Zomerhoroscoop Schorpioen 2019

Schorpioen Afgelopen jaar kwam alles je aanwaaien dankzij Jupiter, maar in 2019 moet je ietsje harder vechten om alles voor elkaar te krijgen. Gelukkig beschik je nu over een reserve aan kracht, waardoor dat vechten helemaal goed komt, maar even wennen is het wel, zonder de wind in de rug.

Misschien is het een idee om eens te onderzoeken of het ook anders kan, dat vechten. Of je met liefde, tact en vriendelijkheid net zoveel of meer bereikt als met pure vechtenergie. Waarschijnlijk wel. Al is het in jouw ogen een van de grote mysteries van het leven dat anderen met een halve glimlach meer voor elkaar krijgen dan jij met een paar bokshandschoenen.

Toch kun je, dankzij Chiron in Ram, een grote omslag maken. Je gaat doorgronden waarom je zo snel schakelt naar de vechtmodus. En je kunt ook ervaren dat die zachte aanpak veel meer oplevert. Een prettiger proces naar een grootser eindresultaat.

De liefde stelt je voor raadsels. Zoveel mannen of vrouwen lijken voor het grijpen te liggen. Waarom is het dan zo moeilijk om die ‘ene’ te vinden? Je kunt een wiskundeformule loslaten op je datingstrategie, maar de kans dat je hem of haar zo vindt is minimaal. Besef dat liefde een wonder is. Het enige dat je hoeft te doen is je liefdeswens op een papiertje schrijven en dat in een (denkbeeldige) ballon naar de hemel sturen. Met andere woorden: loslaten en erop vertrouwen dat jouw toekomstige partner jou weet te vinden, al woont hij of zij nu nog aan de andere kant van de wereld.

Ook binnen je vaste relatie is het beter om niet teveel op zijn of haar huid te zitten. Je intuïtie is feilloos als je meent dat er van alles bij de ander speelt. Maar geef je partner de tijd om zelf de juiste woorden te vinden, zelf het moment te kiezen waarop hij gaat praten. Dan ontstaat er het soort contact dat je echt wilt.

Meer horoscopen van Schorpioen