Jaarhoroscoop Maagd 2023

Maagd

Gezondheid

Saturnus zal een bijzondere energie losmaken, waardoor negativiteit nog wel eens zorgt dat jij dit jaar geregeld depressieve gevoelens kunt ervaren. Dit kan tot aan juni van invloed zijn, daarna zal je er veel minder last van hebben en kan je depressieve gevoelens onder controle houden. Jupiter zal tot half augustus invloed op spirituele krachten uitoefenen. Hierdoor zal je in staat zijn je eigen onderbewustzijn beter te begrijpen en hierdoor beter in het leven te staan. Omdat je emotioneel beter in je vel zit, zal je waarschijnlijk dit eerste deel van het jaar ook fysiek lekker in je vel zitten. Door positieve energie ben vanaf deze periode in staat om je verleden los te laten en meer naar de toekomst te kijken. Je kunt jezelf een zeer gunstige levensstijl aanmeten, waardoor je over het algemeen gezond en sterk bent. Een zeer goede periode zal er zijn als Mars op positieve wijze in de sector van je gemoedstoestand binnenkomt. Dit zal van april tot half mei plaatsvinden. Deze periode zal je dus veel minder last van depressieve gevoelens hebben. Dit is een zeer goede tijd om leuke activiteiten te plannen en veel afspraken te maken met mensen die je al een tijdje niet gezien hebt. Eind augustus tot half september kun je, als gevolg van liefdevolle Venus en heftige Mars wel last van het verleden krijgen. In dit gedeelte van het jaar kun je gefrustreerd raken van dingen die er vroeger gebeurd zijn. Let er op dat je jezelf even rust geeft, zodat je jezelf en anderen niet tot last bent. Pas er voor op dat je geen verslavende of andere schadelijke producten gebruikt. Deze kunnen je lichaam veel schade toebrengen, waardoor je weerstand verlaagd zal worden. Vooral het tweede deel van 2023 zal de energie erg hoog zijn. De planetaire stand zal, met name aan het eind van het jaar, zorgen voor een zeer goed niveau van gezondheid. Opvallend hierbij is dat je dit zelf niet altijd zo zal ervaren. Let er dus op dat je de lat voor jezelf niet te hoog legt en kleine kwaaltjes niet gelijk als toongevend gaat beschouwen. In het begin van het jaar zal je nog wat uit je reserves moeten putten. Wanneer je wat rustiger aandoet in je liefdesleven en je zakelijke leven en genoeg rustmomenten inbouwt, zal je merken dat je gaandeweg het jaar sterker wordt. Aangezien je over het algemeen wel op gezonde voeding let, ligt de nadruk vooral op je mentale gesteldheid. Deze hangt zowel samen met de rust die je zou moeten nemen, maar ook met het voldoende sporten. Zorg dan wel voor voldoende eiwitten en kalk in je eten, zodat je spieren en botten gezond blijven.

Carrière

Mensen die al geruime tijd een bedrijf hebben of al lang bij dezelfde baas werken, kunnen hier hun vruchten van plukken. Je bent een harde werker en er komen resultaten en successen van. Het jaar 2023 is een tijd van erkenning en waardering en er zijn vele mensen die met je samen willen werken of jou aanbiedingen doen. Met name de sterke invloed van Jupiter beïnvloedt je om plannen te maken en interessante ideeën te creëren, die jou veel opleveren. Let op dat deze intense energie er wel voor kan zorgen dat je sterke meningsverschillen met superieuren kunt hebben. Deze energie wordt ook nog eens versterkt, omdat Mercurius wel eens een minder gunstige beweging maakt. Dit jaar brengt een aantal opvallende mogelijkheden om extra geld te verdienen. De eerste periode van het jaar zal Mars gunstige energie sturen, waardoor je meer behoefte hebt doelstellingen bij te stellen en je carrière een extra impuls te geven. Je bent ambitieus en hebt een sterke drive om veel geld te willen verdienen. Wil je van baan veranderen, dan zijn de maanden januari t/m mei erg gunstig. Wees niet bang om buiten je comfortzone te treden en nieuwe mogelijkheden af te wegen, die anders zijn dan je tot nu toe gedaan hebt. Mars zal mei en juni en de laatste twee maanden van het jaar een financiële impuls bieden. In april kan de periode van de Volle tot de Nieuwe Maan ervoor zorgen dat je energie krijgt om met een nieuw project te starten. Je durft het aan een bepaalde overeenkomst met iemand aan te gaan, waardoor je meer kans krijgt om te ontwikkelen. Je zal echter wel vertrouwen moeten opbrengen, omdat je iemand bent, die de touwtjes graag in eigen handen houdt. Mensen die voor een baas werken, kunnen van mei t/m juli mogelijkheden krijgen om een extra baan of inkomsten te vinden. Hierbij kun je verrast zijn, omdat je vaardigheden bezit die je nu ontdekt. Met name een oud werkgever kan iets aanbieden, wat aanlokkelijk is. Alles lijkt rozengeur en maneschijn, maar blijf nadenken wat je zelf wilt en vooral met wie. Dit jaar zijn er geregeld negatieve invloeden te bespeuren. Vooral het eerste deel van januari, de maand februari en half mei tot half juni kunnen soms negatief uitpakken, waardoor er tegenslagen en frustraties mogelijk zijn.

Je zult op dit soort momenten niet bij de pakken neer moeten zitten en zeker niet de moed opgeven. Je kunt deze perioden beter geen grote beslissingen of contracten afsluiten. Dat kun je beter in andere perioden van het jaar doen. Heb je een eigen bedrijf, dan kan het moeilijk zijn je volledig op je vermogen te richten. De genoemde perioden zullen dan niet zo lopen als je zou willen. Je inkomsten kunnen onder druk komen te staan, waardoor je tot juni op moet letten wat je doet en met wie je wilt samenwerken. Ook kan het zijn dat je te maken krijgen met zaken, die uiteindelijk tot een groot geschil kunnen leiden, waar zelfs de rechter aan te pas kan komen. Blijf dus heel goed op de kleine lettertjes letten en voorkom eventuele problemen, die van invloed op je bedrijf kunnen zijn. Mensen die voor een baas werken, kunnen dit jaar geregeld te maken krijgen met de verbinding die Venus en Ketu aangaan. Over het algemeen zal je hier positieve energie door krijgen, maar let wel op dat je geen onnodige conflicten met collega’s of leidinggevenden aangaat. Verder is het erg belangrijk dat je deadlines gebruikt om je werk op tijd en op de juiste wijze afkrijgt. Je zult daar alleen maar erkenning en respect mee behalen. Toch wordt ook wel gewaarschuwd voor al teveel werk, omdat je de neiging kunt hebben om een workaholic te worden, maar dat kan je fysieke en mentale gesteldheid flink onder druk zetten. De laatste drie maanden van dit jaar kan er een bepaalde ontevredenheid in je opkomen. Het wordt dan ook tijd om hier aandacht aan te geven en te bekijken wat je kunt bereiken om dit gevoel weg te nemen. Frustraties kunnen je hart raken, maar deze kunnen je ook inspireren om na te denken over wat je tot nu toe gedaan hebt en wat je kunt doen om succes te behalen. Ben je van plan om een eigen bedrijf te starten, promotie te verkrijgen of een geheel nieuwe carrière op te starten, dan is deze periode heel erg gunstig. Je hebt dus aan het begin van het jaar veel mogelijkheden en de laatste maanden van het jaar.

Liefde en relaties

Romantiek zal dit jaar bijzonder worden, waarbij er dingen gebeuren, die je niet voor mogelijk houdt. Dit komt vooral door de zeer sterke aanwezigheid van Venus in jouw teken, waardoor jij in de liefde veel meer durft te geven. Dat straal je krachtig uit en met deze energie kan jij anderen inspireren om de liefde naar anderen te laten zien. Je bent open in gevoelens en kunt jouw emotie sterk uitdrukken als je een relatie hebt. Je partner voelt zich daardoor fijn en zal veel tijd aan je geven. Singles kunnen een krachtige energie krijgen om op zoek te gaan naar een nieuwe partner. Hoe jong of oud je ook bent, je hebt behoefte aan warmte en liefde. Laat deze energie niet aan je voorbijgaan maar gebruik deze om aan familie, vrienden en een liefdespartner te laten voelen wat jij aan gevoelens met je meedraagt. Het is belangrijk dat je evenwicht blijft zoeken tussen jouw zakelijke- en je privéleven. Bijzonder is dat het 1ste deel van het jaar de Maan geregeld een zeer goede energie aan jou zal bieden. Deze kan jou dan ook aanmoedigen om een huidige relatie te intensiveren of als je single bent op zoek te gaan naar een serieuze en langdurige relatie. Een hechte vriendschap kan een grote kans maken om over te gaan in romantiek. Er wordt wel aangeraden niet bij elke vriendschap te gaan denken dat dit een liefdesrelatie kan worden, omdat je vanzelf wel zult voelen welke persoon dit is. De signalen zullen duidelijk worden en zorgen dat je weet welke persoon jouw hart kan winnen. Toch zijn er aanwijzingen dat je op moet letten dat er mensen zijn, die signalen op je afsturen, die je verkeerd kunt interpreteren. Wees voorzichtig. Ben je gebonden, dan kunnen er t/m maart wel geschillen zijn als gevolg van de kracht van Saturnus. Hierdoor kunnen er dingen aan het licht komen, waar je nog niet bij stilgestaan hebt, maar die nu dus boven water komen. Tracht hier serieus mee om te gaan en los ze op, omdat er anders aan het eind van het jaar flink wat problemen optreden, die een conflict alleen maar versterken. Voorkom deze periode vooral zinloze ruzies, omdat deze alleen maar uit onvrede komen door onzekerheid over jezelf. Dit soort ruzies kan er dan toe leiden dat er een breuk in een relatie komt.

Jupiter en Rahu krijgen van april t/m juni veel kracht en je moet voorzichtig zijn, omdat je emoties erg intens zijn. Ga dus vooral geen buitenechtelijke relatie aan, omdat deze jou en anderen flink kan schaden. Heb je zelf een relatie, maar is deze gewoon niet goed, dan kan je er beter over praten en tot een oplossing komen. Ontrouw kan door deze samenhang van planeten alleen maar tot ernstige problemen leiden. Dit komt vooral, omdat jouw karma een negatieve energie zal uitstralen en je dingen kunt doen, waar je werkelijk spijt van krijgt. Een sterke aanwezigheid van Jupiter zorgt namelijk dat positieve gedragingen beloond worden, maar negatieve gedragingen juist bestraft. Ga je communiceren om het een en ander op te lossen, dan geeft deze planeet een positieve energie. Overigens zal een goede relatie, deze periode dus alleen maar beloond worden en sterker worden. Vooral juni, juli en augustus zijn zeer goed maanden om iemand ten huwelijk te vragen of te trouwen. Omdat er een liefdevolle energie hangt, is het wel aan te raden dit op een romantische wijze te doen en er alles aan te doen om de ander positief te stemmen. Het is overigens een gunstige periode voor andere mooie activiteiten. Het is een prima periode om een nieuwe partner te vinden of jouw sociale setting te versterken. Ook is het een goede tijd om te reizen en de wereld te ontdekken. Daarom kan je zowel als single als gebonden persoon overwegen wat tijd samen door te brengen in andere landen en dan het liefst in omgevingen waar je de rust op kunt zoeken. Van juli t/m september zal Mars een sterke energie losmaken, waardoor relaties intensiveren en romantiek en erotiek sterk kunnen zijn. Let de laatste maanden van het jaar op dat ouders of andere familie een sterke bemoeienis hebben inzake jouw relatie of de keuze die je voor een bepaalde persoon maakt. Er wordt vooral gewaarschuwd voor jaloersheid en bezitterig gedrag die de relatie onder druk zetten.

Meer horoscopen van Maagd