De Cusp van de Macht

(19 april - 24 april)

De Cusp van de Macht Deze mensen hebben een aangeboren gevoel voor macht, machtsevenwicht en machtsbelangen. Ook als ze zelf geen machtspositie bekleden, hebben ze bewondering voor en voelen ze zich aangetrokken tot mensen die dat wel hebben. Deze eigenschap kan zowel positief als negatief uitpakken. Juist omdat ze begrijpen hoe het principe van 'macht' of noem het 'natuurlijk overwicht' werkt, is het voor hen van belang dat ze hun positie niet verzwakken of erger nog, overgeleverd zijn aan anderen. Dit maakt hen uiterst onzeker. Deze mensen kunnen strategisch denken en hebben een lange adem. Hiermee kunnen ze het ver brengen in, bij voorbeeld, de politiek, hét zakenleven, maar ook in allerlei creatieve beroepen. Ook kunnen ze, als geen ander, 'wachten' en weten ze feilloos wanneer het tijd is om tot handelen over te gaan. Ze bereiden zich uiterst zorgvuldig voor, wat soms tot gevolg heeft dat succes hun pas laat ten deel valt. Het is niet in de eerste plaats het geld dat hen aantrekt, maar het werkproces dat tot het succes leidt en het succes (en aanzien dat daaruit volgt) zelf. Ze zullen nooit voor geld hun goede naam op het spel zetten. Ze zijn zich er meer dan wie ook van bewust dat ze juist door hun ijver en goede naam de top kunnen bereiken. Je kunt ze beter niet als vijand hebben. Wie hun geduld en kalmte aanziet voor zwakheid of lankmoedigheid, begaat een fatale vergissing. Deze mensen hebben, mede door hun gevoel voor strategie, een uitstekend inzicht in wat de medemens zoal beweegt en beschikken over een vooruitziende blik.

Advies:

Houd je in. Je maakt mensen kopschuw met je dominante gedrag. Ook als je handen jeuken om dat klusje nu eens goed te klaren, moet je af en toe anderen de kans geven het op hun eigen manier te doen, ook al ben je ervan overtuigd dat je het beter en sneller kunt en dat kun je ongetwijfeld, daaraan twijfelt niemand. Die ander moet tenslotte ook de kans krijgen het te leren. De moeilijkste les die je in je leven moet leren is de les van de liefde en dat liefde op de lange duur belangrijker is dan macht.
U voelt zich bijzonder aangetrokken tot mensen die op een of andere manier een machtspositie bekleden, invloedrijke mensen die je vooruit kunnen helpen. Bij dit soort mensen voel je je bijzonder op je gemak. Vergeet echter niet rekening te houden met het gewone en de gewone man, anders kon je imperium wel eens in elkaar storten.

In de liefde

Tracht je partner op zijn/haar gemak te stellen en neem niet altijd als eerste het initiatief.

In het werk

Leer samen te werken en laat ook eens iets aan anderen over.

In leefstijl

Gooi tijdig het roer om als iets niet lukt anders loop je wellicht vast op je eigen koppigheid.

Meer horoscopen van Stier