Liefde met een Steenbok

Liefde met een Steenbok (22 december - 20 januari)

Op stap met een Steenbok

Steenbokken zijn graag alleen. Misschien stralen ze dat ook uit en worden ze daarom niet zo snel gevraagd. De Steenbok is de vrijgezel van de dierenriem. Vraag je ze mee uit, vertel dan direct wat jullie gaan doen. Een Steenbok wil graag weten wat er van hem/haar verwacht wordt. Er is niets zo verschrikkelijk voor de Steenbok dan ergens met foute kleding aan verschijnen of de regels niet kennen van de club of het feest waar jullie naar toe gaan.
Steenbokken houden van zekerheid en discipline. Ze zijn erg ambitieus en als ze iets doen, willen ze er ook de beste in zijn. Dus de lat ligt hoog. En die leggen ze ook hoog voor de mensen om hen heen. Het zijn wat ernstige types. Ze zijn serieus, kunnen goed met verantwoordelijkheid omgaan en weten wat hun plicht is. Ze kunnen ook heel goed organiseren. Is je administratie een bende, nodig een Steenbok uit en het komt in orde. Ze houden van degelijke dingen, dus kom niet met prullaria aan. Het liefst krijgen ze dan helemaal niets, of stort je euro's wat hen betreft in een goed doel.
Ze kunnen wat saai overkomen, maar dat zijn ze niet. Ze hebben een groot gevoel voor humor dat voorkomt uit hun nuchterheid. Ze laten zich niet snel gek maken.

Hoe versier je Steenbok

De Steenbok is geen feestbeest. Als je naar een officiële gelegenheid moet, neem dan een Steenbok mee. Zij weten precies hoe ze zich moeten gedragen en vinden het geen enkel probleem om zich aan de etiquette te houden. Ze houden wel van die officiële dingen. Het liefst met veel galakleding.
Ze gunnen zich geen grote luxe. Maar eten in een driesterren restaurant geeft status, dus dat kan weer wel.
Een avondje uit met een Steenbok is voorspelbaar. De Steenbok wil nou eenmaal niet snel voor verrassingen komen te staan. Ze zijn niet in voor een avontuurtje. Wil je dus een relatie met een Steenbok, dan zal je er zelf serieus mee aan de slag moeten gaan. Ze tonen hun gevoelens niet snel en passen zich snel aan, aan de verwachtingen die anderen aan hen hebben.

Match met Steenbok

Stier en Maagd hebben geen moeite met de manier waarop een Steenbok met materiële dingen omgaat. Jullie zijn realistisch en gesteld op zekerheid. 'Keep it simpel', is jullie motto. En dat geldt ook voor de liefde.

Ben je Ram, Leeuw of Boogschutter, dan heb je moeite met de ernstige kant van de Steenbok. Ook met de strakke manier waarop dit dierenriemteken met dingen omgaat. Jij bent veel impulsiever en je kunt zonder erover na te denken met iets beginnen. En dat is nou net niets voor een Steenbok. Maar de Steenbok kan juist van jullie zijn creativiteit leren te gebruiken, zodat die niet altijd alleen maar bij nuttige zaken wordt ingezet.

Tweelingen, Weegschaal en Waterman hebben moeite met de op zekerheid gestelde Steenbok. Afwisseling, veel en wisselende contacten en nieuwe dingen onderzoeken dat zijn voor jullie de krenten in de pap. De Steenbok kan van jullie leren om wat minder vast te houden aan de regels, die hij/zij zelfheeft opgesteld.

Als je Kreeft Schorpioen of Vissen bent, komt de Steenbok als een gesloten boek op je over. Steenbokken geven hun pijn en verdriet niet snel prijs. Dat is 'not done' in hun ogen.

Ga je met een man op pad, laat hem dan betalen. Want ze zijn ook een beetje ouderwets: de man betaalt. Een erg heftige rekening wordt het niet, want ze zijn erg spaarzaam.

Meer horoscopen van Steenbok