Jaarhoroscoop Maagd 2019

Maagd

Stel, je laat een huis bouwen. Je zou, als je wil, deel kunnen nemen aan het feitelijke bouwen, zoals cement mixen en muren sauzen. Maar de kans is groter dat je wacht tot alles af is en je een spiksplinternieuw huis naar eigen smaak kunt inrichten. Zo voelt 2019. Er is van alles gaande daar in de sterrenhemel, krachtige planeten zetten verregaande veranderingen in gang, maar het gebeurt allemaal vooral aan de andere kant van jouw teken. Dat betekent dat je niet mee hoeft te doen. Je kunt het vanaf een veilige afstand gadeslaan. Net als het huis wordt het allemaal in jouw belang gedaan, en dat waardeer je zeker, maar het zal pas laat in het jaar zijn dat je aan de slag kunt met je langetermijnplannen.

Liefde en relaties

Ergens begin 2019 verandert er iets in je houding. Misschien ben je gevoelig voor de grote veranderingen om je heen, maar waar het ook door komt, je besluit dat angst niet langer in de weg mag staan van wat je wilt en dat je zo nodig risico´s zult nemen. Je bent niet zozeer roekeloos, maar wel opportunistisch en klaar voor nieuwe ervaringen. Immers, zeg je tegen jezelf, hoe kom je anders te weten wat je leuk vindt, als je niet experimenteert? Resultaat is dat je dit jaar een levendig, gevarieerd en gepassioneerd leven leidt, en hoewel het zijn ups en downs kent, zoals te verwachten valt, licht dit opgebloeide liefdesleven ook de rest van je leven op. Je voelt je er goed bij. Vrienden die je zo niet kennen, maken zich zorgen, ben je helemaal op hol geslagen? Maar jij weet juist precies waar je mee bezig bent en geniet er elke seconde van. Het eind van het jaar komt met een belangrijke eclips; dit zou het punt kunnen zijn waarop je de relatie vindt die je altijd wilde, maar die buiten je bereik lag.

Carrière

Carrièredoelen komen op de achtergrond te liggen dit jaar, begrijpelijk gezien alles wat er gaande is, en waarschijnlijk ook het beste. Bovendien creëren de veranderingen die Saturnus en Pluto begin 2020 bewerkstelligen, een nieuwe werkomgeving voor jou, waarin je zeer succesvol zult zijn. De moeite waard dus om op te wachten. Ondertussen zijn er toch een aantal vruchtbare momenten dit jaar, vooral in april en mei, als je de kans krijgt om de leiding te nemen. Waardering hiervoor komt pas in juni of juli, maar daar deed je het niet voor, dus dat maakt je niet uit.

Financiën

Je financiën hebben ook profijt van de nieuwe jij. Te beginnen in januari en oplopend tot een hoogtepunt in oktober, ben je steeds zekerder van je geld en de - winstgevende - manier waarop je ermee omgaat. Al je onzekerheid van vroeger is verdwenen.

Meer horoscopen van Maagd