Jaarhoroscoop Waterman 2019

Waterman

Wil je 2019 kort samenvatten, dan is het `verandering van locatie´. Niet per se in de letterlijke betekenis, waarin je naar een andere stad of ander land vertrekt, wat echter wel goed mogelijk is. Maar ook figuurlijk, als in het creëren van een nieuwe basis, waar je wortel kunt schieten en kunt groeien naar een betere toekomst. Zoals te verwachten komt de aandrift om dit te doen van je eigen planeet Uranus. Dit jaar doorkruist hij de fundering van je horoscoop, waarmee hij een nieuwe langetermijncyclus start. Komt erop neer dat je alles wat je probeerde te doen en te bereiken, moet heroverwegen. Het werkt voor jou altijd het best als je een vaststaand doel hebt, iets waarin je gelooft en waarin je tijd wilt stoppen - en de afgelopen jaren ben je misschien wat gedesillusioneerd geraakt met de doelen die je jezelf hebt gesteld. Te veel valse starts, grote beloften, weinig resultaat. Het enige wat je daarom nu moet doen, is compleet opnieuw beginnen, en dat is precies wat Uranus je daar aan de basis van je horoscoop vertelt.

Tegelijkertijd naderen Saturnus en Pluto het eind van hun cyclus in een gebied dat verbonden is met jouw verleden. Saturnus heeft, net als Uranus, macht over Waterman, dus zijn manoeuvres zijn van belang. Daarom is het nú de tijd om dingen te doen die je altijd wilde doen maar waar je nooit aan toekwam, en dingen af te maken die je begonnen bent. Zo kun je ook alles overboord gooien wat je bewaart voor je-weet-maar-nooit. Als je eenmaal die nieuwe start gemaakt hebt, ga je nooit meer terug.

Liefde en relaties

Je relaties behoeven eenzelfde ferme aanpak. Eclipsen aan het begin van het jaar, net voor je verjaardag, laten je inzien dat het toekomstbeeld dat je van je relatie hebt met al het andere mee moet veranderen. Dit gaat gepaard met een voortdurend, onopgelost conflict tussen jullie, dat om de paar maanden de kop opsteekt. Jullie ruziën erover, dan verdwijnt het weer, en daar is het weer. Het lijkt te gaan over werk, geld en lifestyle, maar in feite is het een typische Waterman-discussie over gelijkheid. Wie is de baas in de relatie? Zou die er überhaupt mogen zijn? Als een van jullie werk moet opofferen om jullie gezamenlijke doelen te bereiken, wie dan? In jouw vastberadenheid om een nieuwe, geslaagde start te maken, ben je beslist niet van plan om eerdere fouten opnieuw te maken.

Carrière

Wat je carrière betreft wacht je waarschijnlijk op anderen die een eerste stap moeten zetten, superirritant; je wilt dingen doen. Juli brengt een kans op een nieuwe baan, iets heel anders dan wat je tot nu gedaan hebt, en daarom aantrekkelijk - maar wees er zeker van dat je de baan neemt om de juiste redenen, niet alleen om het verleden achter je te laten.

Financiën

Geldzaken krijgen een boost in augustus, en vanaf dan tot in 2020 zit alles snor. Je bent ambitieus, je werkt hard en wordt goed betaald: je hebt je plek gevonden.

Meer horoscopen van Waterman