Relatiehoroscoop Steenbok - Leeuw

Steenbok Leeuw Leeuw voelt zich zelden aangetrokken tot het aardse element van Steenbok's zelfuitdrukking. Dit vanwege de afzijdige persoonlijkheid van Steenbok. Leeuw en Steenbok zijn totaal verschillende type personen. Leeuw is geïnteresseerd in veiligheid, status, doelen bereiken en daarom dus goed in staat om de drang naar succes van Steenbok te begrijpen.

Leeuw houdt van dramatische uitdrukkingen, evenals aanhankelijke gebaren, op een wat speelse manier. Het is vaak lastig voor een Steenbok om net zo spontaan over te komen als Leeuw. Daarom zal deze relatie zich na de eerste ontmoetingsperiode wellicht niet voortzetten. Je moet weten dat Steenbok niet zo opgewonden raakt als Leeuw, en is zelfs wat oncomfotabel bij het uitdrukken van emotionele reacties. Dit kan Leeuw ontzettend gefrustreerd laten.

Aan de positieve kant, Steenbok zal merken dat Leeuw in de relatie erg gefocussed is op het toewijden van comfort en zorg van zijn/haar partner. Dat doet Steenbok goed, met name als het betrekking heeft op Steenbok's carrière. Als er iemand is die goed kan doen aan de gemoedstoestand van Steenbok, dan is het Leeuw wel. Leeuw zal namelijk proberen Steenbok in een positief daglicht te zetten.

Wat ook vaak overeenkomstig is tussen Leeuw en Steenbok is de drang naar ambitie, hoewel zij dit op verschillende manieren aanpakken. Leeuw toont graag koninklijke superioriteit, en leeft van moment tot moment. Terwijl Steenbok meer afzijdig is en zich bezighoudt met welke problemen zich er morgen kunnen opdoen. Loyaliteit hebben ze allebei. Het kost Steenbok aardig wat tijd om een verbintenis te krijgen met iemand, of zichzelf aan iemand toe te wijden. Wanneer dit echter eenmaal het geval is, dan is het voor altijd. Beiden nemen ze intieme relaties uiterst serieus.

Steenbok en Leeuw moeten leren om niet dezelfde reacties van elkaar te verwachten. Leeuw is een vuurteken die verlangt dat zijn eeuwigdurende flamboyante vlammen blijven sparkelen. Steenbok is aards, met beide voeten op de grond, methodisch, en op zoek naar een serieuze en stabiele relatie. Leeuw kan zich laten meeslepen in buitensporige momenten van uitgave. Bijvoorbeeld tijdens het shoppen. Je kan er zeker van zijn dat Steenbok dit gedrag niet zal goedkeuren van Leeuw. Steenbok doet er dan ook alles aan om het budget te drukken.

Leeuw kan wel eens te veel in gedachte zitten met problemen wanneer de dingen niet gaan zoals ze willen. Steenbok wil dat je weet dat ze diep van binnen van je houden, en zal de constante behoefte naar egostreling niet begrijpen. Leeuw moet zeker zijn dat Steenbok onder de indruk is, anders maken ze zich uit de voeten. Steenbok heeft behoefte aan emotionele ondersteuning van zijn partner. Maar hij kan zeker zijn dat hij de aandacht krijgt van Leeuw, omdat Leeuw gek op Steenbok is wanneer Leeuw eenmaal tevreden is.

Kernbegrippen:

Leeuw: Loyaal - Warmhartig - Dramatisch - Eigenwijs
Steenbok: Carrièregericht - Afzijdig - Methodisch - Status-gedreven

Sterrenbeeld waar zij zich romantisch aangetrokken door voelen:

Leeuw: Boogschutter en Waterman
Steenbok: Stier en Kreeft