De Cusp van het Verborgene

(19 augustus - 25 augustus)

De Cusp van het Verborgene Hoe eenvoudig ook hun komaf moge zijn, deze mensen knokken ervoor om te laten zien over welke talenten zij beschikken. Hun innerlijke drijfveer en gevoel van eigenwaarde komt niet zelden voort uit een moeilijke start in het leven of een omgeving die hen niet begrijpt. Vaak denken ze dat, hoe meer ze in zichzelf geloven, hoe minder aandacht ze van anderen krijgen. Ze bereiken hun doel door hun enorme wilskracht en volharding, niet zelden opklimmend van de onderste tree van de maatschappelijke ladder en als door een wonder. Hun onwrikbaar geloof in zichzelf gaat vaak schuil achter een weinig in het oog springend uiterlijk. Ze zijn mysterieus en zwijgzaam, een echt Maagdentrekje, en komen soms wat stiekem over, hetgeen nogal eens irritatie bij anderen kan opwekken. Toch willen ze niets liever dan begrepen worden en dat is dan weer de keerzijde van de medaille. Deze wens begrepen te willen worden is meestal de drijfveer tot hun succes. Hun grote angst is een leven te moeten leiden waarin saaiheid en middelmatigheid de boventoon voeren. Als ze niet over voldoende innerlijke kracht beschikken, zit de kans erin dat hun inderdaad zo'n soort leven te wachten staat.

Advies:

Probeer toch eens van dat eeuwige minderwaardigheidsgevoel van je af te komen. Mensen hebben het niet altijd op je voorzien. Ze kunnen het ook niet helpen dat ze niet meteen door hebben over welke talenten je beschikt, zeker als je ze zo goed verborgen houdt. Het is niet uitgesloten dat je je eigen succes in de weg staat. Kijk eens hoe anderen het doen. Zodra je door hebt hoe ook jij je doel kunt bereiken, gaat het allemaal een stuk sneller en beter.
Je wilt immers niets liever dan dat anderen je verborgen talenten en kwaliteiten zien. Dat verstoppertje spelen is bij jou een beetje een gewoonte, die je over hebt gehouden uit je jeugd en het is moeilijk van zo'n ingewoekerde gewoonte af te komen. Wees dus wat eerlijker ten opzichte van jezelf. Als je anoniem wilt blijven is dat natuurlijk prima. Als je echter uit bent op erkenning zult je een beetje moeten sleutelen aan jezelf. Begin maar eens bij je jeugd. Als je in die herstructurering van jezelf slaagt, wordt je daarvoor beloond door de bewondering van anderen en het aanzien dat je daardoor ten deel zal vallen.

In de liefde

Toon je ware gezicht.

In het werk

Volhouden.

In leefstijl

Accepteer hulp van anderen en toon hen dat dit wordt gewaardeerd.

Meer horoscopen van Maagd