Jaarhoroscoop Schorpioen 2023

Schorpioen

Gezondheid

Dit jaar zal je bevrijd worden van een fysiek en/of mentaal probleem, waardoor je eindelijk opgelucht adem kunt halen. Van maart t/m mei kun je invloed ondervinden van de Maan en Mars met als hoogtepunt de Volle Maan in mei. Hierdoor wordt met name je onderbewustzijn gestimuleerd. Je moet bepaalde zaken loslaten, waardoor je emotioneel in de war kunt raken. Je moet dit zien als transformatie naar een nieuwe fase in je leven. Onbewust kun je dit gevoel niet altijd hebben en heb je het idee dat je stilstaat. Toch is dit echt niet zo en zal je er snel achter komen dat je er op een positieve manier uitkomt. Mercurius kan half september tot begin oktober nog wel wat negatieve energie bieden. Tracht jezelf in die tijd goed te controleren en doe geen ondoordachte of impulsieve dingen. Daarna zal je, wanneer Mars half november veel invloed heeft, veel goeds ervaren. Je bent opgelucht, omdat je dat bewuste, maar soms ook onbewuste zeurende gevoel kwijt kunt raken. Hieruit kwamen met name fysieke en mentale ongemakken, die je lang hebt moeten ervaren. Pluto, die gezien wordt als de strijder onder de planeten, zal meestal in de Steenbok staan. Hierdoor ben je emotioneel sterk en nuchter. Je ervaart een sterke kracht, waardoor je controle over jezelf hebt. Je transformeert op spiritueel gebied en kunt op een andere manier naar de wereld kijken. Je kunt je geestelijk vermogen gebruiken om je omgeving, maar ook de wereld op positieve wijze te beïnvloeden. Schorpioenen hebben de neiging kleine kwaaltjes al te zien als heel erg kwalijk, simpelweg omdat ze daar geen invloed op uit kunnen oefenen. Dit kan je wel belemmeren omdat je er nog wel eens aan toegeeft en dan verwacht dat je omgeving hier rekening mee houdt. Te denken valt aan hoofdpijn en stemmingswisselingen door stressvolle situaties. Je doet er goed aan om hier in 2023 hard aan te werken en je niet tegen laat houden door kleine ongemakken. Er zijn aanwijzingen dat je problemen kunt krijgen met je onderrug, schouders en je gebit. Het is daarom belangrijk dat je voldoende zuivelproducten eet, genoeg groene groente en er op let dat je voldoende vitamine B en D binnenkrijgt. Omdat je iemand bent, die veel lichamelijke inspanning verricht heb je behoefte aan voldoende voeding. Te weinig voeding kan zorgen voor problemen en aan het eind van het jaar zou je daar wel eens problemen door kunnen ondervinden. Voorkom dit door goed te blijven eten.

Carrière

Uranus zal een groot deel van het jaar invloed op je carrière hebben. Je hebt behoefte aan vrijheid en wilt nieuwe uitdagingen aangaan. Werk je voor een baas, dan kun je duidelijke plannen maken om iets voor jezelf te starten. Ben je eigen baas dan kan je ontwikkelingen meemaken, die komen vanuit jouw drang om het avontuur op te zoeken. Februari tot april is er een verbinding tussen Mars en Uranus en ook de Zon zal zich niet onbetuigd laten. Mars zal vooral energie bieden, waardoor je hard kunt werken en goede vorderingen maakt bij dingen waar je mee bezig bent. De energie van de Zon kan het gevoel geven dat je een nieuwe baan ambieert. Zelfs mensen die niet op zoek zijn naar een baan, kunnen zomaar een aanbieding krijgen. Het wordt over het algemeen een goede periode voor de Schorpioen en er zullen niet veel dingen mis gaan in je professionele leven. Je bent op zakelijk gebied krachtig en kunt hierdoor de juiste dingen doen om jezelf te ontwikkelen. Je hebt veel ideeën die je ten uitvoer wilt brengen, maar er wordt aangeraden om je vooral te richten op activiteiten, die je zelfstandig uit kunt voeren. Je bent nou eenmaal iemand die een eigen koers wil varen. Dat zal in 2023 niet anders zijn, maar betekent niet dat je per definitie niet samen kunt werken. Alleen is het verstandig om goed uit te vissen met wie je dit wel kunt doen. Je krijgt tot aan april te maken met de zeer actieve Saturnus, waardoor je onder druk kan komen te staan. Deze planeet reist namelijk door haar heersende 10de huis. Dit dwingt de Schorpioen om zich soms wat druk te maken over wat mensen van hem/haar vinden. Er wordt aangeraden om hier toch mee op te passen en vooral jezelf te blijven. Dat past het beste bij je. Met name Schorpioenen die het in hun jeugd zwaar hebben gehad, kunnen hier meer last van hebben. Over het algemeen zullen Schorpioenen zullen over het algemeen een impuls krijgen om bepaalde doelen na te streven. Dat zal voor jou betekenen dat je prima in staat bent je carrière en verantwoordelijkheden alle aandacht te geven.

Je zult een bepaalde trots over je hebben, waardoor je de maand gelijk al goed start. Let op dat je moeite kunt hebben met mensen die gezag over je uitoefenen. Met name familie wordt aan dit huis gekoppeld, waardoor er aangeraden wordt deze ondersteuning en back-up te vragen. Verder is het dat jij jezelf bezig kunt houden om talenten te verbeteren en nieuwe vaardigheden aan te leren. Het 10de huis staat namelijk voor zelfidentiteit. Het wordt een jaar om veel en hard te werken. Je zult veel geduld en controle over impulsiviteit moeten opbrengen. Je wordt aardig op de proef gesteld en over het algemeen zal dat jou goed afgaan. Saturnus kan zorgen voor ongemakkelijke gevoelens, waarbij sommige Schorpioenen zich wel eens wat verloren voelen. Juist kunnen ontwikkelen en de zoektocht naar een betere carrière maken het soms wel eens zwaar voor je. Mensen die voor een baas werken, kunnen problemen ondervinden bij het bereiken van doelen. Het zal daarom belangrijk zijn te zorgen dat je in de goede maanden wat geld opspaart voor maanden, waarin je het zwaarder hebt. Je hebt je zwakke punten en dan is het belangrijk bijscholing te zoeken of op een andere wijze bezig te zijn om te ontwikkelen. Jupiter en Saturnus zullen in de 2de helft van het jaar kracht bieden. Studenten die de carrière beginnen met stages of freelancewerk, kunnen hier kans toe maken. Mensen die voor een baas werken, kunnen goed overkomen en zullen meer concentratie en mentale kracht hebben om waardering te krijgen. Deze zal je wel nodig hebben, omdat Rahu en Ketu later dit jaar gezamenlijk in jouw sector staan. De energie kan dan juist voor energieverlies zorgen, waardoor je minder goed kunt presteren. Voordeel is dat met name mensen, die een carrière in de techniek of ICT hebben kansen op promotie of waardering op het werk krijgen. Mars zal in augustus en september ambities versterken, waardoor je behoefte aan meer succes hebt. Saturnus zorgt dat je met jezelf geconfronteerd wordt. Afhankelijk van dit verleden kun je goede of negatieve invloeden krijgen.

Als je veel geld kwijt bent geraakt aan zinloze zaken of roekeloze acties, kun je daar de zure vruchten van plukken. Je kunt echter, door de energie van Saturnus, snel oplossingen vinden en deze schulden snel kwijtraken. Je leert hoe je met geld omgaat en kunt je beter op de toekomst richten. Mensen, die geen schulden hadden en wel verantwoord zijn geweest, kunnen echter grote financiële meevallers krijgen. Jupiter zal tot augustus veel invloed op je carrière hebben. Dit is een uitstekende tijd om je doelstellingen onder de loep te nemen. Daarnaast ben je op sociaal gebied erg sterk en kun je goed samenwerken. Let op dat je in deze periode niet te makkelijk denkt en zaken alsnog laat verslonzen. Het lijkt dus een goed jaar te worden, maar niet alles is goed. Ondanks de vele mooie energieën zal Venus je vanaf september wat futloos maken, waardoor je zelfs lui kunt worden. De andere positieve invloeden kunnen dan, als je jezelf niet controleert, tenietgedaan worden. Met behulp van Jupiter en Mercurius is het makkelijk voor de Schorpioen om te communiceren, waardoor je in staat bent zakelijke contacten aan te trekken. Wel moet je voorzichtig zijn met wie jij je ideeën deelt, omdat niet iedereen even eerlijk is en misschien wel dingen doet, die jij niet fijn vindt. Misleiding en verraad kunnen dan aan de orde zijn. In het laatste deel van het jaar zijn er negatieve zaken te melden, maar ook zijn er zeker successen mogelijk. In oktober en november kan je steun ontvangen van familie of goede vrienden. Die steun kan mentaal zijn, maar er lijkt ook een aanzienlijk bedrag vrij te komen, waarvan nog niet bekend is hoe deze tot stand komt en van wat of wie die komt. De hulp van Rahu in de Vissen kan veel energie geven, waardoor je zowel mentaal als fysiek in staat bent om te handelen en de juiste keuzes te maken. Het zal extra belangrijk zijn over je beslissingen na te denken en vooral niet overhaast te werk te gaan. Ben je te impulsief dan kan de energie zich ook tegen je keren en is verlies mogelijk.

Liefde en relaties

Schorpioenen staan bekend om een nuchter uiterlijk, waarbij ze vaak niet laten zien wat ze voelen. Toch heb je veel liefde nodig en dat zal je uitdragen, omdat je liefde en warmte nodig hebt om lekker in het leven te staan. Dit jaar zal je vooral in het 1ste deel moeten trachten om misverstanden te vermijden en vooral te communiceren om gevoelens er uit te gooien. Blijf ook zoveel mogelijk weg bij mensen die conflicten met elkaar hebben of roddels rondstrooien. Neem een eventuele partner mee in jouw liefdesleven en doe gezamenlijke activiteiten. Het jaar 2023 wordt een jaar met veel romantiek en kansen op verbeteren van een huidige relatie of aangaan van een nieuwe. De 1ste drie maanden zijn er vele factoren, die leiden tot een gelukkig liefdesleven. Er is een krachtige energie die tot eerlijkheid leidt en intimiteiten zullen alleen maar toenemen als je een partner hebt. De band wordt dieper en je kunt de romantiek tussen jou en je partner voelen en jullie stralen deze ook zeker uit. Nieuwe relaties kunnen nog wat moeite hebben wat betreft vertrouwen, maar over het algemeen weet je dit onder controle te houden, omdat je graag over gevoelens praat. Volgens de planeten zal de periode van april t/m september jullie veel goeds brengen en zijn er vele kansen voor gebonden mensen en singles om leuke activiteiten te ontplooien. Daardoor zit je meestal lekker in je vel. Mensen die pas een relatie hebben, kunnen in de maanden april t/m juni mogelijkheden krijgen om deze tot een serieuze relatie uit te laten groeien. Jupiter zorgt er namelijk voor dat je in staat bent dingen beter te begrijpen en bepaalde dingen waar je mee rondloopt over deze partner uiteindelijk achter te laten. Problemen of onzekerheden kun je nu uitleggen en begrijpen. Let op dat Saturnus soms storend kan werken, waardoor je een relatie kunt beëindigen. Dit gebeurt echter alleen, als deze relatie al niet goed ging en jij er over nadenkt dat het beter is te stoppen. Het zal jou uiteindelijk meer goeds dan slechts opleveren als je dit zou doen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken. Heb je een goede relatie, dan zal Saturnus hier alleen maar positief op inwerken.

Tot en met juni kunnen Jupiter en Saturnus over het algemeen zeer positief werken en zijn alle eventuele bedreigingen makkelijk af te weren. Je zit in ieder geval lekker in je vel en bent emotioneel dan ook erg sterk. Let op dat de schaduwplaneten Rahu en Ketu jou wel eens kunnen beïnvloeden en jou dan neigen tot het maken van conflicten. Omdat deze zich vooral in je hoofd afspelen zal het wel lastig zijn hier een weg in te vinden. De Schorpioen heeft nu eenmaal dat onderbuikgevoel waar moeilijk omheen te gaan is. Tracht jezelf niet teveel te belasten en blijf bij de realiteit. De invloeden van de schaduwplaneten kunnen vooral in het midden van het jaar voor storing zorgen. Communicatie is soms even wat moeilijk, maar er wordt aangeraden niet teveel te discussiëren, maar bij de realiteit te blijven. Door openhartig en eerlijk te zijn, zal je in staat zijn grote problemen te mijden. Singles moeten deze periode oppassen dat ze met Mercurius, in sector van communicatie, problemen kunnen krijgen, die niet altijd te voorkomen zijn. Je kunt je soms ongemakkelijk voelen en moeite hebben je te uiten en jezelf te laten zien zoals je werkelijk bent. Verder heb je aantrekkelijke energie om je heen, wat op liefdesgebied meer mensen aan kan trekken. Daardoor heb je meer kans op een liefdespartner, maar kan je twijfelen wie je nu wilt. Je kunt dan in de problemen komen, omdat je wellicht meerdere relaties aangaat. Krijg je hiermee te maken, dan wordt aangeraden hier voorzichtig mee te zijn en vooral optimistisch te zijn. Geef je liever niet te snel aan iemand. Van juli t/m september zal Mercurius zowel positieve als negatieve situaties op je pad brengen. Over het algemeen overheerst positiviteit en zal je geduld en verstand hebben om zelfs mindere situaties aan te pakken. Wees kalm en geniet van je liefdesleven, dan zal geluk je leven beheersen.

Met name de laatste drie maanden van het jaar zijn er voor singles aanwijzingen op het vinden van een nieuwe partner. Dus wellicht kan je beter wachten tot deze periode. Voor de Schorpioen in het algemeen wordt het op sociaal gebied een fijne periode, waarbij je op een gepaste, maar toch sympathieke wijze met mensen omgaat. Mensen die een relatie hebben, zullen weinig problemen kennen en hun relatie zien groeien. Het is een prima periode voor het brengen van de relatie naar een hoger niveau. Zowel sociaal, romantisch als met erotiek zal je een sterke verbondenheid voelen en erg trouw zijn. Je bent iemand die zich niet snel bindt, maar heb je iemand eenmaal in je hart gesloten dan is dit een jaar waarin romantiek bij jullie sterk zal groeien. Ook is er een duidelijke connectie tussen je carrière en je liefdesleven. Hoe beter je liefdesleven is, hoe fijner je ook in je carrière kunt staan, wat overigens ook andersom zo zal zijn. Er zijn aanwijzingen dat je partner jou dit jaar sterk ondersteunt bij dingen die je in je carrière doet. De Schorpioen krijgt aan het eind van het jaar goed nieuws over de relatie en over romantiek. Heb je op dit moment een relatie op afstand dan is dit de periode dat je er een vreugdevol bericht over krijgt. Een relatie zal nog meer cachet krijgen en de planeten zorgen dat er mogelijkheden zijn voor belangrijke beslissingen, die de relatie veel goeds brengen. Sowieso zal je liefdesleven een bepaalde vertrouwelijke energie ontvangen, waardoor je meer zult genieten van de tijd dat je met je partner deelt. Er zijn sterke aanwijzingen dat je partner hetzelfde gevoel zal hebben, waardoor je het jaar op romantisch gebied zeer goed af kunt sluiten. Singles kunnen ook goed nieuws verwachten, omdat er sterke aanwijzingen zijn dat je een nieuwe partner kunt ontmoeten, waarbij jullie zielsmatig verbonden kunnen zijn.

Meer horoscopen van Schorpioen