De Oercusp

(19 maart - 24 maart)

De Oercusp De bekende Amerikaanse astroloog Dane Rudhyar is van mening dat de 12 tekens van de Zodiac niet zomaar statische symbolen zijn, maar dat ze een belangrijke rol spelen bij de groei en ontwikkeling van de mens en zijn levensloop. Dat begint al als het teken Ram zich manifesteert en gaat door tot aan het vrijwel opgaan in de kosmos met het teken Vissen. In deze betekenis is de Oercusp het symbool voor het nieuwe (jonge) leven. Mensen die geboren zijn op deze cusp benaderen het leven op een zo directe manier dat ze enerzijds bewondering oogsten en anderzijds niet begrepen worden. Hoe verstandig zo iemand ook mag zijn, hij/zij twijfelt zelden aan zichzelf en krijgt dan vroeg of laat zijn/haar zin. We hebben hier te maken met directe en elementair denkende types waar men meestal moeilijk omheen kan. Wie dit soort mensen in zijn omgeving heeft, weet dat men bij hen nooit naar diepe of onderliggende redenen hoeft te zoeken. Ze doen zich niet anders voor dan ze zijn. Het zijn zelf geen diepgravers en om hen te begrijpen hoeft men dus ook niet diep te spitten.

Advies:

Je grootste probleem in het leven is dat je op zo'n simpele en wolkloze manier tegen alles aankijkt. Je vergeet dat er anderen zijn die er anders over denken. Als het eens anders loopt dan je denkt, het je tegen zit of iets mislukt, ben je verbijsterd en verslagen.
Bedenk daarom dat hoe puur je motieven ook zijn, het effect dat je hiermee sorteert op dezelfde objectieve manier dient te worden bekeken als bij ieder ander. Het werkt of het werkt niet, en als het niet werkt moet je er nog eens goed over nadenken, een andere weg inslaan of ervan afzien. Voor iemand als jij kan dit bijzonder pijnlijk zijn. De mate van succes in je leven staat direct in verhouding tot de hoeveelheid zelfkritiek die je kunt opbrengen met betrekking tot je denken en doen.

In de liefde

Betracht geduld.

In het werk

Wees wat meer coöperatief.

In leefstijl

Eerst denken, dan doen.

Meer horoscopen van Ram