De Cusp van het Gevoel

(16 februari - 22 februari)

De Cusp van het Gevoel Dit zijn de gevoeligste mensen van het hele jaar. Meestal zijn zij er zich op jonge leeftijd al van bewust dat ze anders in elkaar zitten dan anderen. Kritiek treft hen recht in de ziel. Ze zijn geneigd zich te wapenen tegen hun eigen overgevoeligheid waardoor ze soms als stoer overkomen. Meestal echter verraden hun gezicht, de verfijnde vorm van hun handen en bewegingen een overgevoelige natuur. In sommige gevallen compenseren ze dit door een atletisch en stoer uiterlijk aan te kweken. Typische voorbeelden zijn Chopin, met zijn fragiele uiterlijk, en George Washington, die een gevoelige natuur verborg achter een sterk fysiek uiterlijk. Ondanks een vaak moeilijke jeugd blijken deze mensen op latere leeftijd goed tegen de hardheid van het leven bestand te zijn. Ze leiden graag een rustig, teruggetrokken bestaan, omringd door een paar goede vrienden. Toch belanden ze af en toe in een positie waarin ze als spreekbuis fungeren voor minder bedeelden of onderdrukte groeperingen. Voor zo'n uitdaging zetten ze zich volledig in.

Advies:

Je bent diep in je ziel een gevoelig mens, die zich alles enorm aantrekt. Het probleem is dat je zo bang bent om gekwetst te worden dat je geneigd bent een stevige muur om je heen te bouwen. Tracht toch die kwetsbare kern in jezelf terug te vinden, dat is heel belangrijk voor je, omdat dit je maakt tot wie je bent. Het is belangrijk dat je dat ook toont aan de wereld, opdat men een juist beeld van je krijgt en begrijpt dat je niet zo stoer bent als je je vaak voordoet. Wie een gevoelsrelatie met iemand opbouwt, moet de ander ook de mogelijkheid geven uit te vinden hoe je gevoel en gevoeligheid in elkaar zitten. Als je gekwetst bent heb je de neiging je zo te wapenen dat niemand meer tot je door kan dringen. Het is alsof je zegt: 'Dat zal mij niet meer overkomen.'
Door je niet meer open te stellen, is het moeilijk anderen te accepteren en je intiemste gevoelens te uiten. Die gevoeligheid van je is juist heel belangrijk voor de manier waarop je je uit. Je denkt misschien dat je je geluk in gevaar brengt door open in het leven te staan. Het omgekeerde is echter waar. Geluk wordt gebouwd op een brede basis. Daarbij hoort kwetsbaarheid, het geven, maar ook het accepteren van liefde en het delen van gevoelens en ervaringen. Angst daarvoor en wantrouwen staan het geluk juist in de weg. Met zo'n houding doe je jezelf ernstig te kort.

In de liefde

Vermijd zelfbeklag.

In het werk

Mensen hebben het echt niet altijd op je begrepen. Wees niet meteen in je wiek geschoten.

In leefstijl

Er zijn meer mensen die je aardig vinden dan je denkt.

Meer horoscopen van Vissen