De Week van de Dominantie

(10 januari - 16 januari)

De Week van de Dominantie Dit is de week van de geboren leiders, mensen met een natuurlijk zelfvertrouwen, die leiding geven op alle mogelijke gebieden. In tegenstelling tot de twee vorige weken hoeven ze zichzelf niet te bewijzen of hun onzekerheid te verbergen achter het masker van de macht. In deze periode treft men pragmatische 'strebers' aan die instinctief de verstandigste weg kiezen. Hun idealisme is diep geworteld in de realiteit. Het zijn geboren vechters, die de wapens met gemak en bekwaamheid hanteren, ook al is hun creatief vermogen of talent nog zo gering, ze kunnen op hun eigen gebied uitblinken en domineren. Wat ze ook aanpakken. Hoe ingewikkeld hun plannen ook zijn, ze zijn nooit zo onrealistisch dat ze niet kunnen worden uitgevoerd.

Advies:

Is het mogelijk dat er een minderwaardigheidscomplex schuilgaat achter je dominante gedrag? Af en toe kun je behoorlijk onverschillig of onvoorzichtig zijn. Soms overschat je je mogelijkheden en jezelf een beetje. Opereer op het niveau waarvoor je het meest geschikt bent. Wees realistisch bij het inschatten van je mogelijkheden. Soms ben je wel heel scheutig met je advies aan anderen. Laat ze zelf ook eens iets uitzoeken of ontdekken. Je bent op je best als je pragmatische houding het wint van je idealisme. Als je de weg kunt volgen die je voor jezelf hebt uitgestippeld, zonder daarbij door anderen in de wielen te worden gereden. Je redt het wel. Door de meest uiteenlopende situaties sla je je met gemak heen en ben je anderen tot steun met je standvastigheid.
Waak er echter voor niet te veel een tiran te worden. Twijfel niet te veel aan jezelf. Zorgen passen niet bij je en ondermijnen je gezondheid. Kijk naar wat je voor elkaar hebt gekregen en zoek niet te diep naar je motieven, ofwel waarom je iets doet zoals je het doet.

In de liefde

Gebruik wat meer je fantasie.

In het werk

Durf wat meer risico te nemen.

In leefstijl

Wees eens wat minder voorzichtig.

Meer horoscopen van Steenbok