Relatiehoroscoop Ram - Weegschaal

Ram Weegschaal Hier hebben we twee sterrenbeelden die exact tegengesteld aan elkaar zijn, een beetje zoals dag en nacht. Als je enkel het zonneteken vergelijkt dan is de vergelijking tussen Ram en Weegschaal absoluut niet gunstig.

Ram raakt constant betrokken in Weegschaal's energie. Het maakt niet zozeer uit of je nou de vrouw of man bent in de relatie, maar meer welke rol je speelt tijdens de interactie met je partner.

Een paar voorbeelden dan. Weegschaal houdt van knuffelen, kusjes, bloemen, snoepgoed, sieraden, en is werkelijk het romantische type. En boven alles, Weegschaal's partner is de nummer één priforiteit in het leven. Ze kunnen niet zonder een partner, ze hebben er zelfs een hekel aan om alleen te zijn. Ze gaan niet eens alleen de badkamer in, mompelend 'Ga je niet met me mee?'. Ram is het sterkere type in de relatie. Ram leidt, Weegschaal volgt. Weegschaal heeft Ram's assertiviteit nodig, en zijn snelle reactievermogen om beslissingen te maken. Weegschaal vindt het wel best als Ram de leiding neemt binnen de relatie. Ze geven er zelfs de voorkeur aan.

Ram in tegenstelling, doet graag dingen alleen, zoals in zijn eentje in een restaurant zitten. Dit zou Weegschaal nooit doen, ze hebben hun andere helft nodig! Weegschaal pakt de grasmaaier om het gras te maaien, maar de grasmaaier wil niet starten. Ram neemt het over en maait het gras uiteindelijk in zijn eentje. Het kan lastig zijn voor Ram om rustig en koel te blijven, met al die besluitenloosheid van Weegschaal. Maar ja, als ze beiden besluitenloos zouden zijn, dan zou er zeker niets gebeuren.

Echter, veel mensen met ascendant Weegschaal hebben een Ram als partner. Al is het in hun Zonneteken, Maanteken of Ascendant. En omgekeerd geldt hetzelfde voor Ram. In feit werkt dit zo bij alle relaties. Ongeacht het sterrenbeeld, we trekken nou eenmaal onze tegengestelden aan.

Vaak als Ram de eerste partner is van Weegschaal, dan duurt de relatie niet lang en zal deze eindigen wanneer Weegschaal het zat is om Ram te blijven volgen. Weegschaal staat er om bekend om een partner niet te verlaten wanneer hij/zij ontevreden is, totdat ze een andere partner vinden die zijn plaats in kan nemen. Ram heeft al geleerd om assertief te zijn, maar Weegschaal niet. Weegschaal zal confrontaties te allen tijden vermijden. Weegschaal wil de vrede bewaren, zelfs wanneer ze eigenlijk voor zichzelf zouden moeten opkomen. De lessen die deze twee sterrentekens leren in hun relatie is voor Weegschaal om op te komen voor zichzelf, en niet in de schaduw te blijven van de ander. Want dit is waar de connectie tussen Ram en Weegschaal helaas helemaal om draait.

Kernbegrippen:

Ram: Onafhankelijk - Ongeduldig - Enthausiast
Weegschaal: Besluiteloos - Sociaal - Diplomatiek

Sterrenbeeld waar zij zich romantisch aangetrokken door voelen:

Ram: Leeuw en Weegschaal
Weegschaal: Waterman en Ram