Jaarhoroscoop Vissen 2019

Vissen

Van week tot week bekeken ziet 2019 er wellicht hopeloos willekeurig uit, met een voortdurende afwisseling van stapje vooruit, stapje terug. Nogal vermoeiend en je bereikt er niets mee. Maar: als je erop terugblikt aan het eind van het jaar, en je 2019 als één geheel bekijkt, ziet het er heel anders uit. Vergelijk het met leren fietsen: je stuurt wat te veel één kant op, je corrigeert jezelf, en herhaalt dat een aantal keren. De vooruitgang mag dan wat aan de trage kant zijn, het blijft vooruitgang. De oorzaak van dit alles is de positie van Jupiter, de eeuwige optimist, de brenger van alles wat goed is. Waar hij ook mee komt, jij reageert onmiddellijk enthousiast. Maar de mix van Jupiters optimisme en jouw verbeeldingskracht levert scenario´s op die schitterend maar onmogelijk zijn, en veel te duur bovendien. Mooie dromen, maar niet geschikt als blauwdruk voor een haalbare en duurzame toekomst. Dus telkens als je net helemaal enthousiast bent over een of ander briljant idee, moet je er weer van afzien en val je terug.

Op dat moment ervaar je de standvastige maar helpende aanwezigheid van Saturnus, die met een veel minder aantrekkelijk alternatief komt. In jouw ogen weegt het nauwelijks op tegen Jupiters originele plan, maar in feite heb je nu het beste van twee planeten: zonder Jupiters inspiratie zou Saturnus niets hebben gehad om mee te werken, en Jupiters wilde ideeën zouden zonder Saturnus nooit vertaald kunnen worden naar de werkelijkheid. En vergeet niet, uiteindelijk heb je meer dan je had. Deze riedel doet zich in 2019 drie keer voor, en elke keer doe je een stap vooruit. Dus hé, je boekt meer vooruitgang dan je denkt.

Liefde en relaties

Zaken van het hart behoeven een zorgvuldige aanpak. De eclipsen vinden dit jaar plaats in dat deel van jouw horoscoop dat verbonden is met je persoonlijke en sociale leven, waardoor de gangbare eb en vloed in je relaties uitvergroot worden. Met hetzelfde effect dat Jupiter en Saturnus op de rest van je leven hebben. Je verlaat de ene liefde bijvoorbeeld voor de andere, om later weer naar die ene terug te keren; de juiste balans vinden zal heel moeilijk zijn. Zelfs lange vriendschappen komen in maart en april onder druk te staan, maar dat wordt minder tegen de zomer. In de herfst ben je rustiger en besef je dat ook je relaties zich in rustiger vaarwater bevinden. Tegen het eind van het jaar benader je alles een stuk relaxter en met minder verwachtingen. Beter zo.

Carrière

In tegenstelling tot je wisselvallige privéleven, zijn de vooruitzichten in je carrière voortreffelijk dit jaar. Jupiters continue aanwezigheid boven aan je horoscoop duidt ontegenzeglijk op succes. Ook als je steeds twee stappen vooruit en één stap terug doet, maak je progressie.

Financiën

Financieel gaat het ook goed, je staat er sterker voor dan je lange tijd gestaan hebt. Het begin van het jaar is het best, met twee kleine golven van fiscale meevallers die je makkelijk moet kunnen pakken.

Meer horoscopen van Vissen