Jaarhoroscoop Schorpioen 2021

Schorpioen

Gezondheid

Dit jaar zal je eindelijk bevrijd worden van een fysiek en/of mentaal probleem, waardoor je eindelijk opgelucht adem kunt halen. In de maanden maart, april en mei kun je invloed ondervinden van de Maan met als hoogtepunt de verduistering in april. Hierdoor wordt met name je onderbewustzijn gestimuleerd. Je moet bepaalde zaken loslaten, waardoor je emotioneel soms in de war kunt zijn. Je moet dit echter zien als een transformatie naar een nieuwe fase in je leven. Onbewust kun je dit gevoel niet altijd hebben en heb je het idee dat je stilstaat. Toch is dit echt niet zo en zal je er snel achter komen dat je er op een positieve manier uitkomt. De retrograde bewegende Mercurius kan half september tot begin oktober nog wel wat negatieve energie bieden. Tracht jezelf in die tijd goed te controleren en doe vooral geen ondoordachte of impulsieve dingen. Daarna zal je, wanneer Mars half november veel invloed op je heeft, veel goeds ervaren. Je bent opgelucht, omdat je dat bewuste, maar soms ook onbewuste zeurende gevoel kwijt kunt raken. Hieruit kwamen met name fysieke en mentale ongemakken, die je lang hebt moeten ervaren. Pluto, die gezien wordt als de strijder onder de planeten, zal in de Steenbok binnenkomen. Hierdoor ben je emotioneel sterk en nuchter. Je ervaart een zeer sterke kracht, waardoor je controle over jezelf hebt. Je transformeert op spiritueel gebied en kunt op een andere manier naar de wereld kijken. Je kunt je geestelijk vermogen gebruiken om dingen in je omgeving, maar zelfs in de wereld, op een positieve manier te beïnvloeden.

Carrière

Uranus heeft een groot deel van het jaar invloed op je carrière. Je hebt behoefte aan vrijheid en nieuwe uitdagingen. Werk je voor een baas, dan kun je plannen maken om iets voor jezelf op te starten. Ben je eigenbaas dan kun je ontwikkelingen meemaken, omdat je het avontuur opzoekt. Januari en februari wordt Uranus versterkt door Mars in deze sector zal reizen. In maart wordt Uranus door een krachtige energie van de Zon versterkt. Mars brengt ook veel passie en zorgt dat je hard en adequaat kunt werken. Hierbij kan je goede ontwikkelingen meemaken en zal je prima resultaten boeken. Energie van de Zon geeft jou een sterke drang om een nieuwe carrière te ambiëren. Zelfs mensen die niet zoeken, kunnen zomaar een aanbieding krijgen. Mars zal in augustus en september ambities versterken, waardoor je behoefte aan meer succes hebt. Saturnus en Jupiter, in de Waterman, zorgen dat je geconfronteerd wordt met eigen talenten en tekortkomingen. Afhankelijk van je verleden kun je goede of negatieve invloeden krijgen. Als je veel geld kwijtgeraakt bent aan zinloze of roekeloze acties, kun je negatieve gevolgen van ondervinden. Je kunt door energie van Saturnus, oplossingen vinden en schulden kwijtraken. Je leert hoe je met geld omgaat en kunt je op de toekomst richten, wat ook kan komen door positieve energie van Venus. Mensen, die geen schulden hebben en verantwoord waren, kunnen grote financiële meevallers krijgen. In mei zal de Nieuwe Maan in je geldsector verblijven. Dit is gunstige energie, die negatieve aspecten absorbeert wat betreft relaties en financiële situaties. Van half juni tot juli reist Mars in je sector van carrière- en levenspad. Hierdoor ben je ambitieus en gedreven om te ontwikkelen en vooruitgang te boeken. Je kunt aandacht besteden aan plannen en doelen voor de lange termijn.

Liefde en relaties

Er kunnen problemen bij gebonden mensen plaats vinden. Vooral kleine problemen kunnen grote zorgen geven. Er zal strijd zijn om nutteloze zaken, die hun weerslag hebben op andere gebieden in jouw leven. Pas op je gezondheid, omdat die onder druk komen te staan. Dit geldt vooral voor mensen die vorig jaar problemen met elkaar hadden. Die zullen dit jaar moeite krijgen de relatie gaande te houden. Bijzonder is dat er intense problemen kunnen ontstaan, maar er ook veel momenten van intense passionele en romantische energie zijn. Je doet er verstandig aan minder heftig te reageren en je eigen behoeften opzij te zetten om je partner te verblijden. Anderen zullen veel minder problemen hebben. Een beschermende factor kunnen kinderen en andere familieleden zijn. Wanneer het contact goed is, krijg je veel minder problemen met een partner. Mensen die een latrelatie hebben of single zijn, zullen een romantisch jaar meemaken. Het is voor de liefde zeker niet een zeer slecht jaar, omdat relaties zeker goed uitpakken. Mensen die pas een relatie hebben afgesloten, kunnen het begin van het jaar moeite hebben om gelukkig in het leven te staan. Je moet hard werken om er iets moois van te maken, maar uiteindelijk zijn er goede vooruitzichten op een nieuwe partner. Gebonden mensen met een mindere relatie zullen waarschijnlijk een weg vinden om deze goed te krijgen. Wat er ook gebeurt en hoe de relatie ook is, blijf luisteren en tracht conflicten en andere problemen empathisch op te lossen. Dan zullen relaties sneller weer goed zijn. Dit geldt voor liefdesrelaties, maar ook voor andere contacten met vrienden en familie en zelfs met zakelijke contacten. Het is belangrijk niet te egocentrisch te leven, dan zal je prettiger in het leven staan.

Meer horoscopen van Schorpioen