Jaarhoroscoop Ram 2019

Ram

Dit jaar is net een actiefilm - een snelle opeenvolging van worstelingen zonder tijd om op adem te komen, te herstellen of te bedenken: wat nu? Meteen de eerste dag van het nieuwe jaar knalt jouw heersende planeet Mars jouw teken in en hij blijft daar tot december. De enorme energie die je hierdoor hebt, gepaard gaand met momentum, helpt je door elke episode van deze buitengewone tijd en zorgt ervoor dat je telkens weer als winnaar uit het gevecht komt. Toch zijn er momenten dat je denkt: wat doe ik hier, waar leidt dit toe? De echte antwoorden liggen in 2020, maar tegen het eind van dit jaar zou je een beter idee moeten hebben van je richting en bestemming.

Liefde en relaties

Een eclips eind januari toont aan dat je huidige relatie waarschijnlijk haar tijd heeft gehad - in haar huidige vorm. Dat betekent niet dat jullie vriendschap over is, maar duidelijk wordt wel dat de toekomst waar jullie samen op hoopten er niet in zit. Jullie zullen opnieuw moeten uitvogelen wat jullie voor elkaar betekenen en of het zin heeft om de relatie in aangepaste vorm voort te zetten. De maand april verdrijft de wolken met een frisse romance - maar het is de vraag of dit de oude relatie in een luchtiger nieuw jasje is, zonder de benauwende verwachtingen, of dat er een nieuw iemand in het spel is. Zoals alles dit jaar, zijn ook je emoties overweldigend; juli en augustus zijn heel intens. Het zou kunnen dat jullie van heel verschillende afkomst zijn en dat de relatie daardoor een spannende extra lading krijgt, maar dat betekent ook: meer strijd, voor jullie allebei.

Carrière

Ook in je carrière verandert er veel dit jaar, te veel bijna om op te noemen. Plotselinge omwentelingen doen zich voor in januari, in de zomer en tegen het eind van het jaar. Het voelt telkens alsof je alles wat je opgebouwd hebt, achter je laat en een compleet andere weg inslaat. Maar dan, een paar maanden later, herhaalt het proces zich. Je zou denken dat je de verkeerde keuzes maakt of te ongeduldig bent om het resultaat af te wachten, maar dat is het niet. Je bent onderdeel van een golf aan veranderingen die veel meer omvat dan jou alleen, en het enige wat je kunt doen is je eraan overgeven en kijken waar het je brengt. De kans dat je vóór 2020 een nieuwe functie vindt waarin je je echt thuis voelt, is klein.

Financiën

Met zo veel turbulentie valt te verwachten dat dit jaar ook financieel een chaos is, maar nee, het gaat het eigenlijk best goed. Je financiën krijgen een onverwachte maar welkome boost in februari, daarna is het rustiger, september komt met een stijging, november met een daling, en het jaar eindigt sterk. Ben je blij mee.

Meer horoscopen van Ram