discussies met familieleden zijn en dan vooral schoonfamilie of familie waar je al problemen mee had. Naast de energie van Venus, zal Mars krachtige, liefdevolle energie geven. Je bent zeker niet bang om een eerste stap in de liefde te zetten en zal je kansen grijpen in de romantiek. Je zult vanaf het begin van het jaar aantrekkelijk zijn en je hoeft zeker niet bezorgd te zijn of je voldoende aandacht krijgt. Zowel gebonden mensen als singles kunnen veel mooie momenten meemaken. De vonken springen van de liefde af en dit geeft zeker een krachtig effect. Je bent onweerstaanbaar en mensen zullen geregeld voelen hoe spannend en avontuurlijk jij bent. Ben je single, dan is er veel spanning en krijg je kansen op nieuwe liefdes. Let op dat de energie van Venus intens en vurige wordt, maar ook zorgt dat liefde snel bekoelt. Het is meer een periode voor kortstondige relaties. Gebonden mensen kunnen extra vurig zijn, maar ook zij moeten rekening houden dat afstandelijkheid en vurigheid elkaar snel opvolgen. Pas op dat jij je partner niet op het verkeerde been zet door je wisselvalligheid. Toch voorspelt de planetaire stand dat liefde en relaties versterkt worden. Saturnus zorgt naast Mars en Venus het eerste kwartaal voor obstakels. Er zijn geschillen, die oorsprong vinden in oudere vetes die het liefdesleven van zowel gebonden mensen als singles belemmeren.

Een advies voor de Leeuw is dat die zijn verleden niet teveel aandacht geeft, omdat hier problemen uit voortkomen. Jupiter staat deze periode positief, waardoor er goede kansen komen. Het zal veel energie kosten om balans te vinden tussen de drang naar spanning en de neiging om rust te vinden. Saturnus zal eind maart tot begin juli wisselvallige energie geven, waardoor je eenkennig en afstandelijk kunt zijn en andere momenten aanhankelijk. Je zult grote delen van het jaar evenwicht moeten vinden, omdat mensen het moeilijk vinden met je om te gaan. Er is van april t/m juni gunstige energie om te reizen en er wordt aangeraden hier gevolg aan te geven. Een relatie kan een positieve boost krijgen en eventuele problemen oplossen. Singles kunnen dan een grote kans krijgen op een nieuwe relatie. Vanaf juni kan er voor gebonden mensen een prima periode aankomen, waarbij liefde versterkt wordt. Rahu en de Zon komen samen en dit kan de Leeuw helpen bij een huidige relatie en zoeken van singles naar een nieuwe relatie. De beweging van Saturnus en de Maan kan in dit deel van het jaar zorgen voor meningsverschillen tussen mensen die een relatie hebben, maar niet getrouwd zijn. Er kunnen veel twijfels zijn, maar tracht er niet aan toe te geven. Later dit jaar zullen deze verdwijnen en is er meer mogelijk om de relatie naar een hoger plan te brengen. Juli t/m september is de beste tijd voor een nieuwe relatie. Probeer echter een snelle of krachtige reactie te mijden en doe het rustig aan, zowel voor jezelf als degene waar je verliefd op bent. De overgang van de Maan en Ketu in september kan liefde voor de Leeuw verstoringen brengen, maar de overgang van Mars en Venus zal helpen het beste van de liefde te ervaren. Vanaf oktober is er voor singles veel energie om een nieuwe partner te ontmoeten. Je hebt een krachtige uitstraling en bent aantrekkelijk voor een potentiële partner. Heb je een relatie dan is deze periode geschikt om de relatie te verbeteren en romantiek en harmonie in je relatie te brengen. Bijzonder is dat de spirituele energie zorgt dat je behoefte krijgt om religie of spiritualiteit aandacht te geven. Niet alleen de band met een liefdespartner zal sterker worden, maar ook met andere contacten. Zowel gebonden mensen als singles moeten wel in de gaten te houden dat de laatste maanden misleidende energie met zich meedragen. Een relatie kan goed gaan, maar en kunnen scheurtjes komen. In december zal de grote conjunctie verbinding tussen Jupiter en Saturnus krachtige energie geven. Niet alleen deze periode, maar ook in het volgende jaar kan je deze energie meenemen. Relaties worden beter en singles zullen niet lang alleen blijven.

Meer horoscopen van Leeuw