De Cusp van Drama en Kritiek

(19 oktober - 25 oktober)

De Cusp van Drama en Kritiek Het vlijmscherpe commentaar van de Weegschaal, gecombineerd met de scherpe controlerende afstandelijkheid van de Schorpioen maakt deze mensen tot de meest kritische van het hele jaar. Ze vormen als het ware de belichaming van de tijd waarin ze leven. Op dezelfde manier is hun werk een soort commentaar of kroniek van dat tijdperk. Hun snelle geest en scherpe tong maken dat men rekening met ze houdt. Als ze in je geloven kun je door dik en dun op ze rekenen, maar als ze niets in je zien, besta je niet voor ze. Ze gaan recht op hun doel af, laten zich hun baan niet afpakken en van hun geliefde kun je ook maar beter afblijven.
Hun talent is, dat ze precies begrijpen waar het om draait. Ze zijn op hun best in een goed argument of een felle discussie, vooral als ze daarin hun kennis van zaken kunnen tonen. Ook zijn ze dol op dramatiek in films, op de tv en op het toneel Ze voelen zich aangetrokken tot opwindende situaties en leiden zelf ook vaak een opwindend leven.

Advies:

Soms zou je niets liever willen dan je een tijdje van de wereld terug te trekken en alles eens even aan je voorbij te laten gaan met een bijna boeddhistische afstandelijkheid, zonder zelf boeddhist te hoeven zijn. Het is je allemaal wel eens een beetje te veel. Je vorm van 'Weltschmerz' kan voortkomen uit minder prettige ervaringen, als je ergens te veel van verwacht of als je niet in staat bent je mogelijkheden volledig te benutten. Je moet blijven doorvechten en de strijd niet opgeven. Want het is heel goed mogelijk dat je succes komt op het moment dat je het bijltje erbij neer wilt leggen. Blijf zoeken naar nieuwe mogelijkheden, sla nieuwe wegen in en zit niet bij de pakken neer. Probeer wat positiever te denken en wees niet zo cynisch, anders verval je snel in een soort zelfdestructief gedrag, waar je niet bij gebaat bent.

In de liefde

Leg niet op alle slakken zout.

In het werk

Geef het beste wat je te bieden hebt.

In leefstijl

Ga nieuwe ervaringen niet uit de weg.

Meer horoscopen van Schorpioen