Jaarhoroscoop Steenbok 2019

Steenbok

Van alle tekens begrijpt Steenbok het best dat grote successen tijd vergen. Bovendien ben je het ambitieust, terwijl je toch beheerst en geduldig bent, twee kwaliteiten die je komend jaar nodig zult hebben. Het leven vraagt altijd veel van je als een buitenste planeet je teken doorkruist - en nu heb je er maar liefst twee, aan het eind van het jaar zelfs drie. Zulke clusters van planeten zijn zeldzaam en wijzen altijd op belangrijke perioden die nieuwe tijdperken inluiden. Niet alleen voor jou, voor iedereen. Maar deze keer zit je er wel precies middenin. Saturnus en Pluto komen elke dag iets dichter bij elkaar.

Een van de twee staat voor de hardwerkende en succesvolle Steenbok die iedereen kent, die schijnbaar zonder moeite de top bereikt, terwijl dat in feite een verdienste is van je ijzeren wil en de lange dagen die je maakt. De andere laat een heel andere kant van je zien, die beantwoordt aan een verholen ambitie, of een innerlijke stem. Waar je ook voor komt te staan, je weet dat je er een succes van zou kunnen maken - en ook dat het, nog afgezien van de goede beloning, de moeite waard zou zijn. Je komt steeds dichter bij het punt dat je de twee kanten van jezelf niet langer kunt scheiden en een keuze moet maken. Er bestaat geen twijfel over welke kant je op wilt, maar let op dat je de sprong niet te vroeg maakt. Je moet in feite proberen om beide aspiraties tegelijkertijd en afzonderlijk van elkaar na te jagen, tot het moment dat ze samensmelten en je leven een nieuwe, eenduidige richting op gaat. Om je leven om te toveren van twee of meer tegenstrijdige bestanddelen tot iets compleet nieuws lijkt godsonmogelijk, maar dit is een buitengewoon jaar met in totaal vier eclipsen door de belangrijkste hoek van je horoscoop, die je allemaal helpen. Ze sturen je weg van de paden die je niet moet kiezen, ze openen nieuwe wegen, ze steunen je waar nodig en meer van dat.

Liefde en relaties

Dit is ook het jaar om in je relaties een bladzijde om te slaan, of misschien zelfs een nieuw hoofdstuk te beginnen. Rebelse Uranus komt in de lente de liefdessector van jouw horoscoop binnen, en als Venus hem in mei vergezelt begin je je af te vragen of je ook op dit vlak kunt veranderen; kunnen je vertrouwde gewoontes plaatsmaken voor iets pikanters en impulsievers? Dit is nou precies waar Uranus zo goed in is en het zou dan ook zomaar kunnen dat je tegen het eind van het jaar je stoutste dromen waarmaakt. Je zult je gelukkiger voelen dan je ooit voor mogelijk hield.

Carrière

Voor je carrière zijn er in april en oktober kansen om te laten zien wat je in je mars hebt, maar het is voor jou slechts routine, je doet het met je ogen dicht. Je focus ligt op het grotere geheel, op je leven als geheel, niet op werk alleen.

Financiën

Ook op financieel gebied geen zorgen; de beste maanden zijn maart, augustus en september.

Meer horoscopen van Steenbok