Jaarhoroscoop Weegschaal 2019

Weegschaal

De planeten hoeven jou niet te vertellen dat 2019 een jaar van verandering is, je voelt het al aankomen. Maar waar sommige tekens zich tot het allerlaatste moment verzetten, en andere hun oude leven met gemak achter zich laten en dapper in het nieuwe duiken, is jouw aanpak fijngevoeliger en in veel opzichten ook leuker. Het grootste deel van dit jaar kijk je naar je leven als naar een klerenkast waarin je wat ruimte wilt vrijmaken; heb ik met die of die persoon of plek nog een emotionele band? Komen ze nog van pas in de toekomst? Sommige kledingstukken zijn weer in de mode, andere kun je op een nieuwe manier combineren. En natuurlijk kan ook heel veel weg, dat weet je.

Liefde en relaties

Gelukkig heb je de tijd om nog een laatste keer van ze te genieten. Dit kan ook voor je relaties gelden. Uranus, De Grote Opschudder, bewoog zich dit decennium langzaam door jouw relatiesector, waardoor je gewend bent geraakt aan alle drama en spanningen die hij bracht. Maar nu, nu hij vertrekt, merk je dat dit onderdeel van je leven een stuk rustiger wordt. Je kunt alles vrij rationeel bekijken, zonder meteen ruzie te krijgen. En vooral: je ziet nu alle goede dingen van je recente relaties, in plaats van dat je telkens herinnerd wordt aan wat er misging. Het is een andere manier van op- en aftrekken en je bent blij verrast met de vele pluspunten die er zijn. Het is ook mogelijk - maar zeker niet zeker - dat je opnieuw geïnteresseerd bent in iemand met wie je vroeger close was. Geen wilde verboden liefde of unfinished business of zo, maar twee mensen die elkaar leuk vinden, die om elkaars grappen lachten, weer samenzijn maar toch een bepaalde afstand bewaren. Wil je het vuurtje wat opstoken, dan kan dat. Maar het hoeft niet, en daar ben je misschien ook wel blij mee.

Carrière

Qua carrière kan er in juli een nieuw aanbod komen, aangezien de sterkste eclips dan de top van jouw grafiek accentueert. Wat het ook is, het betekent een grote sprong: een promotie die je twee of drie treden hoger brengt, of iets totaal onverwachts waardoor je carrière een heel andere richting op gaat. In dat laatste geval houdt de stap veel meer in dan simpelweg van kantoor veranderen of naar een hogere verdieping verhuizen; het zou in alle opzichten een nieuw leven betekenen, waarschijnlijk ook een nieuwe woonplaats. Voorheen zou je zoiets zorgwekkend vinden, maar je bent je verleden al aan het uitsorteren en bereidt jezelf al voor op verandering - dus als het aanbod komt, zeg je waarschijnlijk ja.

Financiën

Geldzaken gaan goed, vooral de laatste weken van 2019. Maar je geeft waarschijnlijk ook veel uit vanwege de switch van je ene naar je andere leven, dus hou alles nauwlettend in de gaten, vooral in de herfst.

Meer horoscopen van Weegschaal