Jaarhoroscoop Schorpioen 2019

Schorpioen

De boog die Mars - jouw heerser - dit jaar aflegt gaat helemaal door de bovenste helft van jouw horoscoop. En wel zo snel mogelijk, om alle vertraging van de afgelopen jaren te compenseren. Jij doet hetzelfde - in volle openbaarheid. De wereld ziet nu wie je bent en wat je kunt; het is een jaar waarin vooruitgang in je carrière belangrijk is, niet alleen voor jou maar ook voor degene die in de gaten houdt wie in de lift zit en wie niet. Je kunt het allemaal goed aan, uiteraard, en je bent blij met de uitdaging, maar die openbaarheid maakt het wat ongemakkelijk. Je houdt je liever op de achtergrond, je bent liever niet direct in zicht. Vooraan op het podium en vol in de spotlights, dat is voor jou geen lolletje, maar dit jaar zal je daar toch echt moeten staan. Pas vanaf oktober kun je een stapje terug doen.

Liefde en relaties

Wat relaties betreft, zowel die met geliefden als die met collega´s en vrienden, wordt het een ongebruikelijk jaar. Jij gaat pas een relatie aan als je iemand vertrouwt en dat kost tijd; je moet eerst weten hoe diegene denkt en handelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Maar nu Uranus - de planeet van het onverwachte, de kracht die obstakels uit de weg ruimt en die nieuwe dingen uit oude creëert - nu hij jouw relatiesector betreedt, zal je moeten accepteren dat jouw regels hier niet langer gelden. Om je de komende tien jaar verder te helpen en om je potentieel waar te kunnen maken, zal je met nieuwe mensen relaties moeten aangaan, met mensen die je talenten delen. Je hoeft niet naar ze op zoek; Uranus brengt ze met zijn golf van verandering naar je toe. Wat je wel moet doen, is ze accepteren en vertrouwen, en dat zal je niet makkelijk afgaan.

Meerdere keren dit jaar denk je dat je een fout hebt gemaakt of te veel hebt prijsgegeven, vooral in maart en rond je verjaardag, maar het is allemaal een kwestie van de nieuwe spelregels leren. Zelfs een bestaande relatie, waarin je geen enkele verrassing verwacht, raakt verstoord dit jaar, doordat je antwoorden moet geven op vragen die je voorheen altijd ontweek of waarbij je nooit hebt stilgestaan.

Carrière

Op carrièregebied markeert de eerste eclips in januari een limiet. Ofwel het wordt duidelijk dat je de hoogste positie hebt bereikt die voor jou mogelijk is, ofwel je geeft aan jezelf toe dat je je werk zat bent. In beide gevallen zal je iets anders moeten vinden - maar uiteindelijk beslis je misschien wel om toch te blijven zitten waar je zit. April is cruciaal: je bent boos en ongeduldig, en áls je besluit de deur dicht te slaan en nooit meer terug te komen, dan is het waarschijnlijk nu.

Financiën

Financieel bekeken is dit jaar echter een van je beste. Iets wat je zou kunnen overhalen om je baan te houden. Jupiter beweegt het hele jaar in jouw geldsector, en zijn invloed blijft ook in 2020. Je leven mag dan niet perfect zijn, er zijn duidelijk ook pluspunten.

Meer horoscopen van Schorpioen